Părinții nu pot da copiilor mai mult de trei prenume, potrivit unei legi noi promulgate de președinte – DOCUMENT

2.970 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Părinții nu le pot da copiilor mai multe de trei prenume, prevede o lege promulgată săptămâna aceasta de Klaus Iohannis, se arată într-o informare de pe presidency.ro privind decretele semnate de președinte. Mai exact, PLX nr. 594/2020, care a trecut de camera finală, Senatul, prevede că înregistrarea prenumelui unui copil la naștere trebuie sa cuprindă maximum trei cuvinte.

Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, precum şi abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice și aduce mai multe schimbări în procedura privind eliberarea actelor de stare civilă.

Mai jos, ce prevede exact noul act normativ:

19. La articolul 15, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2.1) cu următorul cuprins: „Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”

20. La articolul 15, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medicat constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”


1 comment
  1. Nicio problema. Romanul se adapteaza.
    Folosind modelul Anamaria, vom vedea in curand noi cuvinte, cum ar fi Ioanamariamirela. Un singur cuvant, si exista loc pentru inca doua 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportul „gratuit” al elevilor încă are sincope la 3 luni de când a început școala. Secretarul de stat Zoltan Kallos anunță că se lucrează la o hotărâre de guvern “tocmai pentru a asigura gratuitatea elevilor”

La începutul celui de-al doilea modul de școală, secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, anunță că „în acest moment este pe circuitul de avizare o hotărâre de guvern…
Vezi articolul

Surse: Monica Anisie ar urma să fie dată afară de la președinția comisiei pentru învățământ din Senat, cameră decizională pentru legile Educației / Anisie a criticat legile Cîmpeanu, iar acesta s-ar fi plâns în partid că se opune „reformei”

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, senator PNL și președinte al Comisiei pentru Învățământ din camera superioară a Parlamentului României, ar urma să fie înlocuită din funcție. Posibila schimbare a…
Vezi articolul
Klaus Iohannis si Florin Citu / Foto: gov.ro

OFICIAL Guvernul nu adoptă astăzi Hotărârea pentru implementarea România Educată. Cîmpeanu: Va putea fi adoptată după avizul CES, săptămâna viitoare / Amânarea încalcă Memorandumul adoptat de Guvern în prezența președintelui Iohannis

Guvernul anunță oficial că nu adoptă astăzi, 10 septembrie, HG-ul pentru implementarea România Educată. Edupedu.ro a scris încă din cursul dimineții, în exclusivitate, că Executivul nu va adopta Hotărârea pentru…
Vezi articolul

Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Parlamentului European, mesaj pentru tineri: Am rămas impresionat de cozile de la secțiile de votare din Regie și din marile centre universitare din țară. Ați arătat că, atunci când vă mobilizați, nimic nu e imposibil

„Ați dovedit că vocea voastră contează, că energia, curajul și determinarea noastră pot schimba cu adevărat viitorul acestei țări”, le-a transmis Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Parlamentului European, studenților prezenți sâmbătă,…
Vezi articolul