Până miercuri, 24 iulie, inspectoratele școlare au de transmis Ministerului Educației raportul cu activitățile de educație juridică din școli, pentru perioada 1 ianuarie-21 iunie 2024 – document

21.576 de vizualizări
Echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
Până miercuri, 24 iulie, inspectoratele școlare vor trimite Ministerului Educației raportul privind activitățile de educație juridică din școli, în perioada 1 ianuarie-21 iunie 2024, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre nota Ministerului Educației nr. 30.032 din 15.07.2024.

„Ca urmare a adresei Ministerului Justiției nr. 6619106/28.06.2024, înregistrată la Ministerul Educației cu nr. 314 LIF/08.07.2024, prin care se solicită transmiterea de informații referitoare la activitățile de educație juridică realizate în unitățile/instituțiile de învăţământ, din fiecare județ/municipiul Bucureşti, în cursul anului 2024 către Ministerul Justiției, în vederea elaborării unui raport interimar de activitate, privitor la implementarea Protocolului de colaborare privind educația juridică, nr. NE 15082/23.11.2022, prin prezenta, vă informăm şi vă solicităm, în legătură următoarele: 

  • pe site-ul Ministerului Justiției, la adresa https://www.just.ro/educatie-juridica-in-scoli/ poate fi accesată Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică incluzând anexele nr. 1, 2, 3.1., 3.2. la metodologie;
  • să dispuneți măsurile necesare în vederea transmiterii de informații la Ministerul Educaţiei, referitoare la activitățile de educație juridică realizate în unitățile de învăţământ preuniversitar din județul dvs. /municipiul București, în perioada 1 ianuarie 2024 – 21 iunie 2024, completând și respectând integral formatul Anexei nr. 3.2 la Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică;”, se arată în nota Ministerului Educației.

Informațiile solicitate mai sus vor fi comunicate la Ministerul Educației, prin intermediul unei adrese de înaintare, semnată de inspectorul general și inspectorul responsabil cu activitățile de educație juridică, în format scanat şi în format Word, fiind transmise până la data de 24 iulie 2024.

Nota Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Anexa nr. 3.2 la Metodologie

Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică

Amintim că, până pe 17 noiembrie, inspectoratele școlare au desemnat o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică, după cum se arată într-o notă a Ministerului Educației.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Până pe 25 ianuarie, Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare raportul cu activitățile de educație juridică realizate în școli anul trecut – document
Inspectoratele școlare au desemnat, până pe 17 noiembrie, o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică – document

1 comment
  1. Educația juridică în școli !!!Alt responsabil care se ocupă de prostiile inventate de unii care stau la birou nu între copii și nu au ocupație doar să născocească asemenea bazaconii Bănuiesc că și în grădiniță se vor cere aceste prostii să le facem cu cei de grupă mică sau mijlocie și apoi alt raport!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua Sf. Andrei și Ziua Națională – o împlinire a proniei cerești/ În 89, valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte

„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte.…
Vezi articolul

Parcursul și viitorul european al țării trebuie apărate pentru bunăstarea copiilor – Apelurile făcute de Salvați Copii România și World Vision România / Sărăcia „nu trebuie adâncită de niciun fel de scoatere a României de pe traseul ei deplin democratic și european”

Parcursul european al României și atașamentul față de valori prin care sunt apărate drepturile și libertățile copiilor sunt invocate de două organizații neguvernamentale implicate activ în susținerea copiilor din țară,…
Vezi articolul