Patru medalii de aur și una de bronz, obținute de elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică 2024. Toți cinci sunt de la același liceu privat / Descarcă problemele de concurs

0 vizualizări
Foto: © Mark Huls | Dreamstime.com
Elevii români au obținut patru medalii de aur și una de bronz la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) 2024, desfășurată în Georgia, care se încheie vineri, 19 iulie. Toți cei cinci elevi care formează lotul olimpic sunt de la același liceu privat din București, după cum transmite Ministerul Educației.

„România a participat cu o echipă completă formată din 5 elevi și 2 lideri, iar rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, punând din nou România în vârful clasamentului internațional”, scrie instituția într-o postare pe Facebook.

Este vorba de a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EuPhO), începută pe 15 iulie la Kutaisi, Georgia. „La această ediție au participat elevi din 54 de țări, atât din țări europene, cât și din alte zone geografice ale lumii”, potrivit sursei citate.

Concurenții români sunt toți elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB).

Rezultatele lor sunt următoarele:

  • Felix Tudose – medalie de aur
  • Alexandru Momoiu – medalie de aur
  • Ionuț Stan – medalie de aur
  • Andrei Dragomir – medalie de aur
  • Alexandru Mirică – medalie de bronz

Felix Tudose a obținut și cel mai bun rezultat la proba teoretică și la proba experimentală, „fiind astfel campionul absolut al competiției”, precizează Ministerul Educației.

Instituția subliniază și că „Alexandru Momoiu a obținut și el punctajul maxim la toate problemele probei teoretice, obținând premiul special pentru cel mai bun rezultat la proba teoretică”.

Lotul României la această ediție a Olimpiadei Europene de Fizică i-a avut ca lideri pe profesoara dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și domnul conferențiarul universitar dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

DOCUMENT DESCARCĂ Problemele teoretice EuPhO 2024 (sursa):

  • DOCUMENT DESCARCĂ Soluțiile problemelor teoretice EuPhO 2024:

DOCUMENT DESCARCĂ Problemele practice EuPhO 2024:

  • DOCUMENT DESCARCĂ Soluțiile problemelor practice EuPhO 2024:

Amintim că în 2023 echipa de elevi români „a avut cel mai bun rezultat din concurs la Olimpiada de Fizică a Uniunii Europene”, potrivit Ministerului Educației.

Cei cinci elevi obținuseră trei medalii de aur și două de argint plus alte premii speciale, conform sursei citate. Dintre ei, un elev care a obținut aur era de la un liceu de stat, ceilalți patru – de la același liceu privat.

Foto: © Mark Huls | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: World Vision România

Educația ar trebui să primească peste 6% din PIB, cred parlamentarii care au răspuns unui chestionar World Vision, în anul în care Guvernul Ciucă a acordat cel mai mic buget din istoria recentă Ministerului Educației – 2,1% din PIB / Aceiași parlamentari spun că școala trebuie să permită primirea de bani de la părinți

Educația trebuie să primească un buget de peste 6% din PIB, așa cum prevede încă din 2011 Legea educației Funeriu-Miclea, susține majoritatea parlamentarilor chestionați de organizația World Vision România. Declarațiile…
Vezi articolul

Programul Masa caldă în realitate: criză de personal, dezinteres din partea ministerului, condiții greu de îndeplinit. Interviu cu Mircea Bertea, directorul Colegiului Pedagogic Cluj-Napoca, unde Masa caldă se aplică de 3 ani

Proiectul prin care se acordă o masă caldă de prânz elevilor se confruntă cu nenumărate probleme, susține într-un interviu pentru Edupedu.ro Mircea Bertea, directorul Colegiului Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Cluj-Napoca.…
Vezi articolul
sySTEMatic

Echipa de robotică sySTEMatic a Facultății de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a obținut două premii I și un premiu III la un concurs desfășurat în Grecia

Echipa de robotică sySTEMatic a Facultății de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a obținut trei premii la concursul Minoan Robotsports Competition,…
Vezi articolul

Câte 70-80 de lucrări primite de profesori la corectat, “până luni”, după simularea de BAC 2024. Mulți evaluatori spun că termenul e imposibil / Profesorii ar trebui plătiți pentru aceste simulări ale examenelor naționale, potrivit liderului sindical Marius Nistor

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii care evaluează lucrările de la simularea examenului de Bacalaureat au un număr mare de lucrări…
Vezi articolul