Ora de Educație Rutieră a început în 140 de școli din București: elevii învață regulile pentru pietoni și bicicliști, dar și de ce trebuie să le respecte

370 de vizualizări
Ora de Educație Rutieră, proiect organizat de Asociația EDIT în parteneriat cu Primăria București si Poliția Română, a debutat în 140 de școli din Capitală. Elevii de clasele a III-a şi a IV-a învață la “Ora de Educație Rutieră” regulile de circulație și află de ce trebuie să le respecte, în calitate de pietoni.

De la regulile despre cum să traverseze stradă corect, la cele cu privire la folosirea centurii de siguranță și folosirea scaunului auto, până la regulile care se adresează bicicliștilor, activitățile de la “Ora de Educație Rutieră” se învârt în jurul conceptelor siguranță, implicare și responsabilitate, precizează Asociația EDIT, într-un comunicat de presă.

Aceasta este a cincea ediție a programului și a demarat în săptămâna în care Poliția Română a anunțat că Bucureștiul este pe primul loc în topul orașelor din România unde s-au petrecut accidente în care victime sunt copii.

Din luna octombrie 2018 până în iunie 2019, peste 25.000 de elevi din 140 de școli din București vor învăța regulile de circulație într-un mod interactiv, prin întrebări și răspunsuri cu polițiștii prezenți la oră, dar și prin jocurile puse la cale de către psihologii proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicația ministrul Apărării la acuzațiile de fraudă la doctorat: L-am rugat pe directorul muzeului să mă ajute. Eu scriu încet / ”Au fost și alții în arhive care mi-au oferit materiale pe care fie le-am folosit, fie nu le-am folosit”

Ministrul Apărării a declarat joi, la Interviurile Digi24.ro, că l-a rugat pe directorul Muzeului Vrancea să îl ajute cu „tehnoredactarea” lucrării de doctorat, pentru că el nu are „această abilitate”. „Eu…
Vezi articolul

Unii directori de şcoli din Tulcea semnalează că deficitul de profesori la unele materii este tot mai mare / “Îmi permit să trag un mic semnal de alarmă în ceea ce priveşte obligativitatea aducerii profesorii în şcoli, a revitalizării meseriei de profesor”, spune directorul Colegiului “Spiru Haret” din Tulcea

Un reportaj Agerpres privind situația școlilor din județul Tulcea înainte de începerea școlii arată că unităţile de învăţământ din județ sunt pregătite în proporţie de 90% să-i primească pe elevi,…
Vezi articolul