(P) Baylab 100% digital: când descoperirea științei prin joc este la doar un click distanță

686 de vizualizări

Din martie, școala s-a mutat acasă (cu o mica pauză de “normalitate” în septembrie), iar copiii, părinții și profesorii deopotrivă s-au reprofilat către soluții și resurse în mediul online. Acțiunile educaționale, unele devenite tradiție, au trebuit la rândul lor să se adapteze și să își țină promisiunea făcută micuților care le treceau pragul an de an. Baylab își propune să continue să aducă știința mai aproape de copii și își așteaptă acum vizitatorii în online, în cadrul platformei Știința de Acasă.

Învățatul prin joc: rețeta perfectă pentru cunoaștere!

Pornind de la același concept – experimente științifice instructive, dar extrem de atractive, special adaptate pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, cu scopul de a aduce noțiunile teoretice mai aproape de viața reală, Baylab oferă o gamă largă de resurse educative și noutăți săptămânale care să îi atragă pe elevi și să îi ajute pe adulți să îi susțină. Selecția face parte din biblioteca Baylab care conține atât materiale ce pot fi descărcate, spre a fi folosite acasă, dar și o colecție video prin care pasionații de știință vor fi ghidați în realizarea experimentelor. Desigur, Baylab continuă tradiția de a oferi resurse în mod gratuit!

“Încă din 2014, misiunea Baylab a fost aceea de a demonstra copiilor că știința poate fi atractivă, cu aplicabilitate reală și imediată în viața de zi cu zi și că joaca și învățatul nu sunt întotdeauna opuse. Cei peste 30.000 de copii din România și din Republica Moldova care au participat la sesiunile noastre de experimente ne-au inspirat și ne-au convins că povestea trebuie să meargă mai departe, chiar și atunci când lucrurile sunt într-o continuă schimbare. Acum, mai mult ca oricând, ne păstrăm angajamentul luat față de educație, prin susținerea școlii de acasă, astfel încât știința să le fie accesibilă oriunde s-ar afla,” explică Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare, Relații Publice, Știință și Sustenabilitate pentru Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova.

Știința de Acasă – o platformă integrată, pentru elevi, liceeni și studenți din întreaga țară

Alături de Baylab, Bayer România derulează o serie de inițiative educaționale în mediul digital, atât pentru învățământul primar, cât și pentru cel liceal și universitar:

EdMed: o colecție de sfaturi utile din domeniul educației pentru sănătate și a primului-ajutor, dezvoltate în parteneriat cu Asociația Caravana cu Medici;

LIFE & Science Talks: o arhivă de conferințe prin care experți Bayer pun în legătură cunoștințele teoretice, dobândite în timpul anilor de studiu, cu aspectele practice și cerințele pieței muncii, pe care studenții le vor experimenta după absolvire.

Platforma Știința de Acasă va fi actualizată în mod constant, în cadrul celor 3 proiecte. Pentru a fi la curent cu noutățile, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook facebook.com/BayerRomania


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchetă în cazul elevului navetist care a fost călcat de tren în drumul pe jos la școală. Ministerul Educației: Programul de dotare a UAT-urilor pentru asigurarea transportului școlar este gestionat de către Ministerul Dezvoltării

Ministerul Educației a cerut Inspectoratului Școlar Județean Iași „analizarea circumstanțelor evenimentului” tragic din orașul Podu Iloaiei, unde un elev de 12 ani a fost călcat de tren pe când traversa…
Vezi articolul

Ministrul Educației, despre faptul că profesorii încă nu au fost plătiți pentru orele remediale: Întârzierile au fost nepermis de mari, garantez că absolut toate sumele vor fi plătite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că întârzierile la plata orelor remediale sunt „nepermis de mari”, adăugând că garantează achitarea acestora în integralitate, relatează Agerpres, preluat de G4Media.ro. „În…
Vezi articolul

Inspectoratul școlar Constanța contrazice decizia instanței în cazul inspectoarei Iulia Cabrancea, care a luat șpagă 5000 de euro pentru a transfera ilegal o elevă la Colegiul Mircea cel Bătrân: Transferul a fost legal, spune ISJ Constanța, într-un răspuns către ministerul Educației

Într-un răspuns primit de „Dobrogea Live”, Ministerul Educației explică faptul că a solicitat informații referitoare la transferul „elevei la nivelul Colegiului Național Mircea cel Bătrân”. ISJ Constanța a transmis ministerului…
Vezi articolul