Până pe 12 iunie, toate liceele au de finalizat pentru elevii din anii terminali completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare – adresă a Ministerului Educației

2.450 de vizualizări
Foto: © Igorr | Dreamstime.com
Până la data de 12 iunie, inspectoratele școlare trebuie să se asigure că toate unitățile de învățământ finalizează pentru elevii din anii terminali (potențiali absolvenți ai promoției 2024) completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Este vorba despre adresa nr. 272LIF/04.06.2024.

„Având în vedere adresa CNDIPT cu nr. VET 749/29.04.2024. referitoare la completarea datelor aferente rapoartelor 553 CNDIPT Export monitorizare învăţământ liceal și 554 CNDIPT Export monitorizare învăţământ profesional, vă adresăm rugămintea să vă asigurați că unitățile de învăţământ finalizează pentru elevii din anii terminali (potențiali absolvenți ai promoției 2024) completarea și actualizarea datelor personale înaintea încheierii în SIIIR a situației de promovare, inclusiv pentru operatorii economici, până la data de 12 iunie 2024”, conform documentului.

Potrivit Ministerului Educației, datele de contact ale elevilor din anii terminali vor fi completate/actualizate pentru toți elevii din anul terminal al liceului, indiferent de filieră. 

„Reamintim că ulterior încheierii în SIIIR a situaţiei de promovare nu se mai poate realiza nicio modificare/completare a informaţiilor/atributelor pentru elevi”, după cum se arată în adresa citată mai sus.

În document apare că „Inspectoratele Școlare Judeţene/al municipiului Bucureşti vor informa unităţile de învăţământ cu privire la importanta completării şi actualizării în SIIIR a atributelor elevilor din anii terminali și vor verifica îndeplinirea acestei cerințe, inclusiv completitudinea informațiilor din rapoartele generate de SIIIR.

La finalizarea termenului, fiecare Inspectorat Școlar Judeţean/al municipiului Bucureşti va transmite stadiul completării în SIIIR (…).”

Adresa Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Amintim că Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie – calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Foto: © Igorr | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 1.400 de școli vor primi bani pentru reducerea abandonului școlar, anunță Sorin Cîmpeanu: Finanțarea medie per școală înseamnă 136.000 de euro / Urmează să fie publicată lista finală a unităților de învățământ

Aproape 1.400 de școli vor primi finanțare pentru reducerea abandonului școlar, în prima rundă, după cum a anunțat ministrul Educației în cadrul unei conferințe de presă. Lista finală a unităților…
Vezi articolul

Cinci medalii de aur, două de argint și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024. În afară de un elev de la Colegiul Racoviță din Cluj, toți ceilalți sunt de la liceul privat ICHB / Ministerul Educației susține că aceste rezultate „confirmă nivelul școlii românești de fizică”

Cinci medalii de aur obținute de elevii români la a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică, la Perak, în Malaezia, anunță Ministerul Educației. Au participat 208 concurenți din 28…
Vezi articolul

Student militar la Apărare Cibernetică, decorat pentru invențiile sale printre care se numără o celulă flexibilă de sortare a cartuşelor, o aplicaţie software pentru îmbunătăţirea dispozitivelor de tragere, o staţie meteo autonomă

Tudor-Cătălin Codreanu, student al Academiei Forţelor Terestre (AFT) „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu, a fost decorat cu Emblema de Onoare pentru mai multe invenţii ale sale, printre care şi un sistem…
Vezi articolul

“Ne-am săturat să mai fim umiliți!” – Salariații din educație încep luni protestele, anunță cele trei mari federații sindicale, în reacție la planurile guvernului de a îngheța din nou salariile

Salariații din învățământ vor începe luni, 20 decembrie, proteste la sediile Guvernului și prefecturilor, au anunțat, joi, cele trei federații sindicale din educație, într-un comunicat comun de presă. Decizia a…
Vezi articolul

Consiliul Legislativ solicită eliminarea prevederii privind acordarea sporului de doctorat în urma verificării lunare a activității, din proiectul de OUG al Ministerului Finanțelor: Are un caracter arbitrar şi este practic imposibil de realizat

Sporul pentru titlul de doctor ar trebui sa se acorde persoanelor care isi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţin titlul si care au în fișa postului atribuții care să…
Vezi articolul