Peste 100.000 de elevi au trecut la școala online în ultima săptămână, iar numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%, al elevilor cu 53%

3.385 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Numărul cazurilor de infectare în rândul profesorilor și al angajaților a crescut cu 63%, până la aproape 4.400 de persoane, în timp ce al elevilor a crescut cu 53% într-o săptămână, potrivit datelor publicate miercuri seara de Ministerul Educației. Față de miercurea trecută, numărul elevilor care fac școală online a crescut cu peste 100 de mii, până la 278.024 de persoane.

„Conform informațiilor centralizate pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 6 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică: 

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 12.978;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 4.392 de persoane;
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 11.090;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 278.024;
  • Școli cu activitate integral online: 121.

Raportat la totalul elevilor din învățământul preuniversitar, aproximativ 2,9 milioane – cel al celor care acum sunt în online – înseamnă sub 10%.

În privința angajaților infectați, numărul acestora reprezintă 1,5%.

Săptămâna trecută (29 septembrie), situația era următoarea:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane;
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 167.298.

Iar în urmă cu două săptămâni, la doar 10 zile de la debutul cursurilor din acest an școlar, cifrele arătau în felul următor (17 septembrie):

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;
  • Copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

În prima săptămână de școală, aceste informații erau:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091
  • Personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604 persoane;
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795;
  • Copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658;

Articolul este în curs de actualizare


12 comments
  1. Stați ca va face Campeanu pe loc o statistica cinică, in care va “demonstra” ca elevii se infecteaza din familie, nu din școală si ca… Ce inseamna 100 000 în raport cu totalul. Si la urma urmei, probabil ca va “demonstra” ca nu conteaza cati se imbolnavesc si cati sunt spitalizați, din moment ce nu se depaseste un anumit procent.
    Te ingrozesti…

  2. Ratele de infectare au fost stabilite de specialisti pe baza altor pandemii iar noi ii lasam pe politicieni sa le schimbe cum vor ei. Ne meritam soarta!

  3. Daca i-ati permis medicului specialist Campeanu sa scoata rata de 6 la mie, in felul asta am ajuns la 11 la mie.

    Rata de infectare trebuia sa ramana la 3 la mie iar pana la 5 la mie trebuia luate masuri. Orice peste aceasta devine un bulgur de zapada care se transforma intr-o avalansa.

  4. Si sa mai crezi ca copii sunt in siguranta in scoli,de ce nu se poate lasa scoala in online in totalitate ca functioneaza foarte bine,ar fi si copii in siguranta mai mare,ca de nepurtarea mastii in scoli sa nu mai pomenesc

    1. Copiii se infecteaza inca de pe drum, in mijloacele aglomerate de transport in comun. Odată ajunsi la școală, ii infecteaza pe colegii vulnerabili, care ajung apoi in spital.
      Opera tandemului Câtu – Campeanu

  5. Să stea pe online, că prin școli nu găsești nici măcar o programă școlară. Faceți toată școala online dacă nici programa școlară nu o tipăriți!

    1. Programele scolare sunt afisate pe site-ul ministerului. Ce vroiati, sa vi le si citeasca la Telescoala Campeanu? Deja exgerati. Nu mai legati totul de Campeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultatele TIMSS la matematică, contrast izbitor cu concluziile evaluării din proiectul ROSE / Cercetătorul Dacian Dolean: dna Preoteasa a fost informată greșit – centilul 37 nu înseamnă că performanța elevilor e echivalentă notei 3,7. Performanța elevilor de la liceele tehnologice e doar puțin mai slabă decât media pe țară

Rezultatele TIMSS 2023 analizează comparativ competențele de matematică și științe (biologie, fizică, chimie) în rândul elevilor, iar anul acesta România a participat atât cu elevii de clasa a VIII-a, ca…
Vezi articolul