Până la ora 16, toate școlile din județul Dolj au de completat un formular pentru toți profesorii de educație fizică și sport – document

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

Până luni, 14 octombrie, la ora 16, școlile din județul Dolj au de completat un formular pentru fiecare profesor de educație fizică și sport, potrivit unei note a Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Completarea formularelor se face în vederea actualizării bazei de date cu profesorii de sport.

„În vederea actualizării bazei de date cu profesorii de educație fizică și sport din județul Dolj, vă rugăm să completați formularul atașat prezentei note până luni, 14.10.2024, la ora 16:00.

Formularul va fi completat pentru fiecare profesor de educație fizică și sport, pentru fiecare unitate de învățământ în care acesta funcționează”, se arată în nota ISJ Dolj.

Formularul conține următoarele câmpuri:

Documentul Inspectoratului Școlar Județean Mureș poate fi consultat mai jos:

În noiembrie 2023, secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a dat de înțeles că în noile planuri-cadru pentru liceu ar putea fi mai multe ore de sport, decât în prezent, adică o oră pe săptămână. „Luăm în considerare un număr de ore, sunteți cel puțin la fel de importanți ca orice altă disciplină”, a declarat acesta la Simpozionul Internațional „Premise Științifice, inovație și creativitate în domeniul educației fizice și sportului”.

Momentan, în planurile-cadru de liceu aflate în vigoare din 2004 este o singură oră de educație fizică și sport pentru clasele IX-XII. 

Informații de context

În septembrie, secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru a spus că nimeni nu va avea de pierdut, chiar dacă planurile-cadru vor fi cumva regândite și vor apărea schimbări structurale. Oficialul a vorbit despre faptul că vor fi puse în dezbatere publică în curând noile planuri-cadru, documente ce vor genera temeri din partea profesorilor, a spus el.

Precizările lui vin după ce Edupedu.ro a scris că planurile-cadru sunt în analize de impact, după cum a declarat în prima zi de cursuri ministra Ligia Deca, ceea ce înseamnă că Ministerul Educației măsoară câte ore și posturi dispar sau sunt adăugate pe noile organizări ale disciplinelor în școală. 

Procesul de analiză este „foarte amplu” pentru că „ții legătura cu experții din domeniu, profesori, vorbești și cu ONG-urile, cu universitarul”, a spus marți, 10 septembrie, secretarul de stat Bogdan Cristescu, întrebat de reporterii Edupedu.ro la o conferință OCDE ce înseamnă analiza de impact la planurile-cadru.

Ministra Ligia Deca, care a amânat în iulie pentru luna septembrie publicarea în dezbatere a planurilor-cadru, cele actuale de liceu fiind nereformate din anii 2000, și care recent a ezitat să dea un termen pentru acestea, spune acum că până la finalul anului calendaristic „trebuie să avem planurile-cadru”. Declarațiile au fost făcute luni seară, în prima zi de cursuri din acest an școlar, la Digi24.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Nimeni n-o să-și piardă catedra după noile planuri-cadru, spune secretarul de stat din Educație Florian Lixandru, care susține că va fi generată „o serie întreagă de temeri” din partea profesorilor: „Urmează o perioadă interesantă”
noiembrie 2023 – Secretarul de stat Sorin Ion le-a spus profesorilor de sport că la liceu sunt luate în calcul mai multe ore de educație fizică: Sunteți cel puțin la fel de importanți ca orice altă disciplină / Campioana olimpică la spadă, Ana Maria Brânză: Voi ține minte acest lucru
mai 2023 – Sportul trebuie să fie tratat cu seriozitate și prioritizat la nivelul curriculei, potrivit Strategiei Naționale pentru Sport, adoptată de Guvern / Burse școlare sportive din 2024 și un sistem de finanțare al sportului în școli, printre măsurile propuse
octombrie 2022 – Nu avem suficienți profesori specializați de educație fizică și sport în școli, nu există o infrastructură sportivă adecvată și suntem țara europeană cu doar trei sporturi obligatorii la clasă – atletism, jocuri și gimnastică, fără niciunul opțional – probleme identificate în Strategia Națională pentru Sport / Soluțiile sunt însă vagi
Exit mobile version