Platforma online de meditații Meditoo.ro a fost lansată în luna mai a anului 2020 de Eduard Moraru, absolvent masterand la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București.
Meditoo.ro face parte din portofoliu Effective Ads, alături de StudentNews.info, cea mai mare platforma pentru studenți din mediul online.
Platforma Meditoo.ro este locul potrivit pentru studenții și elevii care vor să-și dezvolte abilitățile și competențele și să se pregătească pentru evaluările școlare și universitare. Platforma Meditoo.ro este și pentru profesori, spune Eduard Moraru, fondatorul acesteia.
„Am observat că tot mai mulți studenți și elevi vor să pună în valoare ceea ce au învățat sau învață la școală prin sprijinirea altor colegi care au probleme la anumite materii. Prin folosirea platformei Meditoo.ro pot face acest lucru într-un mod foarte simplu și eficient. Totodată, ei pot fi răsplătiți financiar pentru cunoștințele pe care le împărtășesc, ajutându-i pe alți studenți/elevi. De asemenea, fiind adunați toți într-un singur loc, se pot identifica mai rapid, distanța nemaifiind o problemă.
Pentru început se creează un cont fie de student/elev, fie de meditator/profesor. După crearea contului îți vei putea completa profilul și, totodată, îți poți schimba rolul din student/elev în meditator sau invers”, potrivit lui Eduard Moraru.
Principiul de funcționare al platformei Meditoo.ro este unul nou pentru o aplicație din sfera serviciilor educaționale, din România.
“Platforma funcționează pe principiul site-urilor mari de Freelancing, doar că puțin mai diferit. Dacă ești student/elev poți adăuga un anunț, iar meditatorii sau profesorii pot licita la acesta. În funcție de cine consideri tu că e mai experimentat, îl alegi și se va crea un chat per proiect. Acolo puteți vorbi și pune la punct detaliile meditației. După ce noi v-am pus în legătură și ați terminat meditația, studentul sau elevul pot închide anunțul/proiectul/meditația și ulterior să acorde un feedback.
De asemenea, studenții/elevii și meditatorii au la dispoziție diverse pachete de promovare a anunțurilor/conturilor.
Vă pot spune că la un an de la lansare am primit sute de întrebări cu privire la modalitatea de funcționare a platformei, câteva mii de persoane fiind deja înscrise și ne bucurăm să vedem cum încep să se lege legături între studenți și profesori la nivel național. Plus că am reușit să ne îmbunătățim modelul de business”, potrivit fondatorului.
Digitalizarea masivă a proceselor educaționale și transformarea învățării prin platformele online a deschis, în ultimul an, o serie de oportunități.
“Pandemia a venit pentru platforma noastră și ca o oportunitate, mulți dintre studenți având dificultăți sporite în a urmări și înțelege cursurile online ale universităților, fiind necesare lecții suplimentare în vederea promovării examenelor, lecții pe care le pot face împreună cu un coleg sau profesor prin intermediul platformei noastre.
În prezent am făcut un update la platformă și am integrat un sistem de Safe Payment între utilizatori. În acest fel le oferim tuturor siguranță și profesionalism, fie studenți/elevi fie profesori”, a mai precizat Eduard Moraru.
Printre planurile de viitor este și un sistem de micro-certificări de tip “badge”, recunoscute de companii pe piața forței de muncă.
“Pe termen lung ne propunem sa adăugăm o funcționalitate de recrutare bazată pe gamification, unde studenții și elevii pot face diverse cursuri în IT, Marketing, Contabilitate, etc. și să obțină badge-uri/skill-uri iar companiile să îl aleagă pe cel mai potrivit.
Ne dorim să ajutăm la dezvoltarea tinerilor și a cunoștințelor academice dobândite în anii de studiu.
Această platformă își propune să devină cel mai bun și eficient intermediar dintre un student sau elev și un meditator/profesor. Astfel, contribuim la creșterea educației tinerilor, dar le și oferim șansa de a câștiga o sumă de bani pe baza cunoștințelor academice”, spune Eduard Moraru, fondatorul platformei de meditații Meditoo.ro.
Foto: Meditoo.ro