Orban: Actul de educație trece printr-o transformare: discutăm despre un alt mod de predare/interacțiune cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața

453 de vizualizări
Ludovic Orban la Gala Telescoala / Sursa: Facebook – Guvernul Romaniei
Actul de educație în România trece în prezent printr-o transformare care presupune un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul”, colaborare de la distanță și „oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața”, a transmis luni, cu ocazia Zilei Educației, premierul Ludovic Orban, potrivit unui mesaj postat pe gov.ro și pe pagina oficială de Facebook a Guvernului..

„Actul de educație în România trece printr-o transformare dificil de anticipat cu doar un an în urmă: discutăm despre un alt mod de predare și de interacțiune a dascălului cu elevul, despre colegi care trebuie să colaboreze la distanță, fără a prejudicia oportunitățile lucrului în echipă, despre oameni care învață din mers să profeseze altfel decât au făcut toată viața. Efortul de adaptare al cadrelor didactice, aplicarea unor metode inovative menite să mențină interesul pentru învățare al copilului și să-l ajute să-și formeze competențe și abilități sunt determinante pentru a face posibilă continuarea procesului de învățământ, în pofida tuturor barierelor ridicate de criza sanitară. Faptul că noul an școlar și universitar a început în condiții de siguranță sanitară, iar dreptul la educație al copiilor și tinerilor poate fi asigurat, se datorează implicării și flexibilității cadrelor didactice, care au mers la cursuri ori au predat la distanță, cu aceeași dedicare, indiferent de situația epidemiologică”, este mesajul premierului.

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie a transmis luni un mesaj pentru profesori. „Este Ziua Internațională a Educației și vă spun tuturor la mulți ani, să fiți sănătoți și să aveți grijă de acum înainte nu numai de a-i învăța pe elevii noștri, ci să aveți grijă și de sufletele lor”, a spus Anisie la o ceremonie care a avut loc luni dimineață la Biblioteca Centrală Universitară.

Sursă foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Citește și:
Sindicatele FSLI cer sancționarea elevilor și părinților care postează filmulețe din timpul predării online. Simion Hăncescu: Profesorii, amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă nu predau online. Este un abuz

1 comment
  1. Mimetismul acesta ordinar nu se pretează la un ministru așa zis prim, una zici la eufronie alta la a doua zi.Avem nevoie de un prim… lucid și imparțial.Este vorba despre o țară nu despre o că…. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Aspectul fizic și îmbrăcămintea elevilor sunt primele motive de hărțuire în școlile din România. Csaba Asztalos, CNCD: Ministerul Educației ar avea obligația să măsoare anual hărțuirea, discriminarea în școli. Fără date nu ai progres. Dacă statul nu este transparent și nu colectează date, vin alții și comunică pe acest aspect

„Discriminarea, din păcate, este prezentă în școli sub forma hărțuirii”, iar primele două elemente indicate de către părinți și profesori ca motive de hărțuire sunt aspectul fizic și modul în…
Vezi articolul

Calendarul examenului de calificare pentru absolvenții școlilor postliceale de poliție, jandarmi și pompieri, modificat de Ministerul Educației: Înscrierea se face pe 9 și 10 noiembrie. Proba scrisă are loc pe 16 noiembrie

Calendarul examenului de certificare pentru absolvenții din școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri a fost modificat de Ministerul Educației cu două săptămâni înainte să înceapă înscrierea candidaților. Este vorba…
Vezi articolul

Propunerea ca universitățile să poată construi pe terenuri din domeniul public a venit din partea universităților de medicină, în special UMF Carol Davila – Gigel Paraschiv, secretar de stat / Instituția „caută un teren pe care să poată să-și construiască un nou sediu”

Universitățile de Medicină și Farmacie, „în primul rând UMF Carol Davila”, se află la originea proiectului de modificare a Legii învățământului superior astfel încât instituțiile de învățământ să primească posibilitatea…
Vezi articolul
Camelia Gavrilă

Fostul deputat PSD Camelia Gavrilă, numită director la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Primarul Chirică: „Este un imens pas înapoi şi este păcat că unul dintre cele mai îndrăgite Colegii din ţară să intre în circuitul nefiresc al sinecurilor politice”

Fostul deputat PSD Camelia Gavrilă a fost numită, vineri, de către șefa Inspectoratului Școlar Județean Iași, director al Colegiului Național „Costache Negruzzi”. Numirea acesteia este una controversată și a fost…
Vezi articolul