Până vineri, 4 octombrie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației componența corpului de profesori metodiști din anul școlar 2024-2025

36.032 de vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Până vineri, 4 octombrie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației decizia privind componența corpului de profesori metodiști din acest an, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. 

Conform adresei Ministerului Educației, inspectoratele școlare mai au de trimis și un raport succint privind procesul de selecție, precum și un tabel centralizator.

„Până la data de 4 octombrie 2024, inspectoratele școlare vor transmite la Direcția Generală Management Resurse Umane și Rețea Școlară următoarele documente certificate prin semnătura inspectorului școlar general:

-un raport succint privind procesul de selecție;

-decizia inspectorului școlar general privind componența nominală a corpului de metodiști în anul școlar 2024-2025;

-un tabel centralizator, completat conform modelului anexat prezentei adrese (…)”, se arată în document.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control. 

Inspectoratele școlare au avut de realizat o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le-au reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
  • a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
  • b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
  • c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
  • d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii 5 ani şcolari;
  • e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Adresa Ministerului Educației:

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025. Planificarea interviurilor a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – document
Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025. Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii, potrivit unei adrese a Ministerului Educației / Rezultatele finale se publică până pe 4 octombrie

3 comments
  1. In Olt inspectoratul a trecut la epurari, posibil politice, restrangand numarul de metodisti la anumite specialitati si extinzandu-l la altele. Specialitati cu multi profesori au primit mai putini metodisti iar specializari cu putini profesori au primit multi metodisti. Si ca sa fie bine, sa nu fie rau, cu toate ca au publicat numere de metodisti scoase din burta, acolo unde persoane importante riscau sa isi piarda statutul, au fost admise peste numar!

    Ministerul se face ca ploua, ca de obicei. Sistemul PCR rezista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protocol de colaborare între Ministerul Educației și Institutul Aspen, condus de Mircea Geoană, fost candidat la președinție din partea PSD. Ciolacu nu exclude susținerea lui Geoană la alegerile din 2024

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu şi Florin Pogonaru, Co-Preşedinte în exerciţiu al Institutului Aspen România, au semnat un protocol de colaborare între cele două instituţii. Șeful Institutului Aspen este Mircea Geoană, adjunct al secretarului…
Vezi articolul

Ministerul Educației a deschis o anchetă proprie în cazul învățătoarei care l-a făcut „handicapat” pe un elev cu autism pe grupul de părinți / Ancheta ISJ Bacău este finalizată, dar deocamdată rezultatele nu pot fi făcute publice

Ministerul Educației a trimis Corpul de control încă de săptămâna trecută la școala din comuna Răchitoasa, spune Roxana Cerghici, consilier de comunicare al ISJ Bacău pentru Edupedu.ro. Verificările au pornit…
Vezi articolul