Patru programe noi pentru elevii din învățământul cu predare în limba maghiară, aprobate de Ministerul Educației

4.995 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației a aprobat patru programe școlare noi pentru clasa a IX-a și a XI-a, pentru elevii din școlile și secțiile cu predare în limba maghiară, se arată în Ordinul ministrului educației nr. 5.153/2021, publicat vineri în Monitorul Oficial. Mai jos, lista programelor școlare noi aprobate:

Art. 1. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera teoretică — ciclul inferior al liceului, Trunchiul comun (TC) și curriculumul diferențiat (CD) pentru clasa a IXa, prevăzută în anexa nr. 1.

Art. 2. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară — filiera tehnologică — ciclul inferior al liceului pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 2.

Art. 3. — Se aprobă programa școlară de Metodica predării limbii și literaturii române pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Liceu — filiera vocațională, profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare pentru clasa a XI-a, prevăzută în anexa nr. 3.

Art. 4. — Se aprobă programa școlară de Limba și literatura maghiară maternă pentru elevii care frecventează școli/clase cu predare în limba română pentru clasa a IX-a, prevăzută în anexa nr. 4.

Art. 5. — (1) Programele școlare prevăzute la art. 1 – 4 se aplică începând cu anul școlar 2021 – 2022.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte și bareme de notare Olimpiada de Științe socio-umane 2024, etapa națională – ONSSU Baia Mare. Descarcă ce au primit elevii la Logică, Psihologie, Sociologie, Economie Filosofie și Educație socială

Subiectele de la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Științe socio-umane (ONSSU) 2024, susținută de elevi la Baia Mare, au fost publicate de organizatorii din județul Maramureș. Proba scrisă a fost organizată…
Vezi articolul

„Nu există motive de panică”. „Școlile rămân deschise”, declară ministrul sănătății Alexandru Rafila, după recordul de cazuri Covid-19 raportate (peste 34.200): Este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice și nedidactice, dimineața, la triajul epidemiologic

Ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă, în ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi Covid-19 în România. El a subliniat că nu există în momentul de…
Vezi articolul

Programul “masă caldă” din 2022-2023 în viziunea Ministerului Educației e un succes: Din 450 de școli, doar în 5 nu s-a implementat, spune Sorin Ion / Noul program „Masă Sănătoasă” era aplicat în primele 6 luni ale acestui an școlar în doar o treime dintre școlile selectate, arată studiul World Vision

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, spune că în anul școlar trecut, dintre cele 450 de școli selectate pentru programul masă caldă, doar 5 nu l-au implementat. Declarația…
Vezi articolul

Misiune spațială românească la bordul Stației Spațiale Internaționale – DropCoal, prin care oamenii de știință pot învăța cum să administreze mai bine medicamente astronauților sau să alimenteze navele spațiale

Compania Romanian InSpace Engineering (RISE) va lansa, la începutul lunii noiembrie, către Staţia Spaţială Internaţională misiunea Drop Coal, un experiment ştiinţific dezvoltat integral în România, în cadrul unui proiect finanţat…
Vezi articolul