Parlamentarii insistă să le plătească profesorilor diferențele salariile datorate, eșalonat, timp de 5 ani, și nu pe o perioadă mai scurtă, de 2 ani, așa cum propune un amendament, reclamă USR

1.853 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Senatorii au votat azi în plen respingerea amendamentului USR care propunea ca profesorii să își primească diferențele salariale mai repede de 5 ani, așa cum prevede acum Ordonanța de Urgență, scrie USR Plus pentru Educație, într-o postare pe Facebook.
  • Potrivit Ordonanței de urgență, anul acesta cadrele didactice urmează să primească 5% din sumă, iar restul, pe următorii 4 ani.

“Coaliția PSD-PNL-UDMR insistă astăzi, în urma votului foarte clar în Plenul Senatului, să acorde profesorilor diferențele salariale datorate, cu țârâita, în următorii 5 ani. Am accentuat încă o dată azi importanța adoptării amendamentelor noastre care propuneau acordarea diferențelor în 2 ani calendaristici, 2022 și 2023”, se arată în postarea USR PLUS pentru Educație.

Deja amendamentele au fost respinse în comisiile de muncă și învățământ. Din păcate, legea a trecut de Plen așa, cu aceste firimituri ce se vor acorda profesorilor în 5 ani. “Cam atâta preț pune coaliția nepăsării pe educație și pe profesori. Extrem de trist,” potrivit grupului USR PLUS.

Amendamentele USR propun ca plățile către profesori să fie făcute în termen de 2 ani, și nu timp de 5 ani:

  • în primul an calendaristic să se plătească 5% din valoarea diferenţelor salariale
  • în al doilea an să se plătească 95% din valoarea diferenţelor salariale

Potrivit Ordonanței de Urgență apărută luna trecută în Monitorul Oficial plățile către cadrele didactice pentru diferențele salariale pentru perioada 1 iulie 2017- 31 august 2021 ar urma să fie achitate astfel:

  • a) în primul an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plăteşte 5% din valoarea diferenţelor salariale;
  • b) în al doilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plăteşte 10% din valoarea diferenţelor salariale;
  • c) în al treilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale;
  • d) în al patrulea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plăteşte 25% din valoarea diferenţelor salariale;
  • e) în al cincilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se plăteşte 35% din valoarea diferenţelor salariale.


9 comments
  1. Hotii nu vor sa plătească ,banii furați!
    Sa o pună pe Olguța VASILESCU sa plătească ,ea a făcut legea strâmba .

  2. Oare si daca era vorba de ceva diferente salariale pentru parlamentari tot nu erau de acord sa se plateasca in doi ani ?!

    1. Sa nu uitam de inflatie, uleiul e 10lei acum iar motorina 8.92 – voi citi acest mesaj peste 5ani 🙂

  3. In 5 ani le incheiem si noi mediile si corectam examenele. Hancescu sa-si miste fundul, ca-l platim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UMF Carol Davila anunță că tinerii care încă nu au primit diploma de BAC sau adeverință de la liceu se pot înscrie online fără aceste acte pentru că platforma e conectată la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR)

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București precizează că tinerii care încă nu au primit adeverință care atestă că au luat BAC-ul sau cărora nu li s-a eliberat…
Vezi articolul

Fostul secretar de stat pe fonduri europene în Ministerul Educației: Voucherele de 1500 de lei oferite acum de Guvernul Ciucă sunt prevăzute din oficiu în programul european pe educație, ca sprijin al Comisiei Europene pentru profesori. Nu este nicio promisiune a Guvernului

Voucherele de 1.500 lei pe an promise ieri profesorilor de către Guvernul Ciucă, în schimbul renunțării la greva prin care cadrele didactice solicită majorarea salariilor, „sunt prevăzute din oficiu în…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației pregătește o licitație, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, pentru 3.200 de microbuze electrice. Microbuzele o să ajungă în școli anul acesta, potrivit Ligiei Deca. În prezent, 70.000 de elevi nu au mijloc de transport pentru a merge la școală

Ministerul Educației pregătește o licitație, pentru achiziția a 3.200 de microbuze electrice, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, potrivit unui proiectul de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică. Este…
Vezi articolul