Parlamentul European votează joi proiectul legislativ Garanția pentru Copii care își propune să ofere educație și îngrijire gratuită, asistență medicală, accesul la locuințe adecvate pentru copiii din UE

203 vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Parlamentul European va da joi votul final privind Garanția pentru Copii, o inițiativă a Comisiei Europene, care își propune să asigure că cei mai vulnerabili copii din Uniunea Europeană au acces la asistență medicală, educație, îngrijire, locuințe decente și nutriție adecvată, se arată într-un comunicat de presă.

Garanția pentru Copii vine să ofere fiecărui copil din România și din Uniunea Europeană oportunitatea de a avea acces la un set de servicii cheie: educație și îngrijire gratuită și de calitate pentru copiii mici, activități educaționale și școlare, asistență medicală, accesul la locuințe adecvate și nutriție sănătoasă.

În UE, unul din cinci copii trăiește în excluziune socială, iar în România, circa o treime dintre copii se află, mai ales după pandemie, în risc de excluziune socială sau sărăcie.

Concret, este vorba despre 1,38 milioane de copii care nu au un acoperiș deasupra capului, nu au căldură sau curent electric, nu au mâncare suficientă, acces la tratamente medicale și medicamente, ca să nu mai vorbim de educație, îngrijire sau soluții pentru părinții care vor să meargă la lucru.

Garanția pentru Copii definește ce înseamnă un copil în situație vulnerabilă și cine trebuie ajutat mai întâi: copii fără adăpost, cu dizabilități, din rândul minorităților etnice sau migranți, care se află în sistemul instituțional de îngrijire sau care provin din familii aflate în sărăcie.

Banii vin de la Fondul Social European și Mecanismul de Redresare și Reziliență. Fiecare stat membru va implementa măsuri prin Planurile Naționale de Redresare și Reziliență – PNRR.

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.

Foto: © ArtjazzDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Chiar eram încântată de o astfel de idee.Apoi cand am văzut:migranți,etnii si alte cele m-am liniștit. Nu este pentru cetățenii UE este pentru BLM.Noi nu contăm.De asta strămoșii noștri au îngrășat pământul.in luptele cu turcii,tatarii,de asta au murit în Siberia etc ca sa aiba BLM unde sa vina si sa căpușeze.
    Stiu,știu în 20 de ani noile generatii spalate pe creier or sa faca pantofii BLM-urilor si or sa le mulțumească pentru ca ii onorează cu prezența,nu or sa mai stie ei cine sunt,de unde vin si mai ales datorită căror sacrificii au ei o țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

DOCUMENT Laptop sau tabletă “la cerere” pentru fiecare elev și fiecare profesor – legea este activată prin Ordinul de Ministru 6.200 / Jean Badea, MEC: Normele de aplicare sunt gata, vor fi adoptate prin HG

Ministerul Educației activează Legea 109/2020 care prevede acordarea de către minister, la cerere, a unui dispozitiv electronic, laptop sau tabletă, profesorilor și elevilor care solicită așa ceva. Ordinul 6200/2020 prevede…
Vezi articolul