“Nu voi obosi în a spune că, în doza corectă, murdăria este bună în prima parte a vieții. Excesul de curățenie, în momentul în care sistemul nostru imun învață regulile elementare ale jocului, este rău”. Mesajul este transmis de către medicul pediatru Mihai Craiu. Pe “Spitalul Virtual pentru Copii”, platformă de educație pentru sănătate fondată de cunoscutul medic, acesta avertizează că, la sistemul imunitar, “este important startul”.
Medicul Mihai Craiu a lansat în 2017 proiectul “Spitalul Virtual pentru Copii”, prin care le oferă părinților și colegilor medici/asistenți o platformă pentru discutarea temelor de sănătate în pediatrie, cea mai importantă fiind vaccinarea, bazându-se pe informații și dovezi din surse reputate. Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat anul acesta pe Mihai Craiu “erou al vaccinării” (sursa și detalii).
Mesajul integral al medicului pediatru Mihai Craiu, către părinți, publicat pe Spitalul Virtual pentru Copii:
“Nu voi obosi în a spune că, în doza corectă, murdăria este bună în prima parte a vieții. Excesul de curățenie, în momentul în care sistemul nostru imun învață regulile elementare ale jocului, este rău.
Ca și în viață, la sistemul imun este important startul. Ne naștem cu un sistem imun înnăscut, pe care îl moștenim de la părinți. Acesta nu este mai bun sau mai prost decât la alți copii, la momentul nașterii, ci este atât de performant cât sunt genele pe care le avem de la familie.
Ulterior, pe această zestre genetică putem clădi bine, sustenabil sau prost, complet artificial. Ce vreau să spun? Doar interacțiunea cu microorganisme diverse ne face abili în a identifica și a manageria diversele conflicte imune ulterioare. Organisme prezente în mediu sau aduse din exterior de către medic, după atenuare sau omorâre completă, în vaccinuri.
Ca la școală… Dacă interacționăm cu mulți profesori, cu orientări diverse, într-o școală multiculturală, într-o societate complexă, e mult mai probabil să performăm în viață decât dacă mergem la școala de corecție, într-o dictatură…
Vă rog, dragi părinți, să fiți mai relaxați cu atingerile nevinovate ale unui cățel/pisici/copac/leagăn sau cu joaca în parc în mijlocul gropii de nisip. Copiii mai mari trebuiesc învățați să se spele pe mâini după ce se joacă sau după ce merg la toaletă. În rest, e bine să ne murdărim puțin?”
În continuarea mesajului său, medicul pediatru publică un clip video distribuit de asociația Baby care Sibiu:
Citește și:
-
Pediatrul Mihai Craiu și activista Ana Măiță, declarați „eroii vaccinării” de Organizația Mondială a Sănătății
-
Medicul Mihai Craiu explică simptomele meningitei, la ce să fie atenți părinții și care sunt vaccinurile contra meningitei
-
VIDEO Olivia Steer, contrazisă de medicul Mihai Craiu într-o dezbatere la Pro TV: Copiii alăptați la sân primesc în primele 6 luni de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi din vaccinuri
1 comment
Cum puteti pune alaturi un medic, prof univ pediatru de o femeie fara pregatire medicala si care din cate am vazut postat chiar de catre ea, a nascut in baie.