Pediatrul Mihai Craiu, după ce s-a vaccinat: Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță. Am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid

1.459 de vizualizări
FOTO: Mihai Craiu/SVC
Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat, luni, după ce s-a vaccinat anti-COVID, că școlile vor trebui deschise cândva, iar întrebarea este ce trebuie făcut pentru a le deschide în siguranță. Medicul a menționat între efectele negative ale închiderii școlilor creșterea numărului adolescenților cu tentative de suicid.

Medicul a explicat că, deocamdată, copiii sub 16 ani nu pot beneficia de vaccin, însă există studii clinice ale Pfizer și Moderna care au înrolat deja copii, iar rezultatele vor veni la sfârțitul trimestrului I al acestui an.

De aceea, în acest moment e important ca părinții să se vaccineze și, la momentul deschiderii școlilor, și profesorii să fie imunizați.

„Principalul pericol pentru copii sunt părinții și dascălii care îi pot infecta, deci trebuie avute în vedere aceste categorii”, a subliniat Mihai Craiu.

Citiți mai mult pe G4media.ro

FOTO: Mihai Craiu/SVC


8 comments
  1. Nu exista conspirații, ia mai terminați! Kuweitul nu a fost invadat niciodată, nici cel de-al doilea război mondial nu prea a existat. De fapt, dacă vreți să știți, nici istorie nu există!

    Dar, Răzvan, ca să vezi, au publicat unii niște manuale de istorie. Ce chestie!

  2. Ca să te luminez: în primul rând nu dau sfaturi elevilor și nu discut despre aceste opțiuni cu elevii (eu sufăr de alergii respiratorii și nu mi se pare corect să fiu obligat), în al doilea rând, așa cum am scris, să fie vaccinati elevii care vor! Ce, ei nu sunt un pericol pentru profesori?
    Păcat că apar unii cu niște idei deplasate pe care le iau alții de bune, gen:,,dacă aș fi angajatorul dumneavoastră v-aș da imediat afară”.
    Rușine să instigi la așa ceva! Îmi iau banii pe muncă, nu cerșesc și nu fur! Dar apare câte unul fără rațiune care ne ia și acest drept…

  3. Multinaționalele elaborează planul de dezvoltarea a afacerii în văzul tuturor. Guvernele planifică strategiile la radio și televizor. Cuvântul “conspirației” trebuie scos din dicționar, nu există conspirații. 🙂

  4. Asta îmi sună a obligație! Ce, îmi pierd serviciul dacă nu vreau să mă vaccinez fiindcă nu am încredere într-un vaccin creat pe repede-înainte?
    Rușine! Vaccinati elevii care vor să se vaccineze!

    1. Coronavirus-ul a aparaut in anii 60, lucru simplu aflat cu putina documentare prin carti si internet. Acesta are mai multe tulpine la care se lucreaza de decenii. De exemplu, in 2015 a mai fost o epidemie de MERS-Cov, mai mult afectand tarile precum Arabia Saudita si Korea de Sud. Inteleg ca nu aveti “incredere” in acest vaccin, dar serios. Cum puteti sa fiti profesor si sa credeti in toate teoriile acestea ale conspiratiei??Daca as fii angajatorul dumneavoastra v-as da imediat afara, pun pariu ca asta le spuneti si elevilor, nu? Ca sunt cipuri in vaccin si ca 5G ne distruge mintile. Pentru un “profesor” va cam lipseste educatia, ce pot sa spun.

      1. Dacă ai fi angajatorul meu, mai întâi va trebui să mă săruți în… cursul săptămânii viitoare înainte să mă dai afară. Vezi, ți-am spus-o elegant, sunt educat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sunt 237 de mii de elevi care nu au internet și 287 de mii de elevi care nu au echipamente IT, anunță ministrul Educației / Sunt mai mulți elevi fără acces la educație online decât arăta recensământul oficial primăvara trecută. Datele vin după ce Guvernul a distribuit aproape 250 de mii de tablete și primăriile peste 100 de mii

În momentul de față, după centralizările de până acum, sunt 237 de mii de elevi care nu au avut internet și 287 de mii de elevi care nu au avut…
Vezi articolul

VIDEO Discurs fără noimă al premierului Ciucă. Fragmentul a dispărut din transcriptul postat pe site-ul guvernului: “Cred că această activitate trebuie să fie una cât se poate de simplă, cât se poate de transparentă, pentru că situația este și așa destul de complexă și de complicată încât nu cred că noi trebuie să o complicăm prin cuvinte și prin expresii”

Premierul Nicolae Ciucă, deținător al titlului de doctor în științe militare, a susținut miercuri la guvern un discurs confuz în fața studenților. El a pledat pentru revenirea în România a…
Vezi articolul
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020

Aproape 58 de milioane de lei, proiect cu fonduri europene, pentru standardele de evaluare în educație până la finalul anului viitor. Ministerul Educației: Va asigura o evaluare unitară la nivel național atât pentru evaluările curente și sumative, cât și pentru examene

Ministerul Educației demarează implementarea proiectului „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”, anunță instituția într-un comunicat. Semnarea contractului de finanțare între Ministerul Educației (prin Centrul Național…
Vezi articolul

Profesorul Gabriel Bădescu: Este populară ideea de a diferenția cât mai rapid elevii pe trasee educaționale, unii cu matematica, alții cu poezia. Din PISA, știm că măsura aceasta nu crește performanța, în schimb, tinde să scadă echitatea și mai mult

„Este populară o idee în discursul public la noi, aceea de a diferenția cât mai rapid elevii pe trasee educaționale, unii cu matematica, alții cu poezia, de la nivel cât…
Vezi articolul