Patru posturi libere de profesor de matematică-fizică-matematică, educație fizică, de învățător și de educator sunt libere în școlile europene din Belgia la care învață copiii reprezentanților români de la Bruxelles. Profesorii se pot înscrie la concurs până pe 19 aprilie, transmite Ministerul Educației într-o informare pe site-ul instituției, edu.ro.
Potrivit anunțului Ministerului Educației, postul de fizică-matematică este rezervat predării în limba română și necesită un nivel de limbă C1 de limbile engleză, franceză sau germană. Postul de profesor de sport este alocat unui vorbitor de limba engleză sau franceză de nivel C1, atestat prin certificate de limbă. Predarea ar urma să fie în engleză sau franceză.
Postul de profesor pentru învățământ primar (învățător) necesită un nivel B2 de limba franceză sau engleză și presupune predarea în limba română. Aceleași condiții sunt și pentru postul de educator, conform anunțului, care poate fi descărcat de mai jos din articol.
- Acum jumătate de an, ministerul Educației anunța că erau patru posturi de director și director adjunct disponibile în școlile europene din Belgia, Olanda și Germania. Înscrierile au fost deschise până pe 21 noiembrie.
În ceea ce privește nivelurile de limbă și originea atestării lor, „sunt eligibile doar certificatele internaționale, eliberate de centrele culturale sau instituțiile abilitate de a evalua nivelul lingvistic la nivel internațional, după cum urmează: British Council, Cambridge University – pentru engleză, Centre international d’études pédagogiques (CIEP), Alliance Française, Chambre de Commerce et d`Industrie de Paris – pentru franceză, Goethe Institut- pentru germană.
Este obligatoriu ca pe certificatul eliberat de una dintre instituțiile menționate să fie specificat explicit nivelul lingvistic evaluat. În absența certificatului lingvistic, candidatul va susține probă de limbă/limbi străine, în acord cu profilul postului, conform ordinului de ministru nr. 4.041/2024”, precizează Ministerul Educației în anunț.
Calendarul de organizare și desfășurare a concursului
Înscrierea candidaților. Până la data de 19 aprilie 2024
- Transmiterea dosarelor în forma scanată, conform opisului, la adresa scolieuropene@edu.gov.ro
Verificarea administrativă a dosarelor și evaluarea activității profesionale a candidaților. 22-23 aprilie
- Verificarea administrativă a dosarelor de înscriere
- Transmiterea pe e-mail a rezultatelor verificării administrative a dosarelor de înscriere
- Evaluarea activității profesionale
- Transmiterea pe e-mail a rezultatelor evaluării activității profesionale
- Comunicarea pe e-mail a planificării interviului
Organizarea și desfășurarea interviului. 24 aprilie 2024
- Proba de verificare lingvistică, dacă este cazul
- Susținerea interviului
- Transmiterea pe e-mail a rezultatelor
Organizarea și desfășurarea probei scrise de specialitate. 25 aprilie 2024
- Desfășurarea probei scrise
- Evaluarea lucrărilor scrise
- Transmiterea pe e-mail a rezultatelor obținute la proba scrisă
Depunerea contestațiilor la rezultatele obținute la proba scrisă. 26 aprilie 2024
- Depunerea contestațiilor la Registratura ME, în termen de 24 de ore de la afișarea/ comunicarea rezultatelor
Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale. 27-28 aprilie
- Soluționarea contestațiilor
- Transmiterea pe e-mail a rezultatelor finale
Ce conține dosarul de înscriere
Documentele care trebuie să fie în dosar nu sunt specificate în anunț, dar în acest sens există un ordin privind aprobarea metodologiei de selecție a personalului din România pentru posturi didactice din cadrul sistemului Școlilor Europene.
Ordinul prevede lista cu acte necesare și, la final, sunt și anexe necesare dosarului de înscriere, după cum nota Edupedu.ro în 2022 când se scoteau la concurs două posturi de profesori de științe.
FOTO DOCUMENT Anunțul ME din 11 aprilie 2024:
3 comments
Buan ziua,
Facand un recherche pentru a avea mai multe informatii direct de la sursa https://www.eeb3.eu/fr/recrutement/ nu am gasit nimic despre potul de educatie fizica.
Ma intreb daca nu a fost deja ocupat sau informatia nu este exacta.
mă întreb, după ce li s-au făcut vânt medicilor, din țară și altor categorii, acum a venit și rândul profesorilor……hai să numai avem nimic pe ce să ne bazăm, că și așa, învățământul este la pământ, dar cum se face că, avem absolvenți an de an care pleacă și sunt admiși la câte 2-3 universități străine?
Așa de dragul conversației și a bătăii de joc la adresa românilor.
Ei, ce ziceți? suntem făcuți de ocară prin toate așa zisele sondaje comandate, dar vin să facă “oferte” de muncă pentru oamenii instruiți în România.
Tot ce vrei să afli despre nivelul de cunoaștere a unei limbi străine (pentru predare în limba română, dar nu-i bai), despre legislație etc… Dar nimic despre condițiile efective de muncă – salarizare, cazare, cheltuieli la care să se aștepte persoana doritoare (gen – e necesar transport, se oferă o locuință în vreun campus sau trebuie să-și găsească, etc). Da, da, o să afle la ”interviu”, că doar e piață liberă. Dar înainte de toate, trebuie să umble după hârtii, că cică – zicea statul român – toate copiile autentificate nu mai sunt obligatorii.
Așa, e anunț de dragul anunțului, au deja ocupanți și mimează concursul.
Deși, dacă stai să te gândești, e vorba de Bruxelles, unde pe lângă o groază de instituții europene găsești și spuma integrării culturale a europenilor din toate țările continentului și a refugiaților sau noilor europeni (generația a 2-a) care și-au adus și împământenit cultura lor de acasă. Nu știu câți ar mai vrea să meargă acolo doar de dragul experienței.