Patru directori au fost premiați pentru activitatea din școlile pe care le conduc la Gala Directorul anului 2024

6.099 de vizualizări
Foto: AVE/ Arhive personale
Patru directori de școală din țară au fost premiați joi seara, pe 24 octombrie, pentru inovare, antreprenoriat, egalitate de șanse şi întreaga activitate, la Gala premiilor pentru Directorul anului 2024, eveniment organizat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE). Directorul anului este Claudia Orășanu de la Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani, județul Iași.

Profesoara Daniela Claudia Orășanu a spus, în discursul de acceptare a premiului, că „de a liceul la care nimeni nu voia să fie, Colegiul tehnic Unirea a ajuns astăzi să fie drumul direct către o carieră în antreprenoriat, finanțe, inginerie, mai nou în arhitectură, pentru că, nu-i așa?, „fă tot ce poți mai bine pentru ceea ce-ți dorești tu mai mult”. Dacă David Popovici a devenit campion olimpic înotând cu 0,02 secunde mai repede, atunci ar trebui ca și noi toți să facem un pic mai bine și mai mult cu 0,02 în plus. Pentru că oamenii obișnuiți fac lucruri extraordinare atunci când sunt împreună. Iar eu nu aș fi fost pe această scenă fără colegii mei”.

Directoarea a vorbit despre elevii de la școala pe care o conduce și a dat exemplul unei eleve care deși a avut mari probleme cu matematica în gimnaziu, atunci când a ajuns la Colegiul Tehnic a reușit să recupereze toate lacunele și a luat 10 la matematică la Bacalaureat, iar acum vrea să devină profesor: „Florica, venită dintr-un cătun neelectrificat, promoția 2021, admisă la liceu la evaluarea națională cu media 5 la matematică, a terminat liceul la bacalaureat cu media 10 la matematică și astăzi este studentă la masterat la matematică și se pregătește să se întoarcă în școală și să devină profesor”, a spus cadrul didactic.

Foto: Asociația pentru Valori în Educație (AVE) – Facebook

Premiul a fost acordat pentru faptul că „Prin eforturile sale, şcoala a devenit un centru de excelenta recunoscut la nivel național. A implementat o serie de proiecte majore de modernizare si digitalizare, numai in anul şcolar 2023-2024 a gestionat un buget de circa 4 milioane de euro”, potrivit unui comunicatul de presă.

Profesoara Marinela Culea, de la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, Brănești, județul Ilfov a priomit premiul pentru Antreprenoriat. Aceasta are o experiența de peste 26 de ani în educație. Proiectul „Centrul de Excelent in Formarea Profesional in domeniul Înverzirii Urbane (CoVE) – Romania Landscape Factory”, care face parte dintr-o rețea europeană de centre similare, a fost inițiat de aceasta, potrivit sursei citate.

Foto: Asociația pentru Valori în Educație (AVE) – Facebook

Directoarea desemnată câștigătoare la categoria Egalitate de Șanse este profesoara Ana Maria Chelaru de la Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Lunca Cetățuii, județul lași. “Și-a dedicat ultimii trei ani transformării școlii într-un loc primitor si sigur. Școala a fost distrusă complet în 2019, când făcea partea din echipa de profesori. In calitate de director, a continuat procesul de reabilitare si modernizare al școlii, oferindu-le elevilor si profesorilor un loc in care să se simtă ca acasă. A atras fonduri pentru proiecte ce au redus absenteismul și abandonul școlar și a promovat incluziunea prin programe internaționale,” se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Foto: Asociația pentru Valori în Educație (AVE) – Facebook

La categoria Inovare, a fost declarat câştigător profesorul Robert-Narcis Harabagiu, de la Liceul Tehnologic ,,Alexandru loan Cuza” Buzău, județul Buzău. Director adjunct, acesta “a reușit să transforme această instituție printr-o serie de inovații educaționale și de management. A creat oportunități europene pentru elevii săi, integrându-i într-un mediu de practică internațională și a crescut semnificativ interesul pentru învățământul tehnic. Prin parteneriate cu operatorii economici și digitalizarea completă a școlii, a creat un mediu modern și performant. Cu un nou plan de școlarizare si o nou identitate, a reușit să ducă liceul pe o traiectorie ascendentă, dovedind o viziune inovatoare și o determinare de a ridica standardele educaționale”, conform comunicatului.

Foto: Asociația pentru Valori în Educație (AVE) – Facebook

Premiile acordate sunt câștigate de directori după o competiție jurizată. Cei 194 de directori înscriși au trecut printr-un proces de jurizare ce a cuprins 5 etape, în premieră existând o etapă la nivel regional, conform organizatorilor. 165 de experți din business și educație s-au implicat în evaluarea directorilor de școală înscriși la cea această ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului. AVE organizează de 8 ani acest eveniment.

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect.


2 comments
  1. Trăind în locul vostru stram(b)t , norocul va petrece .
    Azi , medici și profesori , pragul ,in veac nu vi- l vor trece.
    Respect și mulțumiri truditorilor din educație , voua , celor cu coloana vertebrala!!

  2. nominalizarile sunt strict politice.
    unirea a fost anul trecut al 3-lea colegiu DE LA COADA CLASAMENTULUI pe judetul Iași in ceea ce privește promovabilitatea la bacalaureat deși colegiul până în 2015 ocupa o poziție medie în acest clasament.
    activitățile extra care mănâncă resurse și timpul elevilor și al profesorilor.
    negrul devine alb când este spălat in lumina galben-albastra .
    verificați:
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/top-10-cele-mai-slabe-licee-din-judet-scolile-campioane-la-numarul-de-picati-la-bacalaureat-2023-update–357276.html#google_vignette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Planul de Acțiune Garanția pentru Copii are 59 de măsuri preluate integral din Planul operațional al Strategiei Naționale „Copii protejați, România sigură” 2022-2027, pusă în dezbatere publică pe 6 mai de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, potrivit europarlamentarului Dragoș Pîslaru

„Planul de Acțiune Garanția pentru Copii, pus în dezbatere publică de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, necesită îmbunătățiri considerabile. A fost redactat fără consultarea societății civile, nu…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București: Cred că profesorii au nevoie să înţeleagă foarte bine cum să depisteze că ceva nu este în regulă cu copiii / Mirela Ilona Tîrşolea, comisar-șef la Agenția Națională Antidrog: Se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor şcolari, a personalului medical şcolar

Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, a declarat pentru Euronews.ro că „profesorii au nevoie să înţeleagă foarte bine cum să depisteze, cum să semnaleze că ceva nu…
Vezi articolul