Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

719 vizualizări
Iulian Cristache / Foto: Facebook.com
“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG”, susține, într-o postare pe Facebook referitoare la condițiile de organizare a Olimpiadelor naționale, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. El și-a spus punctul de vedere în condițiile în care ministrul Educației a spus că se investighează modul în care inspectoratele școlare au decis organizarea Olimpiadelor, în condițiile în care, potrivit metodologiei cadru, publicate pe site-ul edu.ro, responsabilitatea pentru organizarea etapei naționale a olimpiadelor aparține direcțiilor din Ministerul Educației.

Iulian Cristache scrie că “nu avea cum să meargă totul șnur” în organizarea Olimpiadelor” și, “logic, atenția s-a îndreaptat  înspre ME” (Ministerul Educației – n.red.). Dar, afirmă el el, pe lângă problema sumelor alocate per participant, “în rest, dpmdv, vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor.”

El continuă “Părerea mea: Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect sau ISG.”

Mesajul lui Iulian Cristache, integral:

De notat că, potrivit metodologiei-cadru publicate pe site-ul edu.ro, organizatorii responsabili pentru etapa națională a olimpiadelor sunt direcții din cadrul Ministerului Educației.

Redăm Articolul 16, alin 1, litera c) din Metodologie: „Responsabilitatea organizării și desfășurării olimpiadelor, în funcție de etapa de desfășurare, revine: c) DGETÎPG, DGÎSSEP și DGMRP/DM din cadrul Ministerului Educației, după caz, pentru etapa națională, respectiv internațională, în cazul în care aceasta se desfășoară în România.

  • Puteți citi aici despre condițiile de la Olimpiada de limba Franceză organizată la Craiova și cea de limba Engleză organizată la Pitești.
  • Cazarea elevilor în condiții mizere la Olimpiada Națională de Franceză a fost decisă de inspectoratul școlar (PNL) susține primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (PSD): Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare luna viitoare.
  • Într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro, inspectorul general școlar Dolj, cel care a organizat Olimpiada, spune că “trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Nu pot să dau vina pe cineva. Poate am greșit fiecare dintre noi într-o anumită măsură”, a spus Daniel Ion.  

1 comment
  1. Eu am trei copii la școală, dar nu l-am împuternicit pe Cristache să mă reprezinte. Aștia procedează ca la partid, rostogolesc minciunile primite de la politrucii locali, fără să fie convinși că reprezintă ceva/pe cineva.
    Subordonarea (doar politică) vine de la tâmpeanu în jos, iar cățeii mai mici, din teritoriu, nu au curajul să ceară ceva (fonduri), pentru că sunt puși în funcții arbitrar, și depind de ce vrea dulăul de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Lectura în tramvai”: Zeci de elevi, părinți și profesori din Craiova au lăsat cărți cu mesaje pe scaunele unui tramvai, în cadrul unei acțiuni organizate de Ziua Națională a Lecturii, pe 15 februarie

Zeci de elevi din mai multe licee şi şcoli din municipiul Craiova promovează, în această săptămână, cititul de cărţi, prin diverse activităţi inedite organizate în cadrul unui proiect judeţean intitulat…
Vezi articolul

SURSE Bacalaureatul va avea o nouă structură, cu Matematică susținută și de elevii de la uman, o probă nouă de competențe „complementare” și alte două examene scrise la limbi străine, toate de-a lungul clasei a XII-a. În sesiunea propriu-zisă de BAC rămân trei probe scrise și română-oral – proiectul legii Educației

Examenul de Bacalaureat, prevăzut de proiectul legii Educației Deca, va conține o probă de „competențe de bază complementare” specializării, potrivit surselor Edupedu.ro. Este vorba despre „competențe de bază la Matematică”,…
Vezi articolul

DOCUMENT Din toamnă elevii de clasele a VII-a și a VIII-a pot studia o nouă disciplină „Educație privind schimbările climatice” – programa a fost publicată în Monitorul Oficial / Vor învăța să monitorizeze activitățile de zi cu zi care contribuie la poluare și să promoveze interculturalitatea și justiția climatică

Programa școlară pentru disciplina de tip opțional integrat „Educație privind schimbările climatice”, nivel gimnazial, clasele a VII-a și a VIII-a, a fost publicată în Monitorul Oficial. Programa se aplică începând…
Vezi articolul