Panică între părinții elevilor de la Școala 20 din București, care nu i-au mai trimis la școală sau i-au luat mai devreme pe copii. O fotografie trimisă pe grupuri de Whatsapp i-a făcut să creadă că sunt ploșnițe, spune Inspectoratul școlar

12.791 de vizualizări
Școala 20 din București (Sector 3) / Foto: Captură Google Maps
Panică între părinții elevilor de la Școala 20 din Sectorul 3 al Bucureștiului, după ce o fotografie cu un gândac a circulat pe grupurile de Whatsapp a părinților joi și i-a făcut să creadă că sunt ploșnițe. Unii dintre ei nu și-au mai trimis copiii la școală și alții ar fi venit încă de la orele 10-11 să-i ia, potrivit surselor Edupedu.ro. Situația de panică a existat, spune Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) pentru Edupedu.ro, care transmite că nu au fost confirmate ploșnițe după inspecția Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Mai exact, alerta ar fi plecat după ce părinții au primit în prima parte a zilei o imagine cu o insectă pe care ar fi interpretat-o drept ploșniță, ceea ce i-a făcut să nu-și mai ducă copiii la școală sau să vină să-i ia mai devreme de terminarea programului școlar. Situația a fost adusă în atenția DSP, ISMB și Primăriei Sector 3, care au trimis oameni la școală.

  • Despre cazul de joi de la Școala 20 din București a scris și Digi24, care a prezentat situația drept „invazie de ploșnițe”, însă menționând live la postul TV la fiecare intervenție a reporterului din cursul zilei că nu s-a confirmat existența ploșnițelor.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Elena Ștefan, a spus pentru Edupedu.ro că „a fost mai mult o agitație a părinților”. În acest sens, inspectoratul școlar a intervenit cu ajutorul direcției de sănătate publică, potrivit reprezentantei ISMB: „Au existat acțiuni de dezinsecție, două la număr, au fost trimiși inspectori de la DSP [N. Red. Direcția de Sănătate Publică], de la inspectoratul școlar”.

Conducerea școlii a cerut și ajutor din partea Primăriei Sector 3, care a trimis un reprezentant, conform sursei citate. „Nu s-a constatat existența insectelor. În plus, au fost realizate de către unitatea de învățământ în scop preventiv două intervenții prin firmă specializată”, a precizat Elena Ștefan.

Alarma, de la o fotografie cu o insectă circulată pe grupurile părinților

La ora 15, verificările de la DSP erau deja finalizate și „până în acest moment nu avem confirmări că s-ar fi identificat măcar una [N. Red. o ploșniță] în spațiul școlar”, a mai indicat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului școlar București (ISMB).

Elena Ștefan a explicat cum s-a ajuns la situație. ISMB susține că panica a fost generată de o imagine cu un gândac despre care părinții au crezut că este ploșniță, ceea ce i-a făcut să nu vină cu copiii la școală sau să meargă la Școala 20 să-i ridice mai devreme:

  • „Noi ne-am alertat de la prima oră a dimineții. Ne-a fost atrasă atenția de către doamna director, care a constatat că mai mulți elevi lipsesc, după ce mai mulți părinții au văzut imaginea și au luat decizia ca elevii să nu meargă la școală”, a spus Elena Ștefan.

Cât despre acuzațiile că mai mulți elevi s-ar fi simțit rău după intervenția de dezinsecție de joi de la Școala 20, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis: „Nu au fost semnalate astfel de cazuri la nivelul unității de învățământ”.


6 comments
  1. DSP-ul nu a venit nici pana la aceasta ora. S-a luat legatura cu ei telefonic dar nu au venit. Si noi, parintii, suntem isterici

    1. Preventiv???? deja suntem la a patra Dezinsecție “preventivă” in 2 săptămâni. Și dacă tot vorbiți de entmologie, ISMB sau reprezentantii scolii sunt specialiști în studiul insectelor? Până nu apare o bucată de hârtie cu semnături toate declarațiile și articolele sunt fără valoare. Sa vorbim și despre documentarea jurnalistică?

  2. Ploșnițele au fost văzute de copiii clasei a VI- a C în spatele dulapurile din clasa. Exista o doamna profesoara care a filmat și fotografiat plosnitele si a adus la cunoștințăaceat lucru doamnei director. Vineri a fost făcută o dezinsecție pe etajele 2 și 3 dintr-un corp și miercuri seara în toată școală. Dacă nu s-confirmat de ce au făcut 2 dezinsecții? De ce s-a ascuns totul părinților?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Avocatul Poporului, despre admiterea separată la colegii, din proiectul de lege a învățământului: Discriminează copiii din familiile fără posibilități financiare, încurajează abandonul școlar și creează avantaje celor din familii care pot asigura meditații copiilor / Solicită un cadru de prevenire a faptelor de corupție în elaborarea subiectelor și organizarea examenului

Avocatul Poporului solicită „reanalizarea” articolului care prevede admiterea separată la colegii, potrivit listei modificărilor și completărilor la proiectul de lege a învățământului preuniversitar, trimisă Ministerului Educației în perioada de consultare…
Vezi articolul

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase, anunțată cu titlu de exemplu în regulile valabile din 8 februarie de ministrul Educației: “Mai mult încurcă decât ajută / Atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii”

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase a fost anunțată marți de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlu de exemplu de măsură care ar putea fi în pachetul de noi…
Vezi articolul

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pe educație, întrebată despre interzicerea telefoanelor în școli: Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie / Suntem obligați să implementăm tehnologii și în educație, pentru a face educația mai atractivă

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pentru a conduce portofoliul ce conține și domeniul educație, a declarat marți la audierile din Parlamentul European că „suntem obligați să implementăm tehnologii și în…
Vezi articolul

Piesa “Zonă minată”, a Teatrului pentru copii “Gong” din Sibiu, în premieră la Festivalul Național de Teatru din București / Dramaturgul Mihaela Michailov: Educația prin artele performative este una dintre cele mai transformatoare forme de cunoaștere

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu va prezenta joi premiera spectacolului “Zonă minată” în regia Simonei Ţăruş, la Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de…
Vezi articolul