Participarea la prima probă scrisă – Evaluarea Națională: 161 de mii de elevi prezenți, peste 11.000 absenți / Un singur candidat cu temperatură peste maximul admis, 3 candidați eliminați

2.540 de vizualizări
La proba scrisă de Limbă și literatură română, prima probă scrisă a Evaluării Naționale au fost prezenți luni, în întreaga țară, 161.038 de candidați, potrivit bilanțului oficial. Un comunicat de presă arată că iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen: dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Potrivit comunicatului:

  • Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3(trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.


3 comments
  1. Adica credeti ca avem motive de bucurie pentru ca nu se respecta ordinele si restrictiile stabilite in vederea desfasurarii examenelor in conditii de securitate a sanatatii … si apoi aveti pretentia ca directorii sa nu fie numiti politic sau pe orice alt criteriu cu exceptia celui profesional?

    Ce fel de popor am ajuns, sa credem ca ni se face dreptate printr-o nedreptate si sa nu ne mai fie nici macar rusine cand intoarcem capul in fata unei nereguli.

  2. Daca nu avea branula ar fi trecut cu brio testul temperaturii. Triajul a fost o treaba facuta ca la carte, romaneste. Imagineaza-ti ce triaj se putea face in aproximativ 30 de minute la peste 120 de copii. Distantare …. copiii erau in fata scolii fara masti unul langa altul, la fel si parintii. Cu siguranta MEC va comunica ca nu a existat nicio infectare pe perioada examenelor si vor gasi mijloace prin care sa musamalizeze acest fel de informatii.

  3. Ne bucurăm că termometrele au fost ,, prietenoase” cu elevii și cei din minister îndeajuns de prudenți încât să evite un scandal despre discriminare. Așteptăm cu răbdare să vedem cum vor evita și celelalte probleme ale discriminării din anumite colegii foarte importante din București, urându-le înțelepciune șau, măcar, îndeajuns de multă viclenie, încât să simuleze înțelepciunea…Adică, le dorim să creeze un ,,scenariu” cu o oarecare valoare socială, fără greșeli de exprimare și fără directori de școli numiți politic, în rol principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, apostrofat de Ciucă după ce a spus că nu e nicio legătură între calitatea educației și toaleta din curtea școlii: Aceste toalete nu trebuie să mai existe în România anului 2024. Mi se pare absolut incredibil

Grupurile sanitare din curtea școlii nu trebuie să mai existe în România anului 2024, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Acesta a spus că i-a atras atenția ministrului Cîmpeanu pentru declarația…
Vezi articolul

Mai mulți elevi din Cluj au creat o aplicație prin care se pot închiria instant biciclete din orice parte a orașului, pentru evitarea poluării și un trafic mai fluid – VIDEO / Au fost premiați de primărie și de proiectul de tehnologie pentru tineri Academia DpIT

O aplicație de telefon prin care bicicletele pot fi închiriate imediat din orice parte a orașului, pentru a avea ajunge rapid la destinație când traficul rutier este intens, a fost…
Vezi articolul

Explicațiile Universității din București pentru condițiile impuse la admiterea la Facultatea de Teologie, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării: 1 articol de Constituție, 7 articole de lege, plus prevederile Protocolului cu BOR pentru predarea religiei /  Instituția de învățământ superior “nu poate emite decizii împotriva legislației în vigoare”

Un articol din Constituția României, 2 articole din noua Lege a învățământului superior, 5 articole din Legea privind libertatea religioasă și regimul cultelor, plus șapte articole ale Protocolului pentru predarea…
Vezi articolul