Percheziții ale Parchetului European în capitala Croației, într-o anchetă de fraudă cu subvenții europene la Universitatea din Zagreb

273 de vizualizări
Foto © Tupungato | Dreamstime.com
Parchetul European (EPPO) desfășura, vineri, în capitala Croației, o serie de percheziții și alte investigații ca pare a unei anchete privind presupuse fraude legate de subvenții europene și fapte de corupție la Facultatea de Geodezie a Universității din Zagreb, potrivit unui comunicat al instituției.

Acțiunile vizează cetățeni croați suspectați că au comis abuz în serviciu și abuz de autoritate, împotriva intereselor financiare ale UE. Cercetările vin în continuarea unei anchete conduse de EPPO în colaborare cu instituția Poliției croate responsabile cu faptele de corupție și crimă organizată, precum și cu autoritățile fiscale din această țară., precizează comunicatul.

În noiembrie 2023, Parchetul European declanșa o anchetă împotriva unui număr de 29 de cetățeni croați, inclusiv un decan și un profesor de la universitatea menționată, reținuți într-un dosar de fraudă cu subvenții și achiziții publice pe bani europeni.

EPPO a arătat atunci că printre suspecții reținuți se număra decanul Facultății de Geodezie și un profesor din cadrul aceleiași facultăți. Ei au fost acuxați că ar fi obținut fonduri, pentru câștig personal, prin manipularea a 28 de proceduri de achiziție publică.

Citește și:
Anchetă a Parchetului European la Universitatea din Zagreb: Un decan și un profesor – printre cei 29 de suspecți arestați sub suspiciunea de fraudă cu fonduri europene

Foto © Tupungato | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ministrul Cîmpeanu, încurcat în propriile-i argumente. Susține că testele Brio nu sunt mijloace de învățare și nu trebuie omologate, deși compania avea obligația, în contractul de colaborare cu Ministerul Educației, să pună la dispoziție teste omologate

Ministrul Educației a declarat luni la televiziunea publică că, de fapt, angajații din Ministerul Educației, „colegii mei”, „nu cunosc legea”, în privința omologării testelor standardizate pentru evaluarea elevilor și că…
Vezi articolul

Toate școlile care au primit miercuri bani de la guvern, după inundații, sunt din localități cu primari PNL. Sumele pentru reparații vin din bugetul Ministerului Educației, chiar dacă legea spune că acesta poate aloca bani pentru reabilitări doar prin programe de durată

Când a decis, miercuri, să aloce peste 1,5 milioane de lei pentru mai multe școli din județele Alba și Cluj, afectate puternic de inundații în ultima lună, guvernul a optat…
Vezi articolul

Școlile din Marea Britanie se vor deschide după sărbătorile de iarnă, asigură premierul britanic Boris Johnson, în ciuda numărului ridicat de cazuri de Covid-19 din Regatul Unit. În funcție de situație, examenele naționale se pot anula și în vara anului 2022

Școlile din Marea Britanie vor fi deschise în luna ianuarie, după vacanța de iarnă, în ciuda numărului de cazuri de Covid-19 care crește, asigură premierul din Regatul Unit, Boris Johnson,…
Vezi articolul

Cazul „taxa pe xerox”, expus de o elevă din Mangalia. „Nu poate nimeni să vă plătească aceste teste. Astea sunt ale voastre, personale”, așa explica directoarea Liceului Callatis, într-o înregistrare, de ce “gratuitatea învățământului” nu înseamnă și multiplicarea la copiatorul de la secretariat a unor teste sau materiale școlare

“Fiecare să dea suma respectivă. Împărțiți frumos între voi toți și atâta este. La fiecare disciplină este cel mult treizeci de bani sau cincizeci de bani”. Așa spune o doamnă…
Vezi articolul