Personalul din creșele preluate de Ministerul Educației să nu fie afectat prin pierderea locurilor de muncă și diminuarea salariilor, cer sindicaliștii Sanitas

3.101 de vizualizări
Foto: SANITAS
Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă, scriu reprezentanții Sanitas, după o întâlnire cu secretarul de stat Sorin Ion.

Aceștia spun că au cerut ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă și nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar și nemedical din aceste instituții.

Iar Sorin Ion le-ar fi spus că metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent.

Nu există însă detalii despre ce se va întâmpla cu personalul nemedical.

“Sanitas va monitoriza cu atenție procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaților să fie respectate; în acest sens, solicităm membrilor noștri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii Sanitas din organizațiile de bază și județene pentru a semnala orice neregulă“, scriu sindicaliștii.

Cei de la Sanitas vorbesc chiar despre posibilitatea ca unele posturi să fie pierdute prin acest transfer și anunță că vor participa la negocieri.

“Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții Sanitas din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării membrilor Sanitas să nu fie afectate“, potrivit comunicatului.

Edupedu.ro a scris că doar puțin peste o treime din creșele existente (148 din 395) vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister.

Proiectul de hotărâre cu metodologia de funcționare a creșelor a fost lansat recent în dezbatere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii de 2 ani, înscrişi în grădiniţe cu finanțarea de bază asigurată de stat – prevederi votate luni în Senat. Plus: Se înfiinţează postul de bonă, iar educatorii vor comunica părinţilor printr-un “jurnal de legătură al copilului”

Înscrierea copiilor cu vârsta între 2 şi 3 ani va putea fi făcută în grădiniţe la solicitarea expresă a părinţilor, iar statul va fi obligat să finanţeze consturile de bază…
Vezi articolul
Curriculumul pentru grădiniță

DOCUMENT Înscrierea copiilor la grădiniţă şi reînscrierea într-o grupă mai mare se pot face telefonic, prin email sau fax. Procedura stabilită de Ministerul Educației în anul în care grupa mare devine obligatorie

Înscrierea copiilor la grădiniţă şi reînscrierea în grupa mijlocie sau mare a celor care au urmat deja învățământul preșcolar se pot face telefonic, prin email sau fax, arată procedura trimisă…
Vezi articolul
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, obligatorie din toamnă, vor fi primiți la școală. Barcari, secretar de stat: Ministerul nu are în vedere sancțiuni și va stabili o metodologie de aplicare a Legii privind obligativitatea grupei mari

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, care devine obligatorie din această toamnă, vor fi primiți la școală în anul școlar 2021-2022, reiese din răspunsul oferit Edupedu.ro de…
Vezi articolul