Până vineri, 4 octombrie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației componența corpului de profesori metodiști din anul școlar 2024-2025

4.420 de vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Până vineri, 4 octombrie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației decizia privind componența corpului de profesori metodiști din acest an, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. 

Conform adresei Ministerului Educației, inspectoratele școlare mai au de trimis și un raport succint privind procesul de selecție, precum și un tabel centralizator.

„Până la data de 4 octombrie 2024, inspectoratele școlare vor transmite la Direcția Generală Management Resurse Umane și Rețea Școlară următoarele documente certificate prin semnătura inspectorului școlar general:

-un raport succint privind procesul de selecție;

-decizia inspectorului școlar general privind componența nominală a corpului de metodiști în anul școlar 2024-2025;

-un tabel centralizator, completat conform modelului anexat prezentei adrese (…)”, se arată în document.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control. 

Inspectoratele școlare au avut de realizat o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le-au reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
  • a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
  • b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
  • c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
  • d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii 5 ani şcolari;
  • e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Adresa Ministerului Educației:

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025. Planificarea interviurilor a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – document
Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025. Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii, potrivit unei adrese a Ministerului Educației / Rezultatele finale se publică până pe 4 octombrie

3 comments
  1. In Olt inspectoratul a trecut la epurari, posibil politice, restrangand numarul de metodisti la anumite specialitati si extinzandu-l la altele. Specialitati cu multi profesori au primit mai putini metodisti iar specializari cu putini profesori au primit multi metodisti. Si ca sa fie bine, sa nu fie rau, cu toate ca au publicat numere de metodisti scoase din burta, acolo unde persoane importante riscau sa isi piarda statutul, au fost admise peste numar!

    Ministerul se face ca ploua, ca de obicei. Sistemul PCR rezista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Baremele de la Olimpiada de Muzică au avut mai puține exerciții pentru că subiectele au conținut itemi din afara programei, retrași și cu punctele redistribuite – explicațiile președintei de comisie de la Craiova, Lăcrămioara Pauliuc / Cum comentează neafișarea unor rezultate, profesorul cu nepot în concurs și elevii descalificați

Baremele de la Olimpiada de Muzică (ONIIVSTM) 2024, etapa națională desfășurată în aceste zile la Craiova pentru sute de elevi de liceu, au conținut mai puține exerciții decât au rezolvat…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul

După 12 ani de școală, elevii au probleme cu lexicul, cu localizarea informației, spune Bogdan Rațiu, profesor de limba română, despre rezultatele simulării la BAC: La liceu se simte că stagnăm de foarte mulți ani, iar standardele s-au diminuat – în anii 2000 se cereau 3-4 pagini de eseu, acum 400 de cuvinte

Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, spune că “rezultatele simulării de la BAC 2024 nu sunt foarte bune per ansamblu”,…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți / Reprezentanți sanitari pe școală au fost desemnați și anul trecut

Începând de luni dimineață, la nivelul fiecărei școli din țară a fost desemnat un responsabil de protecție sanitară, care va facilita și legătura dintre părinți și reprezentanții direcțiilor de sănătate…
Vezi articolul