Peste 100 de școli și grădinițe din România și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului, copiii ucraineni și de a ajuta familiile acestora

3.608 vizualizări
Foto: Asociația Școlilor Particulare
Peste 100 de unități particulare de învățământ din România și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în țara noastră, copiii ucraineni și de a ajuta familiile acestora, potrivit unui mesaj publicat de pagina de Facebook de Asociația Școlilor Particulare.

Cele peste 100 de unități particulare de învățământ sunt din Adjud, București, Balotești, Bacău, Buftea, Galați, Baia-Mare, Ilfov, Cluj-Napoca, Bistrița, Călărași, Craiova, Carcea, Constanța, Iași, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște, Reghin, Ploiești, Popești Leordeni, Slatina, Timișoara și Voluntari, potrivit comunicatului.

Acestea și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni. De asemenea, „oferim sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil”, potrivit anunțului.

ASP mai anunță că școlile vor „constitui și centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși”.

Date de contact puse la dispoziție pe pagina ASP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Trei colegii din Brașov îi încurajează să plece pe elevii de gimnaziu cu medii sub 8 la finalul fiecărui an. Inspectorul școlar: Sunt școli de masă, dar trebuie să ținem cont de istoricul și de rezultatele lor în competițiile școlare

Trei colegii din Brașov au stabilit în regulamentele școlare că elevii de gimnaziu care nu obțin la finalul fiecărui an media de minimum 8 sunt dați afară din școală, scrie…
Vezi articolul

Regulamentul pentru acordarea creditelor transferabile, publicat în Monitorul Oficial / În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de pregătire individuală și tot atâtea ore didactice

Metodologia de acordare a creditelor transferabile în învățarea pe tot parcursul vieții a fost publicată, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de…
Vezi articolul

De ce elevii nu au fost evacuați înainte de începerea lucrărilor din internatul din Odorheiu Secuiesc? „Fiind lucrări de exterior, nu au considerat că va afecta clădirea. Directorul liceului a spus că, dacă ajută, își dă demisia”, susține Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că, „fiind lucrări de exterior, nu au considerat că va afecta în vreun fel clădirea”, de aceea elevii nu au fost evacuați înainte de…
Vezi articolul