Performanță la sat. Elevii de la școli din mediul rural cu media 10 la Evaluarea Națională 2023. Cele trei medii de 10 din Ialomița sunt ale elevilor din mediul rural, tot trei sunt și în Ilfov. Câte doi sunt și în județele Neamț și Maramureș

18.049 de vizualizări
Foto: © Damir Ä_uhera | Dreamstime.com
12 elevi de la școli din mediul rural, care au susținut Evaluarea Națională 2023, au luat nota 10 atât la Limba română, cât și la Matematică, potrivit rezultatelor consultate de Edupedu.ro. Actualizăm aceste date, dar până acum situația este următoarea: cele trei medii de 10 din județul Ialomița au fost în dreptul unor elevi din mediul rural. Alte trei sunt în Ilfov. Doi dintre candidații cu 10 sunt din județul Neamț, doi din Maramureș. Rezultatele candidaților au fost publicate de Ministerul Educației miercuri, 28 iunie, la ora 10.

Ialomița are trei medii de 10, toate în mediul rural. Una a fost înregistrată la Școala Gimnazială Dridu și alte două la Școala Bordușani și la Școala Munteni-Buzău.

Tot trei elevi cu medii maxime sunt și în județul Ilfov: la Școala Gimnazială Nr 1. 1 Decembrie este unul dintre ei, celălalt de la Școala Gimnazială Domnești și altul de la Școala Gimnazială Nr 1 Mogoșoaia.

Unul dintre elevii din județul Neamț provine de la Școala Gimnazială din comuna Grumăzești. Celălalt candidat din județul Neamț este de la Școala Gimnazială din comuna Botești. Aceștia au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2023.

Elevii cu media 10 din județul Maramureș sunt de la Școala Gimnazială Bârsana și Școala Gimnazială Nr. 1 Moisei.

Elevul cu media 10 din județul Buzău a învățat la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Munteanu Murgoci” din comuna Bisoca.

În județul Vâlcea, un elev de la Școala Gimnazială din comuna Roșiile a primit media 10 la Evaluarea Națională 2023.

Articol în curs de actualizare

Informații de context

La nivel național, aproape 430 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au media 10 la Evaluarea Națională 2023, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații. Raportat la numărul candidaților, în județul Vâlcea este cel mai mare procent de medii maxime.

Cu referire la numărul total al mediilor de 10, în București sunt cele mai multe medii maxime: 94 de candidați au luat media 10 la ambele probe scrise. Pe locul al doilea este județul Iași, cu 28 de medii de 10, iar pe al treilea loc este județul Cluj (24 de medii maxime).

În mediul rural, 39,56% dintre elevii prezenți la Evaluarea Națională au luat medii sub 5, conform datelor Ministerului Educației. După care, următorii 31% au medii între 5 și 7. În concluzie, 70% dintre elevii din mediul rural care au participat la această Evaluare Națională nu reușesc să ia mai mult de 7.

Edupedu.ro a scris că aproape 20% dintre elevii care au intrat în școala primară în urmă cu nouă ani, adică 38.000 de elevi, nu au mai ajuns să susțină Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a.

Ministerul Educației a anunțat că au fost înscriși la Evaluarea Națională din acest an 161.500 de elevi, în condițiile în care tot Ministerul Educației anunțat în luna martie că în clasa a VIII-a sunt înscriși peste 177.000 de elevi. Diferența de 15.500 de elevi a fost explicată de secretarul de stat în Ministerul Educației Florian Lixandru. Acesta a spus despre cei 15.000 de elevi care nu au fost înscriși la Evaluarea Națională că „sunt elevi care fie nu au promovat clasa a VIII-a, elevii declarați repetenți, fie sunt și elevii care nu doresc să susțină Evaluarea Națională. Este un procent comparabil cu anii anteriori”.

Foto: © Damir Ä_uhera | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2023. În Vâlcea este cel mai mare procent de medii maxime
Top județe cu cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2023: Cluj, Brăila și Prahova / La polul opus sunt Vaslui, Călărași și Teleorman
De ce sunt mai multe note de 10, dar mai puțini elevi cu medii peste 5 față de anul trecut, la Evaluarea Națională 2023: Secretarul de stat Florian Lixandru: Subiectele au fost mai grele și asta i-a afectat pe elevii de nivel mediu, nu pe cei care s-au pregătit
ANALIZĂ Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2023 este 76,2 – în scădere cu șase puncte față de anul trecut, dar similar cu 2020 / În mediul rural, 2 din 5 elevi sunt sub media 5, iar 70% nu iau nici măcar media 7
BREAKING Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate. Vezi listele cu notele și mediile elevilor, pe județe

12 comments
  1. Nu au fost cu ea in clasa, teoretic profesorii care au supravegheat au fost stricti…singura explicatie pe care o da toata lumea e ca acei copii au avut o revelatie, iar copilul meu un blocaj…

  2. La scoala copiilor mei, din Campulung Muscel, au fost multi copii care in timpul anului se scaldau doar in note de 4 si 5. La Evaluare au scos medii peste 8. Acum concureaza pe acelasi loc cu copilul meu care a luat 8.50 muncind pe branci …
    Ne miram de ce merge rau in Romania?
    De la mic la mare, fiecare ia cu japca…putin sau mult in functie de posibilitati…
    Prostia este ca nimeni nu recunoaste ca la un moment dat toate se platesc cu varf si indesat…
    chiar daca platesti tu sau copilul…

  3. sa inteleg ca sunteti mandri de notele de10? indiferent de unde sunt sat/oras? Aveti de ce!!!! 473 din 161000 – 0.3%? curat performanta!!!!!! Aia 24% care nu au promovat? Cu aia cine se mandreste?

  4. bravo lor! nu stiu de ce ne miram ca sunt de la sat,de parca sunt o specie aparte. Sunt copii destepti si la sat si la oras. Si da,or fi facut si meditatii la oras cum scrie cineva dar daca nu aveau vointa,ambitie si motivatie era in zadar! Felicitari!

    1. din pacate da, sunt o specie aparte. sunt copii cu un handicap suplimentar. la ce profesori sunt la sat (pai si cei de la oras sunt vai de ei, multi!), este clar ca cei care au luat 10 au fost pregatiti in alta parte decat la scoala. s-au dus vremurile in care Nicolae Moromete luat premiul I. Astazi nu poti sa mai ai naivitatea sa crezi ca daca cineva din Cucuietii din Vale ia 10 la evaluare este pentru ca era copil bun si a invatat ce i s-a predat. In pandemie in satul din care sunt parintii socrilor mei nu s-a facut nimic! am in familia extinsa profesori (cu facultatea facuta prin corespondenta) care nu au predat nimic. ce sa predea, ca oricum nu stiu nici pentru ele. Chiar si in Bucuresti, la scolile de cartier, sunt situatii in care profesorii nu vin la ore, nu au profesori deloc vreme de cateva luni. trebuie sa fii cu adevarat geniu sa nu ai profesor deloc sau sa vina si sa scrie niste aberatii pe tabla si tu sa iei tot 10 la evaluare. Cei cativa copii de la sat care au luat note mari (presupunand ca sunt pe bune, unele sigur sunt) sunt copii cu parinti implicati, care au vazut ca elevul nu primeste educatie nici macar de nivel rural! si au gasit solutii alternative

  5. …și la Școala Gimnazială nr 1Mogoșoaia este mediu rural și este un absolvent cu media 10 la EN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Ministrul Educației, despre scandalul de la Colegiul Gojdu, unde directorul a fost schimbat din pix: „Inspectorul general poate să aplice această sancțiune pentru directorii care nu sunt stabilizați printr-un concurs”, dar „nu este oportună cu doar câteva săptămâni înainte de susținerea examenelor naționale”

Măsura inspectoratului a fost luată în condiții legale, dar nu este oportună cu doar câteva săptămâni înainte de susținerea examenelor naționale, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat pentru…
Vezi articolul

DISCURS INTEGRAL Ministrul Educației, Ligia Deca, și-a îndeplinit visul de a vorbi la TEDx: Haosul burselor de merit a apărut pentru că „intenția a fost înțeleasă”, dar „fără să agreăm împreună ce înseamnă merit în societate” / Deca fusese cea care, printr-un comentariu personal pe Facebook, a declanșat criza burselor 

Scandalul burselor de merit pentru elevi cu medii de 2, 3 sau 4 a apărut pentru că, deși “intenția a fost înțeleasă”, nu a fost agreat la nivel de societate…
Vezi articolul