Patru asociații românești implicate în susținerea drepturilor copiilor și a egalității de gen, premiate de Ambasada Franței

133 de vizualizări
Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, Asociația „Sprijinirea Integrării Sociale”, Asociația „Funky Citizens” și Asociația „SOS Satele Copiilor” sunt câștigătoarele unui apel la proiecte, destinat societății civile implicate în susținerea drepturilor și libertăților copiilor și a egalității de gen, organizat de Ambasada Franței în România.

Premiile, care constau în subvenții în valoare de patru mii de euro, au fost decernate în cadrul unei ceremonii care a avut loc, vineri, 9 noiembrie, la Reședința Franței, în prezența ambasadoarei Franței în România, Michèle Ramis.

Aceasta a salutat dinamismul asociațiilor din România care vin cu numeroase inițiative și joacă un rol important în mobilizarea și structurarea vieții publice din România.

„Toți cunoaștem puterea ideilor. Ele pot conține prejudecăți și pot reprezenta obstacole dificil de depășit în dezvoltarea individuală sau colectivă, dar pot aduce, de asemenea, energii pozitive, creative și pot răspândi în opinia publică bunăvoință, respect și solidaritate”, a declarat Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație a fost premiat pentru un proiect de educație, sensibilizare și formare a studenților, părinților și profesorilor lor în domeniul egalității de gen și educații sexuală, în județul Argeș.

Asociația “Sprijinirea Integrării Sociale” a fost premiată pentru un proiect de consolidare a capacității serviciilor sociale ale Sectorului 6 din București și de îmbunătățire a comunicării între familiile aflate în situații de risc și instituțiile care se ocupă de combaterea abuzurilor asupra copiilor.

A fost, de asemenea, premiat proiectul Asociației „Funky Citizens” de creare a unui suport educațional civic online dezvoltat de și pentru fete, pentru a le sprijini în realizarea ambițiilor lor profesionale, punându-le în legătură cu femei de succes din România.

Al patrulea premiu a fost acordat Asociației „SOS Satele Copiilor România ” pentru proiectul pilot care vizează stabilizarea unui mecanism comun de raportare a situațiilor de maltratare sau a informațiilor de interes identificate în cadrul structurilor asociației. De altfel, acest proiect completează proiectul elaborat de Ambasada Franței în România și de magistratul de legătură, al cărui obiectiv este stabilirea unui protocol interinstituțional de cooperare privind abuzul asupra copilului.

Acest apel la proiecte are ca obiectiv combaterea prejudecăților și a stereotipurilor care împiedică dezvoltarea și abilitarea tinerilor, în special a fetelor, prin vizarea unei schimbări a normelor sociale și comportamentale și prin încurajarea autorităților publice să țină seama de preocupările lor în dezvoltarea politicilor care îi privește.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Exmatricularea elevilor, introdusă în proiectul de lege a învățământului, printr-o serie de amendamente susținute de Ministerul Educației, PSD, PNL, UDMR și AUR / Deca: Pentru cazurile cele mai grave se poate merge și pe soluția exmatriculării, însă cu drept de reînmatriculare

Exmatricularea sub diverse forme a elevilor, suspendarea temporară a acestora, suspendarea dreptului la bursă școlară plus o serie de alte sancțiuni au fost introduse azi în proiectul legii învățământului, prin…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu vine cu o nouă idee: în Franța, copiii care au probleme de rămânere în urmă sunt chemați la școală în vacanța de vară

În încercarea de a-și nuanța declarațiile făcute duminică seara, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vine cu o nouă sursă de inspirație sau propunere. Într-o declarație făcută la România TV, Ecaterina Andronescu…
Vezi articolul

Inițiativă PSD: Copiii majori au obligația să plătească pensie de întreținere părinților, bunicilor și străbunicilor. Refuzul constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an

Deputatul PSD, Dumitru Gherman, a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi,…
Vezi articolul

Premieră în Franța: examenul de la final de gimnaziu devine obligatoriu pentru admiterea la liceu, din 2027. Elevii care nu obțin „Brevetul” vor merge la pregătire specială sau în formare profesională

Introducerea examenului de la finalul clasei a VIII-a ca obligatoriu pentru admiterea la liceu este una dintre măsurile cheie anunțate de ministrul Educației din Franța, Anne Genetet. Într-un interviu acordat…
Vezi articolul