Părinții nu pot da copiilor mai mult de trei prenume, potrivit unei legi noi promulgate de președinte – DOCUMENT

2.812 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Părinții nu le pot da copiilor mai multe de trei prenume, prevede o lege promulgată săptămâna aceasta de Klaus Iohannis, se arată într-o informare de pe presidency.ro privind decretele semnate de președinte. Mai exact, PLX nr. 594/2020, care a trecut de camera finală, Senatul, prevede că înregistrarea prenumelui unui copil la naștere trebuie sa cuprindă maximum trei cuvinte.

Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, precum şi abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice și aduce mai multe schimbări în procedura privind eliberarea actelor de stare civilă.

Mai jos, ce prevede exact noul act normativ:

19. La articolul 15, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2.1) cu următorul cuprins: „Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”

20. La articolul 15, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medicat constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”


1 comment
  1. Nicio problema. Romanul se adapteaza.
    Folosind modelul Anamaria, vom vedea in curand noi cuvinte, cum ar fi Ioanamariamirela. Un singur cuvant, si exista loc pentru inca doua 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele reduse pentru obținerea titlurilor didactice în Drept și restricțiile mai slabe pentru prevenirea conflictului de interese în cazul atestatului de abilitare – confirmate prin decizie definitivă a Înaltei Curți / Hotărârea vine în momentul în care Ministerul Educației pregătește noi norme în aceste domenii

O decizie de acum doi ani a instanței, ce elimina o parte dintre standardele minimale pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Dreptului și înlătura o măsură de prevenire a conflictului…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre noile teste anuale de alfabetizare funcțională: Vom avea informația încă din școala primară și gimnazială în fiecare an, cât să facem intervențiile necesare, să nu mai avem 40% dintre elevi care nu sunt la nivelul funcțional pentru PISA / Ministerul pe care-l conduce are aceste date din 2012 și niciodată nu le-a folosit

Testarea anuală a „alfabetizării funcționale” a elevilor este prevăzută în proiectul legii învățământului, varianta Deca, iar rezultatele la aceste testări nu vor fi folosite pentru a pune note în catalog,…
Vezi articolul