Lumea se schimbă de la an la an, iar copiii noștri vor trebui să învețe cum să evolueze și să se dezvolte într-un peisaj global din ce în ce mai competitiv, dar în care să își poată lăsa amprenta personală. Creativitatea, inovația, gândirea critică, abilitățile de lucru în echipă sunt calități ce vor fi extrem de apreciate.
Așadar, cum ne pregătim copiii pentru a-și dezvolta abilitățile secolului 21?
Copiii deja s-au născut și au crescut într-o eră digitală, iar programarea este o abilitate de ale cărei beneficii se pot bucura în dezvoltarea lor educațională și în activitățile din fiecare zi. Deși mulți oameni văd programarea ca pe o abilitate extrem de tehnică, aceasta este, de fapt, o altă formă de alfabetizare, ca o limbă nouă, dar pe care o folosesc computerele. Programarea nu aduce doar beneficii educaționale sau profesionale. Există cercetări care sugerează că îi va ajuta pe copii prin dezvoltarea altor abilități, cum ar fi organizarea, perseverența, găsirea de soluții și sporirea încrederii în sine.
Cum îți înscrii copilul la cursuri de programare?
La fel ca pictatul sau gătitul, programarea încurajează copilul să obțină satisfacție parcurgând întreg procesul. Când vine vorba de pregătirea copiilor pentru viitor de la o vârstă fragedă, învățarea unui limbaj de programare deschide ușa către o mulțime de oportunități de viață și de carieră.
Și copilul tău poate face acum primii pași în programare sau își poate îmbogăți cunoștințele, își poate crea singur jocuri, animații și aplicații.
Algorithmics România, școala internațională de programare, face înscrieri pentru noi cursuri de programare. Până pe 14 octombrie îți poți înscrie copilul la unul din modulele școlii:
- Visual Programming (8-12 ani)
- Game Design (Roblox) (10-12 ani)
- Python (12-17 ani)
Prima lecție este gratuită, iar cei care se înscriu până pe 30 septembrie beneficiază de o reducere de 10% la toate cursurile. Modulele includ câte 32 de lecții live, de câte 90 de minute fiecare, desfășurate pe întregul an școlar, împărțite în două module de câte 16 lecții. Cursurile se desfășoară în limba română și pot avea loc atât în format online, cât și offline, în funcție de preferințele copiilor. În plus, există și posibilitatea ca limba de predare a cursurilor să fie engleza.
Echipa de profesori a școlii este anul acesta de două ori mai mare față de anul trecut. Abordarea pe care aceștia o urmează este una interdisciplinară și aplicată, iar cursurile stimulează și dezvoltă interesul copiilor pentru alte discipline: științe, tehnologie, inginerie și matematică. Metodologia Algorithmics a fost dezvoltată de o echipă internațională de experți în educație și programatori, incluzându-l pe profesorul Derek Breen, renumit la nivel mondial și autor de cărți de programare creativă pentru copii traduse până acum în 7 limbi.
“Învățarea programării le permite copiilor să devină independenți într-o lume în care tehnologia este omniprezentă. Obiectivul din spatele învățării programării nu mai este limitat la a deveni un programator calificat și a satisface nevoile pieței muncii, ci oferă copiilor posibilitatea să progreseze în toate aspectele vieții. Prin cursurile Algorithmics oferim un parcurs complet elevului pentru câțiva ani, nu doar niște cursuri pe care le alege de la raft, pentru ca atunci când ajunge la vârsta de 15-16 ani să aibă cunoștințe solide de programare, pe baza cărora să se poată chiar certifica”, spune Marius Amurăriței, Managing Partner Algorithmics.
NOU! Din semestrul doi: cursuri de graphic design și video content making
Începând cu semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022, Algorithmics România își va extinde aria de cursuri oferite elevilor, cu două noi clase care să acopere și alte domenii de interes ale copiilor: Graphic Design (9-14 ani) și Video Content Makers (9-12 ani). Copiii vor învăța principiile designului grafic și vor deprinde abilitățile practice și instrumentele pentru a crea elemente de grafică și pentru a capta atenția urmăritorilor și vor avea ocazia să învețe cum să realizeze videoclipuri cu echipamente minime, să performeze cu încredere în fața camerei și să configureze un canal online pe platforme populare precum YouTube și TikTok.
“Cursurile de programare sunt cele la care de abia aștept să ajung de fiecare dată. Îmi place că este distractiv, profesorii ne învață mereu lucruri noi și pot să îmi creez propriul meu joc de la zero”, spune Andrei Popescu, 11 ani, cursant al Școlii Algorithmics.
“Programarea le permite elevilor să își maximizeze creativitatea, prin faptul că vor crea ceva de la zero și își pot pune în practică propriile idei. În plus, învață să fie perseverenți și să găsească soluții, abilități esențiale ale căror beneficii se extind dincolo de activitatea din fața computerului”, declară Andrei Vieriu, profesor la Scoala Algorithmics.
Școala internațională de programare Algorithmics este prezentă în 55 de țări, printre care și România, la București și Iași, și oferă cursuri atât în sediile proprii, cât și în centre educaționale partenere. Începând cu luna septembrie 2021, Algorithmics România a încheiat un parteneriat cu centrele Bufnița din Tei din București și oferă copiilor înscriși la acest centru o serie de programe personalizate în funcție de vârsta și nivelul de cunoștințe al copiilor.
Profesionalismul și metodele inovatoare de învățare promovate de Școala internațională Algorithmics au fost recunoscute anul acesta de una dintre cele mai importante competiții de EdTech din lume: Tech Edvocate Awards. Algorithmics School a fost finalistă la trei secțiuni: Best Global EdTech company, Best Codding App, Best Lesson Planning Act.