Peste 1.400 de școli au depus cereri care au fost validate, pentru finanțare prin Programul pentru Reducerea Abandonului Școlar, anunță ministrul Educației

5.344 de vizualizări
Foto: Școala Gimnazială Pesceana

Ministrul educației anunță că au fost validate 1.474 cereri de finanțare în cadrul primei runde de finanțare încheiată luni, 14 martie 2022, în programul pentru reducerea abandonului școlar. “În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformității administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, cel târziu în data de 30 martie 2022”, spune Cîmpeanu.

Într-un comunicat de presă semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu, acesta spune că “programul urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar. Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc”.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Ministerul Educației derulează Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR. Programul urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar. Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc.

În cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare.

În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformității administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, cel târziu în data de 30 martie 2022.

Mulțumim tuturor directorilor de unități de învățământ care au înțeles nevoia și responsabilitatea participării la acest program care reprezintă cel mai complex efort de combatere a părăsirii timpurii a școlii din istoria recentă a României, program subsumat proiectului „România Educată” și eforturilor generale ale Ministerului Educației de a spori echitatea și egalitatea de șanse la nivelul sistemului de învățământ.

Sorin Mihai CÎMPEANU,
Ministrul Educației


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul

Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj: Sunt cu 106 clase de pregătitoare în plus față de anul trecut / Cererea vine de la familiile tinere care aleg să se stabilească în special în municipiul Cluj-Napoca, dar și în zona metropolitană

Anul acesta, județul Cluj are cu 106 clase pregătitoare mai mult decât anul trecut, a declarat recent șefa Inspectoratului Școlar Cluj, Marinela Marc, la Radio România Actualități. Cele mai mari…
Vezi articolul