Oamenii din comunități vulnerabile au acces vara aceasta la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medici de familie înscriși în program, cu ajutorul organizației World Vision România. “Imunizarea prin vaccinare este esențială pentru a redeschide în siguranță școlile și pentru a continua orele în clase. Pentru copiii vulnerabili, întoarcerea la școala fizică este singura opțiune pentru a evada din cercul sărăciei și a-și găsi un viitor”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
Organizația World Vision România anunță într-un comunicat de presă că va colabora cu Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele românești. Acest demers este realizat pentru deschiderea în siguranță a școlilor din comunitățile vulnerabile.
Concret, World Vision România împreună cu autoritățile locale și centrale vor oferi posibilitatea ca oamenii din comunitățile vulnerabile să aibă acces la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau la medicii de familie înscriși în program.
Angajații și voluntarii organizației se vor ocupa cu informarea despre importanța vaccinării.. Astfel, organizația a conceput o serie de materiale de comunicare pentru a clarifica și demonta numeroasele mituri legate de vaccinarea anti-COVID-19. Cele 12 adevăruri despre mituri vor ajunge în plic la destinatari, pentru a-i ajuta să distingă între informațiile false și cele adevărate despre vaccinarea anti-COVID-19. Afișele și informațiile privind vaccinarea anti-COVID-19 vor fi utilizate atât în zonele cu cel mai mare trafic, dar și în comunicarea pe rețelele sociale.
“Așa cum la nivel internațional vrem să ne asigurăm că țările în curs de dezvoltare nu sunt tratate diferit față de națiunile mai bogate, la nivel național dorim ca românii care locuiesc în zona rurală să aibă acces nemijlocit la vaccin la fel ca locuitorii orașelor”, a menționat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
Până acum, aceste mesaje au ajuns deja la peste 1.500 de familii din județele Cluj, Ialomița, Dolj și Vâlcea.
Sursă foto: World Vision România / Gabriela Munteanu