Pachet legislativ privind Serviciile Digitale, care interzice publicitatea care-i vizează pe minori și practici înșelătoare de publicitate online, aprobat de o comisie-cheie a Parlamentului European

131 de vizualizări
Noi condiții de angajare în UE
Foto: © Dreamstime.com
Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului din cadrul Parlamentului European a aprobat, marți, poziția sa pe seama Actului legislativ privind Serviciile Digitale, ce interzice o serie de practici înșelătoare de publicitate pe Internet și forme de publicitate ce-i vizează anume pe minori, potrivit Reuters. Măsurile, ce vizează în principal marile platforme digitale precum Amazon, Apple, Google sau Facebook, trebuie aprobate în plenul Parlamentului în ianuarie, înainte să înceapă discuțiile cu statele membre.

Pachetul urmărește, potrivit sursei citate, să determine marile companii digitale să depună eforturi suplimentare pentru a combate conținutul ilegal de pe platformele lor, altfel riscând amenzi de până la 6% din veniturile lor globale.

  • Potrivit Reuters, o astfel de legislație, dacă va fi aprobată anul viitor de țările membre UE, ar fi prima de acest fel înregistrată în lume.

Proiectul interzice metode de păcălit oamenii cu scopul de a-i determina să ofere datele lor personale unor companii online. Anumite tipuri de publicitate adresată anume minorilor urmează, de asemenea, să fie interzise, iar platformele digitale sunt obligate să ia măsuri de transparentizare a algoritmului după care funcționează.

Măsurile însoțesc o altă legislație comunitară care așteaptă, miercuri, aprobarea Parlamentului European – Digital Markets Act, ce vizează, la rândul ei, giganții digitali și care, între altele, interzice prelucrarea datelor personale ale minorilor în scopuri comerciale precum marketingul direct.

Citește și: Proiect legislativ: Marile platforme digitale nu trebuie să prelucreze în scopuri comerciale datele personale ale minorilor, conform parlamentarilor europeni

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Învățătorii trebuie să se asigure că elevii înțeleg cum trebuie să redacteze răspunsurile, potrivit Ministerului Educației. Nu este permisă sugerarea răspunsurilor de către profesori

Administratorul de test (învățătorul, profesorul) trebuie să se asigure că toți elevii înțeleg cum trebuie să redacteze răspunsurile sau să răspundă sarcinilor de lucru în scris, se arată în Manualul…
Vezi articolul

BREAKING PISA 2022 România – penultima în UE și pe locurile 45-48 din 81 de țări și teritorii din lume, la cele trei evaluări principale: matematică, științe, citire / Aproape de 3 ori mai puțini elevi de top și de 2 ori mai mulți elevi sub pragul alfabetismului funcțional, față de media OCDE

România nu a înregistrat niciun progres relevant, în cinci ani, față de celelalte țări participante la PISA 2022, evaluarea competențelor de bază a elevilor de 15 ani, organizată de Organizația…
Vezi articolul

Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere pâna pe 26 iulie, în două apeluri de 70 de milioane de euro, lansate de Ministerul Educației

Universitățile de stat acreditate pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere pâna pe 26 iulie, în runda II-a pentru două apeluri de 70…
Vezi articolul