Pediatrul Mihai Craiu, după ce o stewardesă a murit de encefalită rujeoloasă: Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR nu sunt protejate suficient

14.174 de vizualizări
Mihai Craiu
Foto: Facebook.com / Mihai Craiu
“O stewardesă de 43 ani, altfel perfect sanatoasă (și mamă a 3 copii), a făcut encefalită rujeoloasă după ce a zburat în martie 2019 de la aeroportul JFK din New York la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Și a murit marți, acum 4 zile. De ce? Pentru că în acel avion exista un călător cu rujeolă, ce nu părea încă bolnav. Și a luat rujeolă pentru că a facut DOAR o singură doză de vaccin antirujeolic în copilărie. Așa cum se făcea la acea dată”, scrie medicul pediatru Mihai Craiu, pe Spitalul Virtual pentru Copii.

Medic pediatru implicat în activitatea de popularizare a științei medicale și fondator al platformei de educație pentru sănătate “Spitalul Virtual pentru Copii”, Mihai Craiu atrage atenția că și adulții români cu vârste de peste 30 de ani, care au făcut vaccinul înainte de ’89, au făcut exact același tip de vaccin ca stewardesa din Israel: rujeolic monovalent, într-o singură doză.

Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR (sau cu o componentă rujeoloasă singură, cum era în trecut) nu sunt protejate suficient“, amintește medicul pediatru. Craiu explică faptul că “dacă nu sunteți siguri cum stați cu anticorpii de rujeolă, puteți să dozați la orice laborator mare“.

Dacă nu v-ați vaccinat până acum ar trebui sa reflectați la riscul de deces într-o lume unde o simplă călătorie te poate aduce lângă unul din cele peste 310 000 cazuri de rujeolă estimate de OMS [Organizația Mondială a Sănătății – n.red.] ca fiind prezente în lume, în ultimul an”, spune Craiu.

Mesajul integral al medicului pediatru Mihai Craiu, publicat pe Spitalul Virtual pentru Copii:

O veste tragică. Din care persoanele raționale pot învăța ceva. Oponenții vaccinării pot renunța acum… nu vor afla nimic care să le confirme convingerile greșite.

O stewardesă de 43 ani, altfel perfect sanatoasă (și mamă a 3 copii), a facut encefalită rujeoloasă după ce a zburat în martie 2019 de la aeroportul JFK din New York la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Și a murit marți, acum 4 zile.

De ce? Pentru că în acel avion exista un călător cu rujeolă, ce nu părea încă bolnav. Și a luat rujeolă pentru că a facut DOAR o singură doză de vaccin antirujeolic în copilărie. Așa cum se făcea la acea dată.

Acest deces este doar al 3-lea în ultimii ani în Israel, datorită unei foarte bune campanii de informare și a vaccinării eficiente. Celelalte 2 decese din 2018 au fost o doamnă de 82 ani și un copil de 18 luni.

Mesajul de luat acasă – rujeola poate ucide persoane PERFECT sănătoase, care nu au fost vaccinate sau care nu mai au anticorpi de rujeolă, deoarece au facut doar o singură doză de vaccin ce conține componenta rujeoloasă, cu foarte multă vreme în urmă.

Dacă nu v-ați vaccinat până acum ar trebui sa reflectați la riscul de deces într-o lume unde o simplă călătorie te poate aduce lângă unul din cele peste 310 000 cazuri de rujeolă estimate de OMS [Organizația Mondială a Sănătății – n.red.] ca fiind prezente în lume, în ultimul an.

Dacă nu sunteți siguri cum stați cu anticorpii de rujeolă, puteți să dozați la orice laborator mare.

Pentru oponenții vaccinării (care știu ei mai bine…) este o altă știre falsă. Pentru cei 3 copii rămași orfani e o tragedie de proporții. Puteți citi și aici: https://nypost.com/2019/08/14/israeli-flight-attendant-who-contracted-measles-on-new-york-flight-dies

Persoanele care nu au 2 doze de vaccin ROR (sau cu o componentă rujeoloasă singură, cum era în trecut) nu sunt protejate suficient. Nici la 82 de ani… Judecați singuri ce e de făcut“.

Citește și:

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacă în ziua de astăzi un profesor mai dictează comentarii, ar trebui mâine să-și dea demisia, pentru că este un atentat la modul de a gândi al unui elev. Renunțăm la ceea ce are elevul cel mai bun în el, adică acea bucurie de a problematiza, de a discuta – profesorul Emil Munteanu, de la Colegiul Naţional Iaşi

Profesorul de limba și literatura română Emil Munteanu, de la Colegiul Naţional Iaşi, spune că un profesor care încă mai dictează comentarii elevilor la limba română “face un deserviciu elevilor…
Vezi articolul