Patru elevi au fost răniți într-o școală din județul Sibiu, după ce s-a prăbușit tavanul sălii de clasă. Unul dintre copiii răniţi a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, ceilalţi trei au plecat acasă. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă, conform Agerpres. Primarul spune că tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat.
UPDATE: 18:15 Primarul localităţii, Maria Greavu (PSD) a explicat că tavanul fals a fost montat în anul 2006 de o firmă, însă termenul de garanţie al lucrării, de doi ani de zile, a expirat.
“Cauza prăbușirii ar fi fost vântul puternic, fiind curent în clasă, dar şi a porumbeilor care ar fi pătruns fără să se observe, pe tavanul fals, contribuind la deteriorarea acestuia”, a declarat pentru Agerpres, edilul.
“Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi într-adevăr în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină. Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră”, a explicat primarul Maria Greavu.
UPDATE 16:35 Unul dintre copiii răniţi de tavanul clasei a rămas internat; ceilalţi trei au plecat acasă
Un singur copil dintre cei patru peste care a căzut tavanul clasei a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, în Secţia de Chirurgie, însă nu a fost operat,iar starea lui nu este gravă a declarat pentru Agerpres managerul spitalului, Camelia Grigore.
UPDATE 16:00 Dosar penal în cazul şcolii unde a căzut tavanul peste elevi
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.
UPDATE 15:10 Elevii care învăţau la etaj în şcoala unde a căzut tavanul vor fi mutaţi în altă clădire / Tavanul fals care s-a prăbuşit fusese montat în perioada 2006-2007- purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean
Elevii care învăţau la etajul I al şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals, vor fi mutaţi, începând de joi, în corpul de clădire alăturat, care este mai nou, clădirea unde s-a întâmplat incidentul fiind ridicată în 1936, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), profesorul inspector Constantin Dincă.
UPDATE 14:49 Gheorghe Banciu, directorul școlii din Alămor: Nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire / Clădirea în care se află clasa datează din anul 1936 și nu putea fi încadrată pentru obținerea autorizației ISU de funcționare
„Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total erau 13 elevi. Incidentul s-a petrecut în pauză când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă. Geamurile erau deschise să se aerisească și din cauza curentului creat la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor”, spune directorul școlii, a declarat Gheorghe Banciu, directorul școlii din Alămor, pentru Turnulsfatului.ro.
Potrivit lui, clădirea în care se află clasa datează din anul 1936 și nu putea fi încadrată pentru obținerea autorizației ISU de funcționare.
Stirea inițială: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunțat, miercuri, că intervine de urgentă la Școala Gimnazială Alămor, din localitatea Loamneș acolo unde s-a prăbușit tavanul unei săli de clasă„La momentul prăbușirii în sala de clasă se aflau 4 elevi aceștia fiind răniți ușor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 și 15, două fete și doi băieți, sunt conștienți și acuză dureri la membrele superioare și dureri cervicale. Aceștia vor fi transportați la CPU a Spitalului de Pediatrie din Sibiu”, a precizat sursa citată, conform G4Media.
La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD dintre care una cu medic și mașina medicului de urgentă.
„În corpul vechi mai funcționau doar două clase. Corpul cu sala de clasă unde a căzut planșeul este din 1936 și a fost reabilitat în 2004 -2006. Era în regulă, arăta bine, însă acum că ne-am uitat am văzut că era o gaură sub streașină și probabil pe acolo s-a creat curent. Copiii nu voiau să meargă la spital. Erau conștienți. Ei au început să plângă când a venit Smurd-ul și i-a pus pe targă”, a mai declarat primarul pentru oradesibiu.ro.
Articol în curs de actualizare