Părinții din București care nu au cu cine lăsa copiii în timpul vacanței pot să-i ducă la unul din 5 centre deschise special de Primărie. Nicușor Dan: Nu facem școală, e vorba de un afterschool

11.761 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primăria Bucureștiului a deschis 5 centre pentru 1.200 de elevi, special pentru părinții care nu au cu cine lăsa copiii mai mici de 12 ani în perioada celor două săptămâni în plus de vacanță de primăvară, a anunțat primarul Nicușor Dan.

„Programul nostru se referă la aceste două săptămâni noi de vacanță de la 12-23 aprilie. Sunt părinți care nu au prevăzut asta și atunci încercăm să facem un efort pentru ei, este un program care se adresează fie familiilor monoparentale, în care singurul părinte lucrează la serviciu, nu acasă, fie familiilor biparentale, unde ambii părinți lucrează, niciunul din ei nu are muncă la domiciliu. Este vorba de cinci locații pentru 1.200 de copii, nu facem școală, e vorba de un afterschool cu grupe mici, unde să se poată păstra distanța socială. Vom merge pe criteriul primul venit, primul servit. La mijlocul săptămânii viitoare, când o să vedem numărul de cereri, o să vedem dacă trebuie să mai ajustăm cumva programul acesta”, a explicat Nicușor Dan la Digi24.

Părinții trebuie să aducă și o declarație pe propria răspundere că nu au cum să stea acasă cu copiii, fiind nevoiți să se deplaseze la muncă, de aceea au nevoie să îi lase pe parcursul zilei la afterschool-urile organizate de Primărie, a mai precizat Nicușor Dan.

Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4), se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București (PMB).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei, a mai transmis PMB.

„Precizăm că această soluție e destinată copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Pixabay


6 comments
  1. Îl ruga pe aceasta cale pe primarul Nicușor Dan, sa se implice în a se da caldura și apa calda în apartamentele bucureștenilor.
    Acești copii de care se spune ca i-ar păsa, au stat luni întregi(cei de 11 ai de 12 ani chiar toată ziua, întrucât făceau acasa cursuri online) fără caldura în apartamente și jegoși, spălați când si când, cu apa încălzită la aragaz.
    Iar pentru curentul consumat cu eventuale calorifere electrice, părinții acestor copii au platit lunar mai mult decât ar costa o bona pentru zilele 12-29 aprilie.
    Rog redacția sa posteze acest comentariu. Dacă nu batem public obrazul primarului Capitalei, va pretinde ca se obicei, ca nu cunoaște ca este vorba de luni întregi fără caldura în apartamente, nu de zile ici și colo.
    Macar de copii sa ii pese.

    1. Primarul nu are ce sa faca pentru a grabi procesul de reparare a sistemului de incalzire. Reparatiile de genul acesta dureaza mult timp . Daca nu s-a facut absolut nimic in ultimii 30 de ani pentru a innoi sistemul , ar trebui sa multumim ca acum chiar sunt reparatii in desfasurare. Magie nu face nimeni. Trebuie sa asteptam.

      1. Instalati va frate centrale de apartament si nu mai stati la cheremul nimanui. Cat consumi atata platesti. Eu am centrala proprie din anul 2000 de 21 de ani la bloc. Nici nu se stia de centrale. A fost adusa din import.

        1. Te-ai gandit la oameni ca mine care stau intr-o garsoniera de 17 mp de tip nefamilisti, fara niciun perete inafara in bucatarie si fara spatiu pe niciun perete? Nu mai spun pe alaturi. Unde sa o pun? In cap? Eu nu-mi permit sa-mi iau o oala pana nu scot din uz alta. Unde sa-i fac cos? Unde sa pun boiler? Am o baie cat o cusca de caine. Am incalzire de la stat si e cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre oprirea reformei inspectoratelor școlare, caselor corpului didactic și ARACIP, prevăzută de legea Educației: Am preferat să păstrăm capacitatea pe care o avem. Cred că se pot face foarte multe lucruri cu profesioniștii care sunt deja în sistem / Toate inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt politizate de șefi numiți de la partid

Ministra Educației, Ligia Deca, recunoaște că a oprit reforma instituțiilor din Învățământ – inspectoratele școlare, ARACIP, casele corpului didactic. Întrebată de Edupedu.ro cum poate face reformă cu instituții nereformate, Deca…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Ari Pokka, director de școală în Finanda: A venit vremea să reinventăm școala cu totul, să avem complet alte strategii de predare, nu să ne predăm, să spunem că nu avem cu ce și să nu facem nimic

Educația trebuie reinventată acum, iar profesorii nu trebuie să se predea și să spună că nu au cu ce, trebuie să se gândească în ce mod pot să pregătească copiii…
Vezi articolul

„Să construim oameni înseamnă să nu lăsăm pentru altă dată, alt buget sau să facă alții”, spune Gabriela Tellman, directoarea uneia dintre cele 23 școli din mediul rural care sunt renovate anul acesta de un ONG cu ajutorul companiilor și persoanelor fizice

Renovarea a 23 de școli din mediul rural în acest an calendaristic este anunțată de Asociația Bookland, un ONG care pledează pentru școli sigure și un proces de învățare-predare care…
Vezi articolul