Până pe 25 ianuarie, Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare raportul cu activitățile de educație juridică realizate în școli anul trecut – document

29.690 de vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Până la data de 25 ianuarie, inspectoratele școlare vor trimite Ministerului Educației raportul anul privind activitățile de educație juridică realizate în 2023, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre activitățile desfășurate în școli și grădinițe, conform sursei citate anterior.

„Prin prezenta, vă solicităm să dispuneți măsurile necesare în vederea realizării şi transmiterii la Ministerul Educaţiei a raportului anual, perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, privind activitățile de educaţie juridică desfășurate în unitățile de învăţământ preuniversitar din județul dvs./municipiul Bucureşti, prin completarea Anexei nr. 3.2. la Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică”, potrivit documentului menționat anterior.

Raportul va fi transmis Ministerului Educației până la data de 25 ianuarie, după cum se arată în documentul consultat de Edupedu.ro.

În adresa Ministerului Educației apare că, potrivit art. 12 – e) din Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică, persoana responsabilă cu activitățile de educaţie juridică de la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/ISMB “redactează raportul privind activitățile de educație juridică desfăşurate în unitățile de învăţământ preuniversitar din județul/municipiul Bucureşti (Anexa nr. 3.2.), avizat de inspectorul general, pe care îl înaintează la Ministerul Educației”.

Raportul privind activitățile de educație juridică:

Adresa Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Inspectoratele școlare au desemnat, până pe 17 noiembrie, o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică – document

2 comments
  1. Terminati cu corupția la nivelul inspectoratelor si directorilor de scoli Se dau examene extrem de grele pentru profesori noi,inspectii si in scoala elevii isibatjoc de profesori.Directori nu comunica posturile libere,si dupa repartitie apar posturile tinute de directori pentru pileObs.Un profesor cu facultate de patru ani de geografie si doi ani masterat in turism nu poate preda turism dar cu studii medii poti preda tot ce este descoperit pentru norma intreaga.Terminati cu coruptia si vor aparea si rezultatele in scoli!

  2. pe hârtie vor fi destule astfel de activități raportate,dar in realitate,pe teren,lucrurile stau foarte prost…atât de prost,încât nici măcar profesorii nu au o educație juridică atât de consistenta încat să facă față la un eventual proces….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cornelia Popa, vicepreședinte de sindicat, întrebată ce soluție are pentru profesorii care refuză să țină ore online: Așteptăm dotările tehnice / Mulți inspectori sunt în campanie și nu au putut fi accesați banii pentru echipamente

„Noi așteptăm dotările tehnice și vă garantez că profesorii sunt pregătiți să meargă mai departe. Și există soluții și cu o bază legală adecvată, astfel încât profesorii să nu fie…
Vezi articolul

Grupul pentru Dialog Social dezaprobă interzicerea educației de gen și cere președintelui Iohannis respingerea legii: Prin acest act de cenzură, România se așază în siajul statelor eșuate în iliberalism

Grupul pentru Dialog Social dezaprobă interzicerea educației de gen de către Parlamentul României, prin modificarea Legii Educației. “A elimina prin decizii parlamentare discipline academice din câmpul dezbaterii intelectuale e mai…
Vezi articolul

Alianța „O voce” a abandonat prima „propunere critică” legată de legea Educației, fixată de organizațiile componente – finanțarea educației cu „cel puțin 15% din bugetul general consolidat, începând cu anul 2023”

După întâlnirea reprezentanților Alianței „O voce pentru Educație” cu premierul Nicolae Ciucă, organizația a publicat un mesaj pe pagina oficială în care anunță prezența la Guvern. În mesaj, aceștia scriu:…
Vezi articolul

Marea repetiție națională, ziua 1: Ministerul Educației le predă profesorilor de limba și literatura română lecția despre cum să corecteze lucrările de la Evaluarea Națională 2024 chiar pe baremul probei de marți

Profesorii corectori la Limba și literatura română – proba de la Evaluarea Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt „instruiți” miercuri, 26 iunie, de la ora 9, cum să…
Vezi articolul