Patru cazuri de COVID-19 după prelucrarea tuturor testelor la Colegiul Militar din Alba Iulia, alţi 40 de elevi în carantină

2.703 vizualizări
Colegiul National Militar Mihai Viteazul Alba Iulia / Foto: Facebook

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 depistate în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ din Alba Iulia, după prelucrarea tuturor celor 463 de teste, este de patru, contacţii acestora, circa 40, fiind carantinaţi în interiorul unităţii de învăţământ, potrivit Agerpres, care îl citează, luni, pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa.

Iniţial au fost depistaţi pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureş şi Mureş. Un al patrulea caz, un tânăr din Bistriţa Năsăud, a fost identificat în rândul elevilor de clasa a XII-a.

Cei patru elevi, care sunt asimptomatici, au fost preluaţi de părinţi şi duşi acasă, urmând să stea în izolare până la vindecare. Contacţii acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, sunt în carantină în internatul colegiului. Cu excepţia celor depistaţi pozitiv şi a contacţilor acestora, restul elevilor au fost prezenţi luni în sălile de clasă, conform scenariului verde aprobat anterior pentru această unitate de învăţământ.

Efectivul de elevi a fost testat ţinând cont de faptul că aceştia provin din aproape toate judeţele şi sunt cazaţi în internat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cu siguranță este mai mult decât un eșec, este dramatic, spune Sorin Cîmpeanu despre „Generația 2022”, din care doar 84 de mii de copii au luat Bacul, din cei 204 mii care au intrat în clasa I în 2010 / „Am cerut imperativ”, pentru astăzi, o analiză cu privire la diferența dintre cei 40.000 care au început clasa a XII-a în septembrie și nu au mai ajuns să se înscrie la Bacalaureat

Ministrul Educației a anunțat că „a cerut imperativ” o analiză pentru situația celor peste 40.000 de elevi care deși au fost înscriși în clasa a XII-a în septembrie 2021 nu…
Vezi articolul

Corectarea lucrărilor la simularea Evaluării Naționale 2024. Sorin Ion: Pe fiecare lucrare pot ajunge să corecteze și 8 profesori diferiți, dacă diferența între note este mai mare de un punct / Nu poți greși, în sensul că dacă un subiect este punctat cu maximum 5 puncte, nu o să poți pune niciodată 6, pentru că nu poți trece mai departe

„Dacă diferența este mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluator, platforma trimite lucrarea la alți doi profesori din țară. Oricât ar fi de probabilă…
Vezi articolul

Criza sanitară a accentuat inegalităţile în domeniul educaţiei, afectându-i mai serios pe copiii cei mai săraci, cu dizabilităţi sau pe cei mai mici – raport Banca Mondială, UNESCO și UNICEF

Banca Mondială, UNESCO şi UNICEF avertizează că generaţia tinerilor care urmează în prezent diverse forme de învăţământ riscă să piardă aproape 17.000 de miliarde de dolari din venituri din cauza închiderii…
Vezi articolul