Orban: Tinerii trec peste boală fără-și dea seama / Riscul de îmbolnăvire pentru un elev este mai mic la școală, sub supravegherea profesorului, decât acasă fără nicio supraveghere din partea părinților

8.469 de vizualizări
„Tinerii trec peste boală fără-și dea seama”, susține premierul României, Ludovic Orban. Acesta a declarat la Brașov că în opinia sa „riscul de îmbolnăvire pentru un elev este mai mic la școală, sub supravegherea profesorului”, decât acasă „fără nicio supraveghere din partea părinților”.

Ludovic Orban: „Riscul de îmbolnăvire pentru elev, din punctul meu de vedere, este mai mic la școală unde elevul este sub supravegherea cadrului didactic, a profesorului a învățătorului, în cea mai mare parte a timpului – sigur, cu excepția pauzelor, dar și în timpul pauzelor poate exista o supraveghere – decât dacă el este lăsat liber mai ales pentru cei adolescenți unde ei interacționează fără niciun fel de regulă și fără nicio supraveghere mai ales din partea părinților.

Vă mai spun o dată ca să știți: rata de infectare la nivelul populației școlare, cu școala închisă a fost de 6,3%. Diagnosticați, atenție! Pentru că în realitate e posibil să fie mai mulți, pentru că tinerii nu dezvoltă simptome și ei trec peste boală fără-și dea seama sau fără să bage în seama simptomele ușoare pe care le provoacă coronavirusul.

Deci e posibil ca rata să fie un pic mai mare. Asta în condițiile în care, repet, școlile au fost suspendate.

Din punctul meu de vedere sigur că există un risc, vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea copiilor și a cadrelor didactice pentru începerea școlilor”.

Orban a mai anunțat că statul va asigura măștile pentru elevii care provin din familii fără posiblități financiare.

Foto: gov.ro


12 comments
  1. Edupedu, de ce selectezi mesajele?
    De două zile am postat ,,laude” domnului Orbvid și nu apar nici acum…
    I-am adresat doar o întrebare la afirmația ,,Tinerii trec peste boală fără să își dea seama”: ,,Bă ești prost?”

  2. Acest personaj de bâlci realizează ce spune????
    Are nevoie de un translator din română în română.
    HALAL premier!!!!!

  3. Sunt foarte curios cati parinti isi vor trimite copilul la scoala in Bucuresti. Masti trebuie cumparate, cele mai ieftine sunt vreo 60 de bani. Cu doua masti pe zi, 24 lei / luna e un fleac.
    De la scoala nu s-a comunicat absolut nimic. Despre riscul de a luat virusul din mijloacele de transport in comun, nimic. Despre riscul de a infecta toata familia nimic. Ah, parca era unul care zicea sa porti masca si acasa.
    Dar si vesti bune, vor fi locuri COVID-19 in spitalele de pediatrie.

    1. 60 de bani o mască?
      Unde, ca să fac și eu o comandă?
      La mine în oraș sunt 2,5 lei masca, cea mai ieftină (de unică folosință, dar spălăm la ele și le refolisim până se rup elasticele). Nu îmi permit patru măști pe zi, doar pentru mine! În microbuzul cu toți navetiștii dintr-un oraș în altul, apoi două la școală și încă una în microbuz la întoarcere. Dar restul familiei?
      Nu ne permitem așa ceva! Nu avem salariul miniștrilor!
      Abia aștept ca domnii profesori de la conducere să se întoarcă la școală! Vă așteptăm cu drag! Poate nu mai aveți curajul… Sau nu veți mai lucra fiindcă de bani sigur nu veți mai avea nevoie, căci cele 80 miliarde împrumutate nu au ajuns la destinația promisă, dar cică nu mai sunt bani! Deci, ne credeți proști? Nu aveam pretenții de la un președinte străin, dar românii de la putere… Ați băgat o grămadă de bani în alegerile ce vin, așa, fără cap, banii noștri promiși! Dar este un lucru bun, căci abia așteptăm să vă ignorăm pe biletele de vot! Ați mințit și supărat tot poporul: pensionari, părinți, medici, profesori, angajați din toate domeniile și vă așteptați să punem ștampila la voi?
      Așteptați!

  4. Mai mult de jumatate din profesorii din Romania au peste 40 de ani, intrand in categoria de risc, probabil mai mult de un sfert au peste 50 de ani, o imbolnavire cu Covid in cazul lor poate fi extrem de riscanta, chiar fatala! Acestor angajati nu li se asigura stimulente de risc precum personalului din spitale, neprimind nici masti sau dezinfectanti, lucruri care cad in raspunderea angajatorului, potrivit Codului Muncii! Nu vreau sa fim carne de tun, copii nu sunt in pericol atat de mare (familiile lor, in special bunicii, da)! Asigurati-ne protectia necesara, la care avem dreptul!

  5. Riscul de a merge la scoala printre copii ai caror pariniti nu inteleg ce este o pandemie este mult mai mare decat riscul cand acei copii stau acasa alaturi de parinti. Propun:

    -cei care isi permit si pot sta acasa cu copilul sa aiba optiunea de scoala online
    -cei care vor la scoala dar declara ca nu cred in pandemie sa ramana acasa. La fel si cei care declara ca stiu ce e o pandemie si ca iau toate masurile insa sunt prinsi ca le incalca de fapt
    -cei care vor la scoala si pot si respecta masurile merg la scoala

    1. Da, cum sa nu, ne fataim cum vrem noi. Pe mine cine ma lasa sa aleg? Invatamantul e obligatoriu. Daca tu ai gaze in cap si nu crezi in pandemie si nu vrei sa dai copilul la scoala, ia primeste mataluta o amenda, ca nu e cum vrei ‘neata. Cum se hotaraste in scoala copilului, asa iti duci si tu copilul la scoala. Traiesti in societate si i te supui ei, nu esti salbatic, nu esti din vreo secta etc.

    1. Eu, din contra, cred ca isi dau seama. Revin cu replica unui elev de clasa a 9a de tehnologic căruia in februarie, explicandu-i cum reacționează organismul lor si cum al adulților de peste 40–50 de ani la intalnirea cu covidul mi-a comunicat in clar “bosorogii sa crape! Inclusiv părinții si bunicii, ca sa îi moștenim”. Asta e, dragi români.

  6. Profesorii nu sunt medici. Elevii au acasa si persoane cu risc de exemplu bunicii, iar elevii vin acasa cu virusul. La această problemă s a gandit cineva ? Nu, după cum pare . Totul este ok după cum spune guvernul.

    1. Eh, de parca tu te-ai gandit la mine, profesorul ca am 3 externari, 2 boli cronice si 2 parinti cronici in casa. Ia mai lasa-ma. Tot stand in casa 100 de ani ne cronicizam de tot si la trup si la cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 13 milioane de litri de lapte beau elevii din România la școală, în 24 de săptămâni, iar asta face din programul european Laptele școlar un element strategic pentru o alimentație sănătoasă a milioane de copii și tineri

Pe 25 septembrie 2024 este „Ziua Laptelui Școlar”, potrivit FAO – Organizația Națiunilor Unite pentru Hrană și Agricultură. Este un moment dedicat promovării alimentației sănătoase și accesului egal la educație…
Vezi articolul

Profesorii își pot crea de acum lecții digitale direct pe tablele interactive din clase: parteneriat strategic pentru modernizarea și digitalizarea școlilor din România (P)

Samsung, lider global în domeniul tehnologiei, și Ascendia, lider al soluțiilor educaționale digitale din România, anunță încheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea și digitalizarea școlilor…
Vezi articolul