Până pe 12 iunie, toate liceele au de finalizat pentru elevii din anii terminali completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare – adresă a Ministerului Educației

2.477 de vizualizări
Foto: © Igorr | Dreamstime.com
Până la data de 12 iunie, inspectoratele școlare trebuie să se asigure că toate unitățile de învățământ finalizează pentru elevii din anii terminali (potențiali absolvenți ai promoției 2024) completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Este vorba despre adresa nr. 272LIF/04.06.2024.

„Având în vedere adresa CNDIPT cu nr. VET 749/29.04.2024. referitoare la completarea datelor aferente rapoartelor 553 CNDIPT Export monitorizare învăţământ liceal și 554 CNDIPT Export monitorizare învăţământ profesional, vă adresăm rugămintea să vă asigurați că unitățile de învăţământ finalizează pentru elevii din anii terminali (potențiali absolvenți ai promoției 2024) completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare, inclusiv pentru operatorii economici, până la data de 12 iunie 2024”, conform documentului.

Potrivit Ministerului Educației, datele de contact ale elevilor din anii terminali vor fi completate/actualizate pentru toți elevii din anul terminal al liceului, indiferent de filieră. 

„Reamintim că ulterior încheierii în SIIIR a situaţiei de promovare nu se mai poate realiza nicio modificare/completare a informaţiilor/atributelor pentru elevi”, după cum se arată în adresa citată mai sus.

În document apare că „Inspectoratele Școlare Judeţene/al municipiului Bucureşti vor informa unităţile de învăţământ cu privire la importanta completării şi actualizării în SIIIR a atributelor elevilor din anii terminali și vor verifica îndeplinirea acestei cerințe, inclusiv completitudinea informațiilor din rapoartele generate de SIIIR.

La finalizarea termenului, fiecare Inspectorat Școlar Judeţean/al municipiului Bucureşti va transmite stadiul completării în SIIIR (…).”

Adresa Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Amintim că Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie – calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Foto: © Igorr | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Marcel Ciolacu și Patriarhul Daniel / Foto: Sursa: Facebook.com/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre Religia ca materie opţională la Bacalaureat: Religia aduce cunoaştere, nu aduce supunere. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, de fapt vom încuraja populismul şi extremismul

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Piteşti, că se întreabă de unde există atâta înverşunare şi ură din partea unora împotriva Bisericii şi a comparat acest comportament cu…
Vezi articolul

Mi se pare criminal că nu abordăm direct reducerea analfabetismului funcțional, care duce la abandon școlar. Copilul care se simte prost va face tot ce poate să nu se ducă la școală – Liliana Romaniuc, Asociația Română de Literație

Copiilor nu le place școala. Este o caracteristică a acestui timp și, “dacă am dori să le placă școala, ar trebui să facem niște transformări în modul în care le…
Vezi articolul

Peste 50 de elevi și profesori evacuați de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Directoarea Liliana Zaschievici anunță anchetă internă: Copiii au început să tușească, încă nu știm cine a pulverizat / Cred că a fost un act de teribilism

Peste 50 de elevi și profesori au fost evacuați joi după-amiază de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Informația a fost confirmată de directoarea Liliana Zaschievici.…
Vezi articolul

PLUS îi cere lui Klaus Iohannis să nu promulge modificările la Legea educației, dacă este „un președinte curajos”: „Crearea unor funcţii eterne de rector reprezintă o formă de dictatură în universităţi”

PLUS îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge modificarea legii educației naționale adoptată luni de Senat, care elimină orice limitare a mandatelor de rectori. “Doar în anii comunismului rectorii…
Vezi articolul