Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul evenimentului “România Viitorului” organizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la Universitatea Politehnica Bucureşti, potrivit Agerpres.
“Încă din acest an este cunoscut că, bazate pe prevederile proiectului Legii învăţământului preuniversitar, cel puţin 50% trunchi comun, 20% specializare, până la 30% curriculum la dispoziţia şcolii, vor fi revizuite şi aprobate în luna octombrie, cel mai târziu în noiembrie, planurile-cadru de liceu şi puternic revizuite cele de gimnaziu şi primar. Prin această revizuire vreau să vă spun că orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi ore pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ. Mai apoi, la Bacalaureat vom testa într-o manieră foarte serioasă competenţele digitale. Fără competenţe digitale niciunul dintre tineri nu va putea avea acea înzestrare pentru a reuşi într-o societate a viitorului”, a afirmat Cîmpeanu.
El a spus că viitorul educaţiei va fi unul digital şi a menţionat că va semna în curând un parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru susţinerea educaţiei digitale.
“Ne dorim sau nu ne dorim, ne place sau nu ne place viitorul educaţiei va fi unul digital. (…) Vom semna, am discutat cu domnul ministru Burduja, în curând şi un parteneriat pentru susţinerea educaţiei digitale. Cele două ministere plus organizaţii nonguvernamentale care au preocupări şi rezultate în domeniu”, a adăugat același oficial.
Informații de context
Președintele Iohannis a transmis luni că „actualizarea programelor școlare și a modului de predare nu mai poate fi amânată”. – detalii aici
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat săptămâna trecută că noile planuri-cadru pentru liceu ar urma să fie finalizate în perioada octombrie-noiembrie 2022. Acestea ar urma să intre în vigoare din septembrie 2023, potrivit ministrului.
Proiectul Legii învățământului preuniversitar prevede la art. 75 că disciplinele din trunchiul comun sunt următoarele: limba și literatura română, matematică, științe, istoria și geografia României și Europei și științe socio-umane.
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.
1 comment
In sfarsit!
Asta trebuia sa se intample acum 32 de ani1