Organizația Mondială a Sănătății: Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este ce mai bună opţiune

454 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială „ce mai bună opţiune” pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar fi o soluţie. „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea. „Facem astfel în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Colegul său Michael Ryan, însărcinat cu situaţii de urgenţă al agenţiei ONU, a subliniat la rândul său că numărul de contaminări a crescut în Canada după Thanksgiving, sărbătorită acolo pe 12 octombrie (în SUA a fost pe 26 noiembrie).

Potrivit lui Michael Ryan, ţine de autorităţi să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate şi riscurile sociale şi economice” legate de restricţii în plină perioadă a sărbătorilor, care pot genera „multe frustrări şi multe critici”.

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a prezis un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele repetă greșelile de până acum, neaplicând la timp restricții.

Astfel, este nevoie de impunerea unor restricții în toate țările, de Sărbători, pentru ca oamenii să nu răspândească virusul și mai mult. Cel mai bun cadou de Crăciun anul acesta este să salvezi viețile celor vulnerabili din familia ta, nu să-i pui în pericol, avertizează specialiștii.

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Câte zile de școală au rămas până la vacanța de Crăciun: structura anului școlar 2020-2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Ce alegi, să faci o injecție sau să stai la coadă cu alți 20 de oameni cu insuficiență respiratorie? Dacă nu ești vaccinat, e aproape sigur că vei lua boala, așa de mare este incidența COVID / Nu cred că e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie

Nu cred ca e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu la webinarul “Vaccinarea – între mituri și adevăr”, organizat de proiectul Școli Curate. Acesta…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Profesorii vor face triajul epidemiologic „observațional” al elevilor și nu mai au reguli impuse de distanțare în cancelarie, potrivit proiectului de ordin de ministru pentru redeschiderea școlilor

„Cadrele didactice vor efectua triajul observațional al preșcolarilor/elevilor pe tot parcursul activităților școlare”, potrivit noului ordin de ministru cu regulile pentru redeschiderea școlilor, obținut de Edupedu.ro în stadiu de proiect.…
Vezi articolul

Seria de conferințe este susținută de BCR

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară“, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13:30, la UBB –…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Avem colegi profesori, din păcate, care au fost departe de programa pe care ar fi trebuit să o respecte în interesul elevilor / La matematică, avem nevoie de o abordare mai practică și mai puțin abstractă

„Este îngrijorător, de exemplu, faptul că 15% dintre elevi nu au reușit să facă 10+10:10. (…)  Chiar mă întreb cum acei profesori nu au observat în clasa a V-a, în…
Vezi articolul