Pălarie, USR: Redeschiderea şcolilor în format fizic, condiţionată de gradul de vaccinare în localitate / Integrarea datelor din SIIIR cu platforma de vaccinare, pentru a putea calcula rata de vaccinare a colectivităţii şcolare adulte – adăugând aici şi părinţii

2.363 de vizualizări
Ștefan Pălărie / Foto: Facebook.com
Redeschiderea şcolilor în format fizic trebuie condiţionată de gradul de vaccinare în unitatea administrativ teritorială (UAT) şi nu de vaccinarea personalului din şcoală, pentru că acest ultim criteriu riscă fie să închidă şcolile mici, fie să le transforme în focare de transmitere comunitară, este de părere preşedintele Comisiei de muncă din Senat, Ştefan Pălărie (USR), potrivit Agerpres.

Ştefan Pălărie susţine că premisele pe care îşi bazează ministrul Educaţiei decizia de a deschide şcolile în format fizic sunt „cel puţin îndoielnice”. De asemenea, el spune şi că nicio altă ţară europeană nu a luat în considerare gradul de vaccinare al profesorilor drept criteriu de redeschidere a şcolilor în format fizic.

Senatorul USR Ştefan Pălărie arată că nici vaccinarea peste noapte a celor aproximativ 50.000 de profesori încă nevaccinaţi la nivel naţional „nu rezolvă mai nimic”, iar pragul de 60% de profesori vaccinaţi este greu de atins, mai ales în şcolile cu un număr redus de cadre didactice.

„Propunerea mea este integrarea datelor din SIIIR cu platforma de vaccinare, pentru a putea calcula rata de vaccinare a colectivităţii şcolare adulte – adăugând aici şi părinţii. Opinia mea este că această măsură măcar transmite părinţilor clar că ţine şi de ei personal, de alegerea lor de a se vaccina, să ofere comunităţii şi propriilor copiii posibilitatea de învăţare în format fizic”, a adăugat Pălărie.

Senatorul USR acuză atât politizarea campaniei de vaccinare, cât şi a deciziilor privind formatul de desfăşurare a procesului educativ, cu rezultate nefaste atât pentru elevi, dar şi pentru eforturile medicilor de a combate pandemia.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un bacalaureat care “să verifice competențele de bază la toate disciplinele, cel puțin din trunchiul comun”, menționat ca soluție de ministrul Cîmpeanu / În prezent, trunchiul comun include peste 10 materii în fiecare an, inclusiv Religia

“Un bacalaureat adaptat, care să verifice competențele de bază, dar să verifice competențele de bază la toate disciplinele, cel puțin din trunchiul comun, alături de posibilitatea de a-și manifesta fiecare…
Vezi articolul

Religia nu va fi introdusă ca probă opțională la Bac / Ligia Deca pasează propunerea cultelor în Parlament: “Dacă Parlamentul dorește posibilitatea probelor opționale la Bacalaureat, trebuie să ne gândim bine dacă creștem numărul probelor sau dacă excludem anumite probe pe care le avem deja”

Ministra Educației, Ligia Deca, pasează Parlamentului propunerea cultelor ca Religia să poată fie aleasă de elevi la Bac. “Dacă Parlamentul dorește să introducem această posibilitate a materiilor opționale care să…
Vezi articolul