Perspective pentru 2023 la UMF Carol Davila: Centru de simulare medicală în toate specialitățile și curricule educaționale pentru studenți la medicină, profesioniști din sănătate și pacienți

Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” are în vedere în 2023 un Centru de simulare medicală în toate specialitățile, astfel încât studenții să poată să vină să facă simulare pe aparate performante și moderne, a declarat Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”, pentru site-ul RoHealthReview, întrebat despre proiectele în domeniul inovației în sănătate derulate de universitate și perspectivele pentru 2023.

”În 2023, UMF Carol Davila are în vedere un Centru de simulare, avem niște bani prin PNRR pentru dezvoltarea Centrului de simulare, am achiziționat o clădire, avem deja două laboratoare care funcționează: un laborator de stomatologie digitală, care a fost deja inaugurat și unul de studiu al salivei. În cealaltă parte a clădirii, vom dezvolta simularea medicală în toate specialitățile, astfel încât studenții să poată să vină să facă simulare pe aparate performante și moderne”, a declarat Viorel Jinga, conform sursei citate.

Ștefan Busnatu, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” și coordonator al Centrului de inovație și e-Health al UMF (CiEH), a declarat că în 2023 va fi pus accentul pe componenta educațională, potrivit RoHealthReview.

”După ultimii doi ani, am văzut care este rolul digitalizării în îngrijirea pacienților, în îngrijirea populației și suntem la etapa în care vrem să accelerăm foarte mult componenta educațională. Am inițiat deja, pentru anul 2023, o serie de discuții cu universitățile partenere și cu organizații non-guvernamentale pentru a susține procesul de construire de curricule educaționale. Încercăm să importăm modele deja existente pe care să le adaptăm la specificul românesc, astfel încât să lansăm în 2023 curricule educaționale și pentru studenții la Medicină, și pentru profesioniștii din sănătate, dar și pentru pacienți. Sper ca astfel să reușim, în paralel cu proiectele pe care le vom demara prin Hub-ul de Inovație în Sănătate, să contopim lucrurile și în următorii ani să reușim să avem un sistem de sănătate digitală, un sistem medical mai intuitiv și mai accesibil pentru pacienți”, a explicat Ștefan Busnatu.

Citește și:
Memorandum semnat între Alianța Universitară G6-UMF și Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Local American Working Group, pentru crearea unui Hub de Inovație în Sănătate
Exit mobile version