Părinți puși de poliție să curețe Graffiti-ul de pe zidurile Sibiului

404 vizualizări
Părinții a trei tineri din Sibiu au fost puși de poliție să refacă pe propria cheltuială pereții pe care copiii lor i-au desenat cu graffiti. “Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri”, transmite Poliția Locală Sibiu.

“Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate”, anunță Poliția Locală Sibiu, într-un comunicat de presă.

Comunicatul Poliției Locale Sibiu: “Graffiti nu e artă! Nu murdăriți Sibiul cu mâzgălituri!”

Poliția Locală Sibiu a desfășurat începând din 1 iulie și până în prezent acțiuni pentru depistarea și sancționarea celor care au acoperit cu desene, semnături și texte mai multe garduri, pasaje subterane, poduri, viaducturi, indicatoare de circulație, mobilier urban sau chiar fațadele unor imobile. Peste 100 de cazuri au fost identificate de agenții Poliției Locale care au căutat și vinovații.

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și hotărârea Consiliului Local nr. 210/2001 specifică faptul că degradarea sau murdărirea statuilor, a mobilierului urban, scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de pe domeniul public constituie o contravenție care se sancționează cu amendă între 100 lei și 2000 lei.

Chiar dacă este dificil să îi prindă pe cei care comit astfel de fapte, cu ajutorul camerelor de luat vederi și cu acțiuni țintite, Poliția Locală a identificat până în prezent cinci minori care au comis astfel de fapte, dintre care doi în vârstă de 15 ani și trei în vârstă de 17 ani. Părinții minorilor au fost invitați la sediul Poliției Locale pentru a li se pune în vedere să remedieze pe propria cheltuială suprafețele distruse. În cazul în care refuză, Primăria Sibiu va reface suprafețele afectate urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele vinovate.

În cazul a două dintre aceste persoane Primăria Sibiu a depus o plângere penală la Poliția Municipiului Sibiu pentru identificare și sancționare pentru faptele comise. Una dintre aceste persoane a săvârșit infracțiunea de distrugere prevăzută de Codul Penal.

Nu toți cei care au comis astfel de fapte sunt prinși, Primăria Sibiu fiind nevoită să cheltuie sume importante pentru a repara ceea ce aceste persoane au distrus.

Acțiunea Poliției Locale va continua în acest sens, până la prinderea celor care dovedesc lipsă de respect față de oraș și față de comunitate.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Caz particular“ la Universitatea din Craiova. Rectorul Cezar Spînu nu ar fi avut bază legală să candideze pentru un nou mandat în alegerile din 14 decembrie, pe care le-a câștigat, acuză unul dintre ceilalți candidați

Posibilitatea rectorului de până acum al Universității din Craiova (UCV), Cezar Spînu, de a candida pentru un nou mandat – pe care acesta l-a și câștigat în alegeri desfășurate săptămâna…
Vezi articolul

PSD organizează propriile consultări publice pe proiectele legilor Educației elaborate de ministra Ligia Deca, dezbateri anunțate până la finalul lui martie. Salarizarea profesorilor și generalizarea programului masă caldă, printre țintele social-democraților

PSD a anunțat luni într-un comunicat că organizează propriile consultări publice asupra proiectelor legilor Educației elaborate de ministra PNL Ligia Deca. În plus, PSD anunță că va veni cu amendamente…
Vezi articolul

VIDEO „Se are în vedere” o creștere graduală de la 60% la 70% a pragului de vaccinare impus pentru reluarea școlii cu prezență fizică, anunță ministrul Cîmpeanu / Toate școlile vor avea vineri ședințe de consilii de administrație pentru a decide formal cum încep cursurile luni

“Se are în vedere o ridicare a acestui prag” al ratei de vaccinare în rândul angajaților din școli, pe care autoritățile vor să îl impună drept condiție pentru reluarea școlii…
Vezi articolul