Parteneriat pentru sprijinul tinerilor afectați de războiul din Ucraina între UNICEF și Junior Achievement Europe

87 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
Adolescenții și tinerii care au fost afectați de războiul din Ucraina vor putea fi sprijiniți în cadrul unui proiect al UNICEF, în parteneriat cu organizația Junior Achievement Europe, potrivit unui comunicat de presă primit de EduPedu.ro.

Parteneriatul, numit UPLIFT Youth, “își propune să le ofere tinerilor și adolescenților celor mai vulnerabili, care au trecut din Ucraina în țările învecinate, competențele și mentalitatea necesare pentru a construi comunități prospere. Tinerii din comunitățile gazdă vor fi și ei parte a acestui proiect, facilitând integrarea, coeziunea socială și tranziția tinerilor refugiați de la educație la ocuparea unui loc de muncă. La proiect vor lua parte 11 țări – Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, România, Serbia și Slovacia –, cu sprijinul JA Grecia, JA Italia și JA Ucraina”, transmit organizatorii.

“Punând laolaltă competența și experiența lor, UNICEF și JA Europe urmăresc să sporească interesul, implicarea și reziliența tinerilor și să contribuie la îmbunătățirea șanselor de angajare a acestora, la o forță de muncă mai competitivă, la o creștere economică susținută, la o mai bună guvernanță și la crearea unei societăți civile mai dinamice în Europa”, se mai arată în comunicat.

  • Proiectul se va derula în perioada iulie 2022 – sfârșitul anului 2023, în 11 țări, urmând a fi extins și în alte țări de pe continent.

În informare este citată și Mariam, o tânără de 18 ani din Somalia care a participat recent la un proiect JA Grecia – UNICEF și care a mărturisit că „Iubesc ceea ce fac, deoarece lucrez în echipă. Am învățat cum să comunic cu oameni diferiți, din culturi diferite. În viitor, mă gândesc să studiez limbi străine“.

Comunicatul integral, în format .pdf:

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Mircea Miclea / Sursa foto: Ciprian Hord

Mircea Miclea: E o presiune uriașă pe profesori din partea părinților care cred că dacă citesc două propoziții pe internet, deja se pricep la educație. Trebuie stabilit un regulament foarte clar ce are dreptul să facă un părinte

Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, spune că părinții “le cer socoteală profesorilor pentru cum se predă, cum evaluează elevul”, ceea ce pune mare presiune pe cadrele didactice…
Vezi articolul

OFICIAL Din anul școlar 2024-2025, elevii claselor primare ar trebui să știe să salveze informații, adrese web pe dispozitive portabile, cu sprijinul adultului. Care sunt competențele digitale pentru elevii de gimnaziu și liceu

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasele primare ar trebui să identifice conținutul digital pe diverse medii de stocare digitale (de exemplu, regăsirea unui film pe o platformă video publică,…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Conferința “hibrid” SuperTeach este LIVE VIDEO. Cristina Gheorghe: Dacă scopul, anul trecut, era să ne întâlnim și să ne bucurăm toți împreună, acum este cum putem să ne ferim unii de alții la acest început de an școlar

Prima conferință “hibrid” SuperTeach a început la ora 09:30. “Jumătate din speakerii de la conferință vor fi aici, prezenți fizic, iar ceilalți online. Vom simula cumva școala, începutul ei, să…
Vezi articolul