Părinții, invitați să-și spună părerea cu privire la închiderea școlilor în localitățile aflate în scenariul roșu – chestionar online

13.982 de vizualizări
Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP-IP) invită părinții să își exprime părerea despre decizia autorităților cu privire la închiderea școlilor și trecerea predării în online, în localitățile aflate în scenariul roșu. Părinții pot completa un chestionar online, răspunsurile fiind anonime.

Organizația arată, în chestionar, că unele state UE au luat măsuri severe de protecție în fața pandemiei, “scopul principal fiind limitarea răspândirii virusului și protejarea zonei educaționale pentru a o păstra funcțională”.

E notat, totodată, că decizia cu privire la închiderea/deschiderea școlilor trebuie să ia în calcul nu doar factorul epidemiologic, ci și capacitatea de adaptare a unităților de învățământ la condițiile de siguranță și impactul pierderilor de învățare și al celor emoționale asupra copiilor.

Chestionarul poate fi completat aici

Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


15 comments
  1. Edicatie online pentru clasele primare este o mare aberatie! Copiii au nevoie de interactiune,de socializare fizica…(toata vara au fost parcurile pline,s-au jucat cu totii gramada si a mai luat nimeni nimic)

  2. Cred că toț suntem de acord ca invatamantul online pentru copii din scoala primară este foarte ineficient. Trebuie redeschise școlile, pentru sănătatea fizică și mentală a copiilor. În nici o țară din lume nu este recomandat folosirea tehnologiei mai mult de 2h înainte de varsta de 13 ani. Totuși noi ținem copii online de la vârsta de 6 ani mai bine de 3-4 h/zi. Parerea părinților conteaza, chiar dacă nu vreti sa o auziți!!! Copii au dreptul la educație!!!!

  3. Școala fizic! Copiii au nevoie sa se dezvolte din toate punctele de vedere cu semeni de vârsta lor! Pt cei care se tem de virus pot acționa la nivelul porții de intrare-adica Nas-cu picături de nas , ser fiziologic ,apa de mare, și Gât- gargara cu apa calda și sare, propolis diluat etc-toate astea preventiv.

    1. @ Nemtanu
      Si daca virusu, căpos, nu s-o lovi de zidu’ asta de la poarta de intrare, uite colea ceva si mai si, pentru cand o incepe sa tuseasca. Noteaza ici, preventiv:
      “De tuse, să iei gutuie, să o ungi cu unt de vacă şi s-o bagi în oală să fiarbă foarte bine, deci să mănânce gutuia şi să bea zeama. Sau: usturoi copt cu miere, să fie mâncat pe nemâncate. Alta: să fierbi smochine cu vişine, să strecori şi să bei”. Şi: „De tuse, rădăcină de căpşună cu frunză, să o fierbi cu vin într-o ulcea nouă de jumătate de oca vin şi să bea pe nemâncate, şi dimineaţa şi seara”.
      E incredibil. Unii ori traiesc in lumea mintilor odihnite, ori….Sorry, n-am a doua varianta. Ne apropiem de 10.000 de cazuri si noi facem gargara. La propriu.

      1. Asta e. Au fost virusi si pana acum. In fiecare an copiii mi se imbolnaveau dar treceam peste.
        In orice mediu viitorul e mult mai important decat prezentul. Mi se pare patetic sa plangi de mila mortilor de covid in conditile in care nu lasi bolnavii cu bolnavii cronici nu au acces la spitale.
        De depresile in urma masurilor nu vrei sa vorbim, cred ca sti ca in momentul inc are esti stresa, nervos , anxios sistemul imunitar ia o pauza si esti lovit din toate partil

  4. O mare prostie! Vreau deschiderea școlilor si a grădinițelor ! Cum se face ca cele particulare sunt deschise, ce acolo nu pot lua virusul sau ei sunt imuni ca platesc o taxa cat un salariu minim pe economie, RUSINE RUSINE. Pietele si supermarcheturile sunt pline de tot felul de oameni care merg de en ori pe zi la cumparaturi, ei nu ia virusul sau cum se numeste asta ??o prostie mai mare decat voi ,nesimțire.😡😡😡😡😡😡

  5. La țara sunt copii la simultan clasa 5 și 6 câte 7copii la fiecare se împart la 2 și vin câte 3,5 de la fiecare clasă . Voi care ne conduceti aplicați legea fără derogări și iese la noi la țară niște tâmpenii cât casa poporului

  6. Daca nu se vor deschide scolile fizic vor pleca romanii pe capete din tara asta,foarte ascultatoare in lucrurile care nu sunt necesare. Bine ca se inchid scoli si pietele pline unde isi sufla in gura unul la altul cu toti tiganii care nu au nici o regula sunt deschise. Copiii nostrii vor fi niste analfabeti…. daca se mai continua …..VREM DESCHIDEREA SCOLILOR SAU PLECAM SI NU NE VOM MAI INTOARCE NICIODATA IN TARA ASTA

  7. Scoala fizic. Restul e Science Fiction. Mai uitati-va si la altii. Scolile din Europa au ramas deschise chiar si in lockdown, noi….ca paduchele-n frunte.

  8. O idioțenie! Copil la clasa 0 sa facă scoala online!!! Adică sa învețe sa scrie și sa citească … online!
    1. Îl ții 4 ore cu ochii in ecrane și trebuie sa ii explici cum stau lucrurile cu tehnologia!
    2. Nu are cum sa recepționeze ceea ce trebuie sa învețe la clasele 0-4 online!
    Învață sa scrie! Pe foi! Nu pe calculator!
    Minți crete!

      1. Elena, nici carte ca lumea online la cei foarte mici, sanatatea din etapa de crestere subrezita, capacitatea emotionala si de relationare praf, cand in scoala pot fi muuuult mai protejati decat intr un mall sau un loc de joaca sau chiar in fata blocului adunati buluc de pe la 7 scari. Sa nu uitam ca cei sub 5 ani nu poarta masca, nu au simptome vizibile, dar sunt un vector puternic de transmisie la bunici si parinti. Va spun eu, ca sunt profesor. Nici in armata nu e atata disciplina si respectarea regulilor anticovid cum e in ziua de azi in scoala fizica. Si meritul este unul comun: elev+profesor.

    1. Mare adevar spuneti. E realitatea cruda. Si mai spun ca se gandesc la sanatatea copiilor….de acord, dar cele 4 ore cu ochii in calculator la 6 ani nu tot despre sanatate vorbim? Masurile trebuiau luate diferentiat….cei mici obligatoriu la scoala fizic, cu respectarea tututror regulilor de igiena, cei mari (liceul, facultatile) in mediul ON LINE. De ce nu au adaptat masurile pe categorii de varste? Era chiar asa de greu sa iti dai seama ca gradinitele si scolarii mici nu pot captati 4 ore doar de un ecran si cuvinte? Scolile prezinta cea mai mare siguranta copiilor….nu stiu de ce teama de a le deschide….ON LINE ul ar trebui sa fie ultima solutie….nu cred ca ne putem asuma acum distrugerea dpdv al educatiei generatii intregi de copii….VIITORUL acestei tari de fapt !!!! Asta e parerea unui parinte !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea digitală aplicată la Universitatea de Medicină din Iași, prezentată drept o “premieră” în România: teste grilă individualizate, pe tabletă, cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs

Teste grilă date pe tabletă, personalizate și cu număr de întrebări stabilit în funcție de numărul de ore de curs la respectiva disciplină – așa se desfășoară evaluarea digitală la…
Vezi articolul

Rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor din România, cea mai mare din UE / Mai mult de o treime dintre românii cu vârste între 15 și 29 de ani se află în risc de sărăcie și excluziune socială

România avea, în 2022, cea mai ridicată rată de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani) din rândul statelor membre…
Vezi articolul

Secretari de stat dați afară din Ministerul Educației: Specialistul în ginecologie veterinară și fostul membru al consiliului care l-a albit pe Ponta de plagiat, demiși astăzi prin decizie publicată în Monitorul Oficial

Premierul Ludovic Orban a semnat primele demiteri de la conducerea Ministerului Educației. Secretarii de stat Ioan Ștefan Groza și Petru Andea au fost eliberați din aceste funcții, iar deciziile premierului…
Vezi articolul

Universitatea „Babeș-Bolyai” a picat testul de integritate și transparență în privința analizei tezei ministrului de Interne, Lucian Bode, spune jurnalista Emilia Șercan / Decizia Comisiei de Etică este una politică

Verdictul Comisiei de Etică din cadrul Universității Babeș-Bolyai privind acuzațiile de plagiat din teza de doctorat a ministrului de interne Lucian Bode este unul politic, consideră Jurnalista Emilia Șercan, scrie…
Vezi articolul