(P) Noua școală DSBU este aproape gata. Noul campus școlar își așteaptă elevii în toamnă

3.703 vizualizări
Deutsche Schule Bukarest
Începutul anului școlar 2020-2021 va însemna pentru Deutsche Schule Bukarest și momentul inaugurării noului campus școlar. În acest moment, lucrările se află în plină desfășurare, astfel încât în septembrie copiii de la grădiniță până la clasa a 12-a să poată beneficia de cele mai înalte standarde școlare.
VIDEO Cum s-a ridicat noua școală germană, care se deschide în toamnă:

Q: Unde este amplasată noua școală DSBU? 

Deutsche Schule Bukarest: Școala nouă este amplasată în zona de nord a Bucureștiului, sector 1, avându-i ca vecini pe cei din Petrom city, mai exact pe strada Coralilor, nr 20.

Q: Va pune școala la dispoziție transport pentru a aduce copiii în această zonă a orașului?

Deutsche Schule Bukarest: Una dintre prioritățile noastre, la DSBU, este siguranța elevilor noștri. În acest sens, școala are un serviciu de transport care face posibilă ajungerea elevului de acasă la școală și invers.

Q: În ce stadiu este construcția și când este estimată finalizarea lucrărilor?

Deutsche Schule Bukarest: Zeci de muncitori lucrează zi de zi la ceea ce în septembrie va fi o “școală – state of art” – noua DSBU. De ce “state of the art”? Pentru că, de la bun început, a contat fiecare detaliu. Finalizarea lucrărilor va avea loc în vară, iar acum se lucrează la finisajele de interior.

Q: Ce aduce nou această locație față de clădirea prezentă?

Deutsche Schule Bukarest: Cei 500 de elevi ai noștri vor beneficia din toamna anului 2020 de un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator IT dotat la standarde foarte înalte, spații mari și deschise pentru clase, o sală de sport, trei terenuri de sport, o pistă de atletism, cantină proprie, un auditoriu pentru spectacole și serbări.

Q: Care sunt principalele facilități pe care le pune la dispoziția elevilor săi?

Deutsche Schule Bukarest: Dincolo de facilitățile, dotările și beneficiile numite mai sus, noi considerăm că unul dintre cele mai importante lucruri este “spiritul DSBU”, felul nostru de a fi, setul de valori pe care îl avem și îl implementăm încă de la început și la care venim cu lucruri noi de 12 ani.

Q: Câți elevi sunt, în medie, în clasele DSBU?

Deutsche Schule Bukarest: Una dintre prioritățile noastre este ca profesorul să reușească să își atingă obiectivele, conexiunea dintre elev și profesor să nu se piardă, iar elevii să nu se poată sustrage de la anumite sarcini, având mereu parte de o raportare individuală din partea profesorului. Astfel, numărul maxim de copii într-o clasă este de 20, iar în medie avem 18-19 elevi.

Q: O dată cu creșterea numărului de clase, va crește, probabil, și numărul de profesori. Vor fi și aceștia vorbitori nativi de limba germană?

Deutsche Schule Bukarest: Profesorii DSBU sunt în proporție de 90% vorbitori nativi de limba germană. 8 din profesorii noștri gimnaziali și liceali sunt detașați direct de statul german. Suntem de părere că nu doar curricula și conceptul de învățământ german sunt foarte importante, ci și dascălii care predau. Ei sunt cei de care depinde transmiterea si transpunerea curriculei și a esenței pedagogiei noastre: copilul și dezvolaterea acestuia sunt prioritățile noastre.

Q: Cum va asigura DSBU siguranța copiilor în fața noului virus COVID-19?

Deutsche Schule Bukarest: În prezent, se lucrează la un concept de igienă și prevenție în acest sens care va prevedea folosirea măștilor, a dezinfectanților de mâini, precum și o instruire a copiilor privind spălatul pe mâini și modul corect de a strănuta și alte aspecte importante.

Citește și:

(P) Înscrierile la grădinița și școala DSBU pentru anul școlar următor sunt deschise, online. Mai ai timp până la final de Aprilie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni,…
Vezi articolul

Conferință organizată de Fundația Vodafone și Edupedu.ro, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Conferință deschisă profesorilor, pe 15 octombrie, la Arcub Gabroveni în București, despre cum îi formăm pe elevi în școala din viitor. Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu vor vorbi despre învățarea în era Inteligenței Artificiale și despre conectarea reală a copiilor cu magiștrii lor

Profesorii sunt invitați marți, 15 octombrie, de la ora 13:30, la conferința în format fizic susținută de profesorii Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu, la centrul cultural…
Vezi articolul

Amendamentul care ar fi blocat retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 a fost retras de deputatul care l-a introdus. Cătălin Manea: A fost interpretat eronat, nu am vizat nimic / Cum a trecut amendamentul de Comisia de Învățământ fără să fie dezbătut și votat

Amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari și care a fost scos la lumină de fostul președinte al Consiliului…
Vezi articolul

VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului…
Vezi articolul