Ore online pentru peste 1.200 de elevi din județul Prahova joi, după ce gazele nu ar avea presiune și școlile au rămas fără căldură

871 de vizualizări
Foto: elevă cazată la Colegiul Economic Craiova
Peste 1.000 de elevi din două comune ale judeţului Prahova vor face cursuri în sistem online din cauza unor probleme survenite, în ultimele zile, în alimentarea cu gaze naturale, transmite Agerpres.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Ilona Rizea, a precizat, miercuri, pentru Agerpres, că probleme sunt la Ciorani, fiind afectate un liceu şi o şcoală gimnazială (908 elevi şi preşcolari) şi la Tomşani, unde este afectată o şcoală gimnazială (326 elevi).

Primarul comunei Tomşani, Mihai Florin Pelin, a precizat, conform sursei citate, că, potrivit datelor pe care le-a obţinut de la furnizorul de gaze, sincopele au apărut pe fondul presiunii scăzute ca urmare a creşterii consumului determinată de temperaturile scăzute din ultimele zile.

Edilul spune că sincopele în alimentarea cu gaze afectează circa 1.800 de gospodării.

Acesta a declarat pentru News.ro, potrivit G4Media, că dacă până joi nu va fi reluată alimentarea cu gaze, cel mai probabil şi vineri elevii vor rămâne acasă.

În urma solicitării de informaţii transmisă de Primărie către furnizorul de gaze naturale cu privire la acest aspect, am fost informaţi că din cauza temperaturilor scăzute înregistrate şi implicit a consumului ridicat de gaze naturale, presiunea în conducta de amonte prin care se face livrarea de gaze este foarte scăzută.

Producătorul de gaze naturale anunţă că furnizarea se va face cu întreruperi în următoarele zile. Administraţia locală a făcut demersuri către Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi ANRE pentru identificarea unei soluţii la această problemă“, a scris Pelin pe Facebook.


3 comments
  1. Ah, da? Si acasa le merg gazele, nu? Ca e pe banii parintilor si profesorilor. Ce smecherie! Cateva zile-o saptamana de online inseamna cheltuieli imense pentru o familie indiferent cu ce s-ar incalzi si de asemenea la consumul de curent. Nimeni nu vrea sa consume bsnii pe o luna intreaga. Iar la tara oamenii abia aduna o vara de munca bani de lemne care sa le ajunga toata iarna,nu doar o luna. Online necesita caldura constanta si continua. Curent si internet. Nu mai sunt patintii fraierii dinainte… S-a terminat cu fraiereala.

    1. Hotărăște-te ce vrei. Să înghețe acasă sau să înghețe la școală? Că dacă îngheață la școală, săriți toți să cereți guvernului să inventeze apa caldă și să încălzească școlile, cum o fi și cum s-o pricepe. Măcar acasă se bagă sub plapumă când deschide telefonul pentru Meet. La școală ce ar trebui să facă, la minus 10 grade, să își sufle în pumni și să îndure?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii de la Universitatea Tehnică din Iași explică explozia pagerelor din Liban: „Unele sisteme de paging mai avansate permit trimiterea unui mesaj către dispozitive aflate în multiple locații geografice, folosind o rețea centralizată de transmisie”

Explozia pagerelor din Liban, care a făcut mii de victime, a creat controverse în lumea întreagă. Pe rețelele de socializare și în media, au început să circule teorii cu privire…
Vezi articolul

Oana Moraru: Copiii care intră în grădinițe și clase primare cu probleme de atenție, vocabular sărac, logică dezorganizată, ies din școli și grădinițe tot cu probleme de atenție și de limbaj

“Cât progres se datorează creșterii și dezvoltării naturale? Cât progres vine odată cu programul educațional al școlii?”, scrie Oana Moraru, pedagog și fondator de școală privată, într-un text în care…
Vezi articolul

Pe 15 noiembrie, toate școlile cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a / Calendarele acestor evaluări sunt întârziate de 2 luni

Pe 15 noiembrie, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui…
Vezi articolul

La practică, studenții de la medicină „vin să sprijine pereții”, spune Ileana Spătaru, președinte al Societății Studenților în Medicină din București (SSMB): „Există locuri unde nu ne bagă nimeni în seamă”

Ileana Spătaru, președintele Societății Studenților în Medicină din București (SSMB), a spus, în cadrul unei dezbateri, că studenții de la medicină „vin să sprijine pereții” la stagiul de practică obligatoriu:…
Vezi articolul