Ora de Educație Rutieră – programul global VIA va ajunge la peste 6.000 de elevi cu vârsta între 8 și 11 ani din 30 de școli din România. Peste 3.700 de elevi din București au trecut deja prin etapele programului (P)

584 de vizualizări
Foto: Programul VIA
În 2021, România se află pe primul loc în Europa pentru numărul de accidente rutiere, iar la calitatea drumurilor, ne clasăm printre ultimele locuri la nivel european. Programul global de educație rutieră VIA va ajunge la peste 6.000 de elevi din România, una dintre primele țări din Europa în care a demarat campania în care vor fi implicate 30 de școli, ONG-uri, Poliția Română, DSU, Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației. Programul VIA, creat de Fundația TotalEnergies, în parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership, își propune să promoveze educația rutieră în rândul copiilor, pentru a le da acestora o șansă în plus la un nivel de siguranță mai bun.

TotalEnergies a lansat în România, în septembrie 2022, programul global de educație rutieră VIA, care va ajunge la peste 6.000 de elevi. România este printre primele țări din Europa în care Compania demarează campania în care vor fi implicate 30 de școli, ONG-uri, Poliția Română, DSU, Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației.

În 2021, România se afla pe primul loc în Europa pentru numărul de accidente rutiere, iar când vorbim despre calitatea drumurilor, aceasta se clasează printre ultimele locuri la nivel european. Astfel, programul VIA, creat de Fundația TotalEnergies, în parteneriat cu GRSP – Global Road Safety Partnership își propune să promoveze educația rutieră în rândul copiilor, pentru a le da acestora o șansă în plus la un nivel de siguranță mai bun.

Programul VIA, prin amploare și abordare, este o reconfirmare a angajamentului nostru pentru educație, siguranță și un viitor mai bun. Cu mândrie și devotament, colegii noștri de la TotalEnergies, alături de Asociația E.D.I.T, se mobilizează cu succes și sunt sigur că această ediție este prima dintr-o serie lungă“, declară Jean-Pierre Allen, Country Chair și Director General TotalEnergies Global Services Bucharest.

Alături de Asociația E.D.I.T, în perioada septembrie – noiembrie 2022, TotalEnergies plănuiește să activeze programul VIA în 30 de școli din București, Cristian, Brașov și Ozun, Covasna, cu implicarea a 6.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani.

„Siguranța este principala noastră grijă. De la siguranța angajaților, acum facem un pas într-o sferă extinsă a activității noastre și ne dorim să contribuim activ la educația rutieră a generațiilor viitoare. Programul VIA a fost deja implementat cu succes în 22 de țări la nivel global, mă aștept așadar să aibă un impact pozitiv și în România”Didier Grimault, Director General TotalEnergies Marketing Romania.

În București, 3.729 elevi de clasele a III-a și a IV-a, din 19 școli, au parcurs deja cele două etape ale proiectului VIA. Prima etapă constă în discuții de conștientizare a siguranței rutiere, la care participă și reprezentanți ai Poliției Rutiere, iar a doua etapă constă în organizarea unui concurs de desene cu mesaje inspirate din cele învățate, care să reflecte realitatea și să îndemne la siguranță rutieră. Cele mai bune desene vor fi premiate în cadrul unei gale, iar apoi vor fi afișate pe o serie de panouri publicitare de pe principalele drumuri din țară.

„Prin activitatea de distribuție suntem mereu prezenți pe drumurile din țară și ne preocupă în mod real siguranța tuturor participanților la trafic. Programul VIA va avea un efect pe termen lung pentru că este implementat cu elevi care sunt îndrumați prin joc în a conștientiza pericolul la care sunt expuși dacă nu respectă regulile. Având acest bagaj de cunoștințe, generația viitoare poate schimba statisticile de astăzi din România!”, adaugă Mihaela Mândrea Muraru, Director General AS24.

Programul VIA face parte din angajamentul TotalEnergies de a-și consolida implicarea în problemele de siguranță rutieră din întreaga lume. La nivel global, obiectivul campaniei este să ajungă în 31 de țări, cu implicarea a 100.000 de participanți în 4.584 ore de formare.

Despre TotalEnergies

TotalEnergies este o companie globală multi-energie care produce și comercializează energie: petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze verzi, surse regenerabile și electricitate. Cei 105.000 de angajați ai noștri sunt dedicați unei energii care este din ce în ce mai accesibilă, mai curată, mai fiabilă și mai accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Activă în peste 130 de țări, TotalEnergies pune dezvoltarea durabilă în centrul proiectelor și operațiunilor sale pentru a contribui la bunăstarea oamenilor.

Despre TotalEnergies Marketing Romania

TotalEnergies Marketing Romania gestionează trei linii de activitate: lubrifianți, bitum și fluide speciale,  cu biroul comercial în București, fabrica de producție lubrifianți în Cristian – Brașov, depozit de stocare bitum în Ozun – Covasna. Vânzările înregistrate în 2021 au ajuns la 106 kt și reprezintă 15% din piața românească, atât lubrifianți, cât și bitum.

Despre AS24

AS24 Romania are sediul în București și administrează o rețea de 63 de stații automate (2 tip COCO, 9 tip DOCO și 52 tip acceptare DODO), destinate profesioniștilor din transportul rutier.

Despre TotalEnergies Global Services Bucharest

TotalEnergies Global Services Bucharest a fost înființată în 2017 pentru a dezvolta în România unul dintre cele 3 centre de servicii financiare ale Total Global Financial Services, alături de cele din Franța și Filipine. În 2021, TGSB a desfășurat operațiuni pentru aproximativ 125 de entități (EP, RC, MS) în aproape 46 de țări din Europa și Africa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din zone defavorizate se pot înscrie până pe 13 octombrie în programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, al Adservio, susținut de E.ON Software Development / 1.000 de elevi, părinții și profesorii lor vor avea catalog electronic gratuit (P)

Adservio și E.ON Software Development (ESD) ajută elevii din zonele defavorizate ale României să aibă acces la educație digitală. Datorită impactului pozitiv major al campaniilor de acest tip inițiate de…
Vezi articolul