Școlile din România, alături de palatele și cluburile copiilor din țară, au posibilitatea să acceseze finanțări europene pentru dotarea cu laboratoare digitale inteligente. 60.000 de euro este suma oferită pentru achiziționarea unui Laborator Inteligent, iar ținta asumată prin PNRR este de aproximativ 1.950 de astfel de laboratoare.
Echipa SEED (Samsung Ecosystem for Education Development) România organizează a doua sesiune de instruire gratuită pentru a-i sprijini pe cei care doresc să obțină astfel de fonduri nerambursabile. În cadrul acestei sesiuni de instruire, solicitanții eligibili vor afla cum pot fi accesate fondurile pentru dotarea școlilor cu laboratoare inteligente și vor afla, cu ajutorul unor exemple și exerciții practice, cum își pot scrie dosarele de aplicație.
Evenimentul a avut loc online, miercuri, 22 februarie, de la ora 14:00. În urma înscrierii, participanții au primit coordonatele webinarului.
Participarea a fost gratuită.
Specialiștii SEED vor prezenta toate informațiile necesare despre procesul de redactare a cererii de finanțare în vederea obținerii de fonduri pentru un laborator inteligent, pornind de la sinteza analizei de nevoi, descrierea operatională a proiectului și calendarul de implementare, până la indicatorii proiectului, sustenabilitatea și principiile orizontale. De asemenea, se va discuta despre bugetul proiectului și planul de achiziții, precum și despre anexele dosarului de finanțare și depunerea efectivă a acestuia.
Echipa SEED își propune să le ofere celor interesați toate informațiile și instrumentele de care au nevoie, în vederea facilitării accesul copiilor la tehnologie de ultimă generație, pentru a contribui astfel la dezvoltarea și specializarea inteligentă a regiunilor.
„Digitalizarea educației și facilitarea accesului la învățământ sunt o prioritate pentru noi, tocmai de aceea aducem tehnologia mai aproape de comunități și ne implicăm activ în a susține liceele și colegiile din România să acceseze această oportunitate majoră și unică de finanțare pentru dotarea de laboratoare inteligente. Transformarea și revitalizarea educației în România este un demers de lungă durată. Prin urmare, colaborăm îndeaproape cu instituții de învățământ, organizații de specialitate, profesori și nu numai, pentru ca împreună să oferim tinerilor pregătirea de care au nevoie, la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.
Înființarea unor laboratoare inteligente în instituțiile și centrele educative sau culturale dedicate elevilor va aduce oportunități unice de învățare și dezvoltare pentru elevi. Un laborator inteligent poate oferi un mediu de învățare stimulativ și interactiv, îmbunătățind motivația și interesul elevilor pentru materiile STEM. În plus, poate atrage și menține interesul elevilor pentru aceste materii, oferindu-le oportunități de carieră în domenii inovatoare și în creștere, precum tehnologia informației și inteligența artificială. De asemenea, poate ajuta la dezvoltarea abilităților critice, precum gândirea critică și rezolvarea creativă de probleme, care sunt esențiale pentru o carieră de succes în orice domeniu.
Astfel de proiecte vor contribui la îmbunătățirea calității educației și la oferirea unui mediu de învățare modern și eficient elevilor.
1 comment
Bună ziua! As dori sa particip.