Pentru părinții de toddleri: Cum să convingi copilul să doarmă

720 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Părinții de toddleri știu că în fiecare seară trebuie să ducă muncă de lămurire cu cel mic pentru a trece în pat la culcare. Ai atât de multe lucruri de făcut și cu toate eforturile depuse, copilul adoarme, uneori, și peste 2-3 ore. Pe noi fetița ne trimite să-i aducem apă, să-i căutăm cățelușii și când credem că i-am îndeplinit toate dorințele cere biscuiți. Am strâns în continuare câteva sfaturi și reguli de la specialiștii babycenter care să vă ajute și care la noi au funcționat.

Învățați copilul să adoarmă singur

Dacă copilul dvs. va merge doar la culcare atunci când sunteți în jurul lui, își va face un obicei din asta, obicei la care va renunța greu mai târziu. Cea mai bună lecție pe care îl puteți învăța este cum să adoarmă singur.

Urmați un ritual de noapte de noapte (baie, cărți, apoi pat, de exemplu), astfel încât să știe la ce să se aștepte la noapte. Spune-i că dacă rămâne în pat, te vei întoarce în cinci minute să îl vezi. Spuneți-i că este în siguranță și că veți fi în apropiere.

Citește toate strategiile de culcare a copilului și articolul integral pe Mami.tips

Foto: Pexels.com


2 comments
  1. Si, pentru fraierii care nu lucreaza in multinationale, dati si-un sinonim la cuvantul romanesc “toddleri”? Asa, sa stiu daca articolul mi se adreseaza si mie sau nu…

    1. Este vorba despre copilul între 12 și 36 de luni, deci 1-3 ani, ”copilul mic” ar fi termenul în limba română, dar cum noi suntem un site de educație, pentru părinți educați, ne-am permis și o se ne tot permitem să folosim terminologia internațională în astfel de cazuri. Dacă vă afectează, ne pare rău. Va mulțimum pentru sesizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Grădinițele au nevoie de investiții pe toată linia, de la infrastructură la salarii, metode de predare și competențele digitale ale angajaților – raport CE privind impactul pandemiei asupra educației timpurii

Creșterea investițiilor publice în educația timpurie și îmbunătățirea condițiilor de lucru, a pregătirii și salarizării personalului din acest domeniu se numără printre principalele recomandări incluse într-un nou raport al Comisiei…
Vezi articolul