Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală. Andronescu: împreună cu profesorii și elevii să găsească soluții pentru pregătirea remedială

4.358 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Profesorii de matematică și română trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale ”în fiecare clasă”, potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a declarat la Digi 24 că profesorii împreună cu părinții și elevii vor trebui să găsească o soluție pentru ca aceștia din urmă să recupereze materia pe care nu o stăpânesc.

Ce facem cu aceste simulări, cu aceste rezultate? Am avut ieri o videoconferință cu toți inspectorii școlari și le-am adresat rugămintea să facă o analiză, nu numai la nivelul inspectoratului, pentru că sunt diferențe mari între județe, să știți, chiar sunt diferențe mari. Și în fiecare clasă profesorii de matematică și de română trebuie să facă analiza și cu elevii, și cu părinții acestora. Ca împreună să găsească soluțiile pentru a face pregătirea remedială de care acești elevi au nevoie,” a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a declarat în aceeași emisiune că doar 52% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale au luat media 5 sau peste. Andronescu a catalogat rezultatele drept ”nemulțumitoare”.

Simularea Evaluării Naționale a avut loc în perioada 11-12 martie. În premieră, pe lângă elevii de la clasa a VIII-a au participat la simulare și elevii de clasa a VII-a. Aceștia au avut, tot în premieră, o treime din proba scrisă la matematică itemi de tip obiectiv, adică test grilă. Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va ncepe pe 18 iunie.

CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

3 – 7 iunie 2019  Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
7 iunie 2019        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

18 iunie 2019      Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019      Matematică – examen scris
21 iunie 2019      Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

 

SUBIECTE SIMULARE LA MATEMATICĂ – CLASA A VIII-A:

SUBIECTE SIMULARE MATEMATICĂ CLASA A VII-A

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VIII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VII-A – LIMBA ROMÂNĂ:

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, „subliniată” de Ligia Deca la o întâlnire OCDE, în aceeași zi în care a declarat „acoperitor” bugetul de 2,1% din PIB alocat pentru Ministerul Educației în 2023 – cel mai mic procent din istoria recentă

Am subliniat nevoia ca alocările financiare publice în educație să nu mai fie cuantificate ca deficit bugetar, ci ca investiții, scrie într-o relatare de la Paris Ministrul Educației, Ligia Deca,…
Vezi articolul

Elevul din Deva prins cu droguri asupra sa, într-o deplasare Erasmus+, în Macedonia, consumase alcool și s-a comportat urât cu profesorii însoțitori, arată raportul Inspectoratului Școlar / Maria Ștefănie, șefa ISJ Hunedoara: Trebuie să îl consiliem și să-l ajutăm să depășească această etapă

Inspectoratul Școlar Hunedoara nu recomandă nicio sancțiune anume pentru elevul din Deva prins cu droguri asupra sa într-un proiect de mobilitate Erasmus+, în Macedonia de Nord, potrivit raportului final în…
Vezi articolul
schimbarea stilului de viață în perioada epidemiei

Daniel David, despre cei care neagă existența virusului: Avem o problemă cu alfabetizarea științifică / Copiii în școală nu fac suficientă biologie, nu se uită suficient la microscop, nu mai fac suficientă știință

„Avem o problemă cu alfabetizarea științifică. Avem o problemă cu analfabetismul funcțional uriaș și avem o problemă cu neîncrederea între noi, și între noi și instituții”, spune psihologul Daniel David…
Vezi articolul