Patru firme au intrat în cursa licitației pentru ultimele două loturi de tablete pentru elevi. Orange și Vodafone au câștigat primele două runde

1.850 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Nu mai puțin de patru firme au licitat pentru ultimele două loturi de tablete destinate elevilor. Licitația este la a treia repriză, după ce prima dată a câștigat Orange și a doua oară Vodafone, însă niciuna din firme nu a avut alt competitor în cursa pentru evaluarea ofertelor la momentul respectiv. De data aceasta au intrat în cursă Orange România, Vodafone România, Elsaco Solutions și Fragra Design, potrivit Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). În momentul de față, ofertele sunt în procedura de evaluare.

Firma Elsaco Solutions are sediul în Botoșani și este specializată pe activități de realizare a softului la comandă (cod caen principal). Firma are patru acționari: Valeriu Iftime, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov și Doru Popa. Valeriu Iftime este președintele Camerei de Comerț Botoșani și finanțatorul echipei de fotbal FC Botoșani.

A doua firmă nouă care apare în lista ofertanților, Fragra Design, are sediul în Baia Mare, și are ca activitate principală „comerț cu ridicata nespecializat”. Firma are un asociat persoană fizică – Adrian-Ioan Silaghi.

Loturile scoase la licitație a treia oară:
  • Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
  • Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.

Vodafone România a câștigat cea de-a doua licitație pentru tabletele elevilor cu o ofertă totală de aproximativ 64,8 milioane de lei cu TVA.

Loturile ofertate și câștigate de Vodafone:
  • Lot 5 Regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, valoarea ofertată de Vodafone pentru 17.827 de tablete – aprox. 10,7 milioane lei cu TVA.
  • Lot 6 Regiunea Sud-Vest – Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, valoarea ofertată de Vodafone pentru 28.526 de tablete – aprox. 17 milioane lei cu TVA.
  • Lot 8 Regiunea Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, valoarea ofertată de Vodafone pentru 30.943 de tablete – aprox. 18,5 milioane lei cu TVA
  • Lot 9 Zona Nord-Est 2 – Iași, Suceava și Vaslui, valoarea ofertată de Vodafone pentru 31.031 de tablete – aprox. 18,6 milioane lei cu TVA.

Prima licitație pentru tabletele elevilor, finalizată la sfârșitul lunii august, a fost câștigată de Orange România, care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete.

Loturile ofertate și câștigate de Orange:

Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți

Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți

Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT A fost lansat apelul de proiecte pentru școli prin care pot accesa până la 1 miliard de euro din PNRR pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a claselor cu mobilier sau înlocuirea mobilierului mai vechi de 5 ani / Primăriile pot aplica până în data de 19 martie 2023

Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive,…
Vezi articolul
Noi condiții de angajare în UE

“O perspectivă europeană mai largă” inclusă în curriculum și cel puțin două limbi europene învățate până la finalul liceului – printre cererile membrilor Parlamentului European către Comisie și statele membre, în vederea Spațiului European pentru Educație

Acum un an, în plină criză pandemică ce punea o presiune fără precedent asupra educației, Comisia Europeană contura planurile înființării unui Spațiu European al Educației, un cadru de cooperare care…
Vezi articolul

Sporul de solicitare neuropsihică pentru profesori rămâne plafonat la nivelul din decembrie 2022, potrivit legii, chiar dacă Ministerul Educației a anunțat că toate componentele salariului cresc după majorarea bazei

Sporul de solicitare neuropsihică prezentat de Ministerul Educației în ultimele două zile, în conferința de presă de vineri și în informarea de pe Facebook de joi, 1 iunie, după adoptarea…
Vezi articolul

Încă o autoritate care „analizează” ce e de făcut cu salariile celor din Educație – Parlamentul. George Purcaru, FSLI: Am ridicat problema sporurilor, a decontării navetei și a orelor suplimentare pentru personalul nedidactic. Au promis că de mâine vor analiza situația / Protestele continuă joi în mai multe județe

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au discutat cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cu ministrul Muncii și Ministrul Finanțelor despre aplicarea în integralitate a legii salarizării 153 din…
Vezi articolul

Curriculum decis și la nivel local, cu 50% mai multă practică la firme și o jumătate de zi pe săptămână în care copiii de gimnaziu sunt vizitați de antreprenori în școli. Reforma liceului profesional din Franța, în discuții naționale și contestată de sindicatele profesorilor

De la începutul anului școlar 2023-2024, învățământul profesional din Franța va suferi modificări în cadrul unei reforme-obiectiv a președinției și Ministerului Educației din Republică. După reforma liceelor teoretice (sau „generale”,…
Vezi articolul